sâmbătă, 21 decembrie 2013

Propunerea legislativă pentru completarea art.21 din Legea nr.80/1995 privind statutul cadrelor militare

Camera Deputaţilor a adoptat “Propunerea legislativă pentru completarea art.21 din Legea nr.80/1995 privind statutul cadrelor militare, cu modificările şi completările ulterioare (Pl-x 445/2013)”.
În Raportul întocmit de  Comisia pentru apărare din cadrul Camerei deputaţilor se menţionează că: “la cerere, personalul militar clasat inapt sau apt limitat pentru serviciul militar, de către comisiile de expertiză medico-militară, în timpul sau în legătură cu exercitarea atribuţiilor de serviciu, poate fi menţinut sau rechemat în activitate în funcţii militare sau încadrat în funcţii civile, fără examen sau concurs, în instituţiile din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, în condiţiile stabilite prin ordin al conducătorului instituţiei“.
Propunerea legislativă, iniţiată de parlamentari PNL, PSD şi minorităţi, a întrunit cu 264 voturi “pentru”, 22 de voturi “împotrivă” şi 6 abţineri.
Proiectul a fost iniţiat de George Scutaru, Radu Stroe, Ion Mocioalcă, Corneliu Cozmanciuc, Mihai Weber şi Niculae Mircovici.
Mircovici a precizat că “acest proiect va da posibilitatea, spre exemplu, unui militar care şi-a pierdut o mână în Afganistan să lucreze în condiţii foarte bune”. El a mai spus că, “dacă nu este prevăzut în statutul cadrelor militare acest lucru, acest militar este clasat inapt serviciului militar”.