marți, 31 ianuarie 2012

MINISTERUL APARARII NATIONALE SI PENSIILE

1. In scopul clarificării problemelor apărute la finalizarea activității de revizuire a pensiilor militare, MApN a organizat la 10 ianuarie 2012, în garnizoana București, o întâlnire cu reprezentanți ai structurilor asociative ce își desfășoară activitatea sub patronajul său. Din partea MApN au participat: - Gl.(r) Gheorghe Rotaru, consilier al ministrului; -Gl.mr.dr. Maria Lupu, șeful Direcției Financiar Contabile; -Col. Dragoș Lucan, directorul Casei de Pensii Sectoriale a MApN.
Din dialogul purtat, din întrebările și răspunsurile date, s-au desprins, în principal, următoarele:
- S-au produs unele deficiente grave în preluarea veniturilor realizate, de pe documentele existente și introducerea lor în sistemul realizat în vederea revizuirii. S-a răspuns că ministrul apărării naționale a ordonat, dând termen de rezolvare până la sfârșitul lunii martie 2012, ca celor care din cauza unor asemenea deficiențe li s-a diminuat pensia și sunt nemulțumiți, documentele doveditoare a veniturilor să fie trimise arhivelor militare pentru a fi reverificate.
- In unele anexe (fișe) care însoțesc deciziile sunt cazuri de înscriere a unor venituri neconforme cu cele realizate, cum ar fi: diferențe nejustificate, în sensul diminuării, de la o lună la alta; nu sunt înserate toate primele și indemnizațiile primite si altele; nu toți cei care si-au desfășurat activitatea în locuri de muncă (conform HG nr.1294/2001 și HG nr.1822/2004), în grupele 1 și 2 de muncă, condiții deosebite, speciale și alte condiții au beneficiat de majorarea punctajelor lunare în perioadele respective (de exemplu cei detașați la guvern, administrația prezidențială etc.). Cei care se află în astfel de situații se pot adresa Direcției Management Resurse Umane/MApN, descriind situațiile concrete și solicitând documente în acest sens.
- Unii pensionari militari a căror pensie a fost diminuată, analizează posibilitatea chemării în fața instantei, prin intermediul Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere, a Guvernului României, pentru aplicarea principiului neretroactivității legii, potrivit Constituției Romaniei.
- Pentru ca procesul de revizuire a pensiilor militare să fie realizat în folosul beneficiarilor actuali îndreptățiti, MApN a prelungit perioada în care se poate interveni pentru corectări, până la 01 Ianuarie 2014.
2. In sensul celor de mai sus, pentru eventuale întrebări, clarificări etc. pe linia deciziilor de pensie primite, UM 02472 București ne-a făcut cunoscut că cei care doresc (și au lucrat în unitate în decursul carierei), se pot adresa telefonic "CELULEI", constituită în acest scop, la numerele de telefon: 021 402 3400 int. 1001 150, 1001 437, 1001 856, 1001 705;  0744 211 971. Persoana de contact: Mr.Călinoiu Octavian, cu care se poate perfecta o întâlnire la sediul unității.
Consiliul de conducere al ADMRR
Notă: Vă rugăm, dacă e posibil, ca acest mesaj să-l aduceți la cunoștința altor camarazi care nu au INTERNET.