marți, 11 decembrie 2012

RIL admis privind stabilirea şi recalcularea pensiilor din sistemul public

RIL admis privind stabilirea şi recalcularea pensiilor din sistemul public
In şedinţa din 10 decembrie 2012, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis recursurile în interesul legii declarate de procurorul general al Parchetului de pe lângă ÎCCJ şi Colegiul de conducere al Curţii de Apel Craiova cu privire la stabilirea şi recalcularea pensiilor din sistemul public.
Prin decizia nr.19 în dosarul nr.18/2012, Completul a stabilit că în interpretarea şi aplicarea prevederilor art. 2 lit. e) şi art. 164 alin. (2) şi (3) din Legea nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale şi pct. V din Anexa la Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 4/2005 privind recalcularea pensiilor din sistemul public, provenite din fostul sistem al asigurărilor sociale de stat, sporurile şi alte venituri suplimentare realizate anterior datei de 1 aprilie 2001 vor fi luate în considerare la stabilirea şi recalcularea pensiilor din sistemul public dacă au fost incluse în baza de calcul conform legislaţiei anterioare, sunt înregistrate în carnetul de muncă sau în adeverinţele eliberate de unităţi, conform legislaţiei în vigoare, şi pentru acestea s-a plătit contribuţia de asigurări sociale.
Decizia este obligatorie, potrivit art.3307 alin.4 din Codul de procedură civilă. După redactarea considerentelor şi semnarea deciziilor, acestea se vor publica în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Documente conexe:
http://www.costelgilca.ro/stiri/document/4133/ril-admis-privind-stabilirea-si-recalcularea-pensiilor-din-sistemul-public.html

Lista Deciziilor Curţii Constituţionale pronunţate în materia dreptului social în cursul anului 2012

M-am gandit ca ar fi interesant sa public lista decizilor pronunţata de Curtea Constituţională în anul 2012 în materia dreptului social (dreptul muncii şi dreptul securităţii sociale).

(Sursa: ICCJ)
https://mail.google.com/mail/u/0/?shva=1#inbox/13b891e33fe9d460