vineri, 20 august 2010

Senatorul Dobra şi-a trădat uniforma, crezul şi o parte din familie

Autor Florin SOARE/INFORMATIA DE ALBA

Familia senatorului PD-L Nicolae Dobra este împărţită după ce acesta a votat aşa cum i-a dictat partidul din care face parte şi nu aşa cum ar fi trebuit să îi dicteze conştiinţa şi haina de militar pe care a purtat-o o viaţă întreagă, după cum a lăsat să se înţeleagă col (r) Vasile Dobra, fratele politicianului.
Mai mult, acesta a spus că prin votul şi atitudinea fratelui său „şi-a trădat nu numai familia, ci haina de militar şi ceea ce înseamnă această nobilă meserie”. Profund mâhnit, fratele senatorului a declarat în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la sediul PSD Alba că nu a înţeles şi nu va putea înţelege niciodată cum de propriul său frate a votat împotriva colegilor săi de arme şi tuturor militarilor din această ţară. Este vorba despre recalcularea pensiilor militar în baza legilor aberante şi ilegale pe care Guvernul Boc le-a emis şi pe care PD-L le-a susţinut, inclusiv prin votul senatorului Nicolae Dobra: Legea 119/2010 şi HC 735/2010, după cum a precizat fratele senatorului în conferinţa de presă a PSD Alba.
Totodată, domnul colonel (r) Dobra Vasile a ţinut să precizeze că decizia de a vorbi în cadrul unei conferinţe de presă organizate de un partid politic nu are nicio încărcătură politică ci doar un mod prin care să se facă auzit, el neţinând cont de culorile politice şi de doctrinele acestora. „Noi am fost militari şi toată viaţa am ascultat ordinele sau am dat ordine mai departe în concordanţă cu interesele ţării din care facem parte, fără a avea vreo treabă cu partidele politice sau guvernele care s-au perindat prin fruntea ţării”, a mai spus col. Dobra Vasile.

Legi idioate pentru adevăraţii patrioţi

Col. (r) Vasile Dobra din calitatea sa de preşedinte al Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate Filiala Alba şi Marin Pădurean maistru militar (r) au susţinut că „recalcularea pensiilor pe baza celor două legi mai sus amintite este o utopie şi o altă lege idioată şi fără nicio susţinere a actualului guvern. Şi asta pentru că noul cadru legal constituit de Emil Boc cu sprijinul parlamentarilor PD-L „încalcă flagrant Constituţia, întreaga legislaţie şi recomandările europene, tratatele de aderare la NATO şi UE, Carta drepturilor fundamentale a UE, desfiinţându-ne statutul de militar, lichidându-ne ca structură socio-profesională, desfiinţând toate drepturile legal obţinute şi consfinţite prin legi organice din 1829 şi până în prezent”.
Prin creaţiile (Legea 119/2010 şi HG 735/2010) profesorului în drept constituţional Emil Boc şi susţinute orbeşte de parlamentarii PD-L, cei doi gradaţi rezervişti ai Armatei Române au arătat că toţi pensionarii din sistemul militar ar trebui să primească pensii mai mici în urma unei recalculări ilegale: „noua lege nu poate afecta cuantumul pensiilor aflate în plată, chiar şi atunci când modul de calcul al pensiilor s-ar modifica pentru că este inadmisibil şi expres interzis prin Constituţie ca legea să opereze retroactiv, aşa cum se arată şi în Decizia nr. 375/2005. Mai mult, drepturile şi libertăţile câştigate nu pot fi desfiinţate, conform Declaraţiei Universale a Drepturilor Omului, art. 30”, au mai arătat cei doi militari în rezervă.
In fotografie,senatorul de la SEBES /ALBA,NICOLAE DOBRA