vineri, 21 februarie 2014

CONSILIUL CONSULTATIV AL FILIALELOR DIN BUCURESTI SI JUDETUL ILFOV

COMUNICAT
 privind desfasurarea sedintelor Consiliului Consultativ al filialelor din Bucuresti si judetul Ilfov 

          In zilele de 11 si 18 februarie 2014 s-au desfasurat sedintele Consiliului Consultativ al filialelor din Bucureşti şi judetul Ilfov, sedinte  in care s-au dezbatut  problemele discutate la ultima sedinta a CD din 07.02.2014.
        La sedinte au participat  ca invitati, vicepresedintii SCMD Nastase Constantin si Racasan  Stefan, precum si dl. Florin Simion presedintele UDR (UNIUNEA DEMOCRATA ROMANA) si dl.prof. Mircea Cosea, vicepresedinte UDR.
           In data de 11.02.2014, participantii din partea UDR si-au prezentat punctul de vedere privind  implicarea acestui partid in actiunile SCMD, dar  mai ales, propunerea ca  membri  SCMD care doresc sa adere la aceasta formatiune sa poata actiona pentru constituirea filialelor acestui partid.
              In urma dezbaterilor, pe aceasta tema, s-a hotarat  ca la nivelul B.op. al filialelor sa analizeze aceasta propunere  si sa se faca precizari privind pozitia acestor structuri  in sedinta consiliului din data de 18.02. 2014.
            In aceeasi sedinta am prezentat problemele discutate in sedinta CD din 07.02. 2014, precizand faptul ca la punctul privind, ASA ZISA LISTA NATIONALA, VOTUL NU A REPREZENTAT VOINTA MEMBRILOR DE SINDICAT DIN TARA SI BUCURESTI, AVAND IN VEDERE FAPTUL CA CINCI VICEPRESEDINTI  COORDONATORI ZONALI, AU VOTAT IMPOTRIVA, CONFORM  MANDATULUI  PRIMIT DE LA FILIALE.
         Am prezentat si interventia in CD prin care am solicitat ca procedurile financiare prezentate de contabilul sef, (si nu de catre seful Departamentului economico-financiar), sa fie REDISCUTATE  in urmatoarea sedinta a CD , aceste proceduri avand NECLARITATI  CARE, PRIN APLICARE, AR CREA MARI  DIFICULTATI PRIVIND GESTIONAREA FONDURILOR FILIALELOR.
           Solicitam sa fie se repartizeze filialelor, TOATE SUMELE, STABILITE DE CNR, IN CUANTUM DE 30, SAU 40 %, DIN COTIZATIILE INCASATE, INCEPAND CU ANUL 2010.
       Cerem COMISIEI DE CENZORI sa-si indeplineasca atributiile privind stabilirea  legalitatii tuturor actelor eliberate si semnate de catre conducerea sindicatului.
                   In situatia in care COMPARTIMENTUL CONTABILITATE NU POATE JUSTIFICA MOTIVELE NEINCADRARII IN cuantumurile stabilite prin hotararea CNR -2013, VOM SOLICITA EFECTUAREA unui  AUDIT EXTERN.
                A fost  prezentata  situatia filialelor din Bucuresti si Ilfov, situatie legata de scaderea drastica a numarului membrilor SCMD.
                 A fost  prezentata  o lista cu obiectivele filialelor, dar, sunt colegi , in special din filialele 1 si 2 sector 3 , care avand „sacii in caruta” nu pot  intelege, ca sindicatul nu se supune ordinelor politice ci, INCEARCA SA SOLUTIONEZE PROBLEMELE MEMBRILOR SAI.
         A fost semnat PROTOCOLUL  DE COLABORARE  CU UNIUNEA DEMOCRATA ROMANA DE CATRE FILIALELE CARE AU FOST MANDATATE DE CATRE B.Op.
                PRECIZEZ FAPTUL CA PROTOCOLUL SE CONSTITUIE CA UN SET DE PRINCIPII DE COLABORARE CE SE TRANSFORMA IN PLANURI SAU PROGRAME DE ACTIUNE, LA CARE SUNT CHEMATI SA PARTICIPE TOTI MEMBRII DE SINDICAT.
       TOTODATA PLANURILE DE COLABORARE INCHEIATE CU FORMATIUNI POLITICE, COMPONENTE SAU NU ALE USL, RAMAN VALABILE ATATA TIMP CAT UNA DINTRE PARTI NU MAI RESPECTA PREVEDERILE ACESTOR PROTOCOALE.
        FAC ACEASTA PRECIZARE DATORITA SITUATIEI CREATE DE MANIPULATORII DE PROFESIE AI SINDICATULUI CARE DISTORSIONEAZA, VOIT SAU LA ORDIN, ADEVARATA ACTIUNE A MEMBRILOR DE SINDICAT.  
              AM SOLICITAT BIROURILOR OPERATIVE ALE FILIALELOR DIN BUCURESTI SI ILFOV SA  ANALIZEZE CU RESPONSABILITATE  EVOLUTIA  SCMD,  ATAT  DIN  PUNCT  DE VEDERE NUMERIC  CAT  SI  ACTIONAL.
              Avand in vedere situatia actuala, solicit presedintilor de filiala sa desfasoare sedintele B.Op. in care sa se hotareasca pozitia acestora fata de viitorul SCMD si in principal pe urmatoarele probleme:
          -pregatirea CNR 2014;
      -stabilirea modalitatilor de actiune  ale sindicatului in situatia creata de actuala putere, sprijinita de sindicat, care nu mai intreprinde nici un demers pentru pensionarii militari ( sa se analizeze atitudinea actualei ministru a muncii care a solicitat REFERENDUM PENTRU PENSIILE SPECIALE);
       -pregatirea, DE CATRE FILIALE, a listelor cu posibili candidati la viitoarele alegeri PARLAMENTARE -  DIN CADRUL SCMD;
         -prezentarea CLARA, a pozitiei filialei fata de anumite decizii ale CD, decizii luate fara a se tine cont de pozitiile membrilor de sindicat. Anumite decizii fiind luate cu majoritatea creata de membri CD care nu se reprezinta decat pe ei insisi.) 
                  Doresc sa informez toti membri de sindicat ca inregistrarile facute de mine in sedintele CD, NU INCALCA NICIO PREVEDERE LEGALA SAU STATUTARA, CI SUNT FACUTE PENTRU A PREZENTA TUTUROR MEMBRILOR DE SINDICAT, CARE M-AU MANDATAT SA II REPREZINT, TOT CE SE STABILESTE LA NIVEL CENTRAL.
                    CONSIDER CA SCMD NU ESTE O ORGANIZATIE SECRETA, IAR PREZENTAREA ADEVARULUI NU TREBUIE CONSIDERATA CA  ACTIUNE  DESTABILIZATOARE.
             SOLICIT BIROURILOR OPERATIVE SA ANALIZEZE SITUATIA MEMBRILOR DE SINDICAT CU PROBLEME DEOSEBITE DE SANATATE SI SA PROPUNA SOLUTII.
                     Consider ca trebuie sa ne sprijinim reciproc si sa nu asteptam momente de nesolutionat.
                       Colegul nostru de la sectorul 5 nu solicita sprijin dar, cred, ca vrea sa ne stie aproape.
          CE FACEM /

Vicepresedintele SCMD – coordonator  zona Bucuresti-Ilfov
Presedinte SCMD filiala sector 6
Col(r) Marian TUDOR