miercuri, 4 ianuarie 2012

Pensionarii militari umiliţi - peste 60% din pensii ar fi scăzut în urma recalculării!

Jale mare în rândul pensionarilor militari - MApN, MAI; SRI, SIE...ş.a.m.d. Oamenii au început să primească deciziile de pensionare pe baza noilor reglementări. Şi ce să vezi - au rămas mască când au aflat că de fapt pensiile lor nu cresc, nu rămân nici măcar la fel... ci scad. Şi nu numai că scad, dar începând cu luna ianuarie 2012 vor trebui să dea înapoi banii încasaţi în plus pe anul 2011.
Un fel de şi minţiţi şi cu banii luaţi şi situaţia este cu atât mai dramatică cu cât în unele cazuri e vorba de sume măricele. Surpriza a fost cu atât mai mare cu cât în tabelele publicate pe site-ul MApN (dar retrase între timp) pensiile creşteau sau cel puţin nu scădeau. Mai mult... au primit din partea ministrului Gabriel Oprea scrisori prin care erau felicitaţi pentru pensiile mărite.
pesurse.ro a aflat pe surse din cadrul MApN că problema e una gravă. După recalculare peste 60% din pensiile militare ar fi scăzut - "Procentul ar putea fi mai mare, dar informaţiile centralizate le au doar câţiva oameni", a declarat pentru pesurse.ro un ofiţer de rang înalt din MApN. Şi totul miroase a politică mai susţine ofiţerul - "A durat aşa mult recalcularea din motive politice. Cei care au intrat în UNPR au primit grade şi astfel pensiile s-au mai rotunjit. Stai să vezi surprize când vor primi toţi deciziile acasă".
Că totul a fost o manipulare şi o minciună din partea MApN încă de la început o relevă un caz deja public. E vorba deMarius Iulian Băltăreţu. Domnia sa este pensionar militar din 2006 când a fost trecut în rezervă cu gradul de maior. Recalcularea pensiilor ar fi trebuit să-i aducă o majorare a pensiei. Ministrul Apărării chiar s-a grăbit să-l felicite pentru asta.
Pe site-ul ministerului apărării, la data 23.12.2012 a fost publicată noua pensie, în urma recalculării. De la 1519, crescuse la 1589.
Numai că de pe site situaţia a dispărut fără urmă şi în Decizia oficială, care i-a venit în decembrie, i-a adus însă ofiţerului în rezervă o pensie micşorată cu 130 de lei.
El spune că nu este singurul în această situaţie, care s-a trezit cu pensia mai mică după recalculare. Şi pare a avea dreptate dacă ţinem cont de avalanşa de mail-uluri, sms-uri şi telefoane primite de Antena 3 aseară după ce cazul a fost prezentat chiar de domnul maior în Emisiunea Subiectiv realizată de Răzvan Dumitrescu.
Ce spun cei de la MApN? Că în cazul domnului Băltăreţu este vorba de o greşeală şi recită placa cu nicio pensie sub 3000 de lei nu a scăzut în urma recalculării. Se pare că lucrurile nu stau chiar aşa...
Deocamdată mr (r)Marius Băltăreţu este hotărât să dea în judecată Ministerul Apărării şi spune că este gata să-şi caute dreptatatea chiar şi la CEDO.
http://pesurse.ro/#/2012/1/4/pensionarii-militari-umilii---peste-60-din-pensii-.html