sâmbătă, 21 august 2010

S-AU INTERZIS BARBILE IN ARMATA

Sa-l coboram pe senatorul DOBRA putin mai jos de la gazeta noastra unde a tinut "cu succes " capul de afis vreo doua zile (judecand dupa numarul interventiilor fostilor colegi) si sa vedem ce s-a mai intamplat in mediul militar autohton. Oricum senatorul ramane pe viata in "LISTA RUSINII"!

Un fost reporter militar de pe la CLUJ, acum realizator de seama la televiziunea locala si la cea nationala, parca VAIDA se numea , remarca cu umor intr-un interviu cu fostul sef al SMG, generalul CHELARU :" Domnule general , gurile rele spun ca fiecare sef al Statului Major General si-a pus amprenta pe timpul fiintarii sale in acesta functie de mare raspundere pentru Armata Romana. Predecesorii dumneavoastra ne-au lasat ca amintire, unul bereta, altul capela iar in urma dumneavoastra se spune ca va ramane barba. La propriu nu la figurat." Vremea a trecut, viata militara a “curs “inainte si cu barba si fara barba.

Dar ce credeti dragi camarazi ca imi spune prietenul meu DOREL si el rezervist ca si mine (el mai bine informat cu viata la zi in cazarma din DEALUL SPIRII)?

" In sfirsit s-au rezolvat problemele din armata noastra militara. Inca o mareata realizare a conducerii de partid si de stat din armata. Amiralul poate iesi linistit la pensie. A rezolvat si ultima problema din curtea cazona, fara de care n-am mai fi avut liniste.În armată s-a interzis portul bărbilor.”

Ordinul a fost pus în aplicare la începutul acestei săptămâni şi are ca scop întărirea ordinii şi disciplinei militare. In sfarsit mi s-a luat o piatra de pe inima pentru ca stiu ca asta era una din principalele cauze pentru care treaba mergea asa "de bine" in ARMATA.

Bineinteles ca vestea a facut rapid ocolul tarii, producand multa vanzoleala prin redactiile tuturor revistelor si ziarelor. Cei de la ZIUA VECHE ro au surprins uralele de bucurie cu care au salutat stirea militarii romani care lupta in teatrele de operatii travestiti in talibani.( HTTP://WWW.ZIUAVECHE.RO/ARMATA/S-AU-INTERZIS-B-RBILE-IN-ARMAT).

Cam asta a fost mai important dragilor in Armata . A, era sa uit! Poate si ceva rumoare pe la CMJ-uri.Stiti dumneavoastra de ce!

Ar ma fi ceva de spus ? Pai eu cred ca nu ! Poate nedumerirea exprimata prin intrebarea :

”Ce ramane in urma amiralului MARIN”?

Costel Gălăţeanu