vineri, 27 ianuarie 2012

Departamentul Juridic - Comunicat nr. 4/27.01.2012

SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE

Departamentul Juridic

Adresa: Bucuresti, Bd. Poligrafiei, nr. 4, Sector 1, cod postal 013705

E-mail secretariatscmd@yahoo.com Site http://sindicatulcmd.blogspot.com Telefon mobil : 0725.562.223, 0736.600.961 Fax : 0318177371

Cont:BRD, Agentia Carol, RO41BRDE441SV79262374410, Cod fiscal:26096263

Comunicatul nr. 4 din 27.01.2012

I. MODELE PENTRU PLANGERI PENALE

In conformitate cu cele transmise anterior, va trimitem modelele de plangere penala care pot fi folosite in mod individual de catre persoane fizice. SCMD, ca persoana juridica, urmeaza sa faca la randul ei plangeri penale.

Modelul nr. 1

DOMNULE PROCUROR SEF,

Subsemnatul ………………………….. domiciliat in ………………………. posesor al cartii/buletinului de identitate seria ………….. nr. ………………. din ……………… eliberat/a de ………………….. formulez urmatoarea

PLANGERE PENALA

importiva persoanelor vinovate din cadrul Casei sectoriale de pensii a ………….. cu sediul in …………………………………………………………………… si in subsidiar a Casei de pensii sectoriala ca persoana juridica responsabila pentru comiterea infractiunii de abuz in serviciu contra intereselor persoanei, prevazuta de art. 246 Cod Penal.

IN FAPT:

In perioada …………………………………… am lucrat la …………. in functia de …………….. pensionandu-ma la data de ………………… conform Deciziei ………………… emisa de ……………………………………….. fiindu-mi stabilita o pensie lunara de …………. lei, care la sfarsitul anului 2010 era de …………

La data de ………………………. Casa de pensii sectoriala, in baza Legii nr. 119/2010 a procedat la recalcularea pensiei mele, stabilind prin Decizia nr …….. din …….. o pensie lunara in cuantum de ……… lei.

Am contestat pe cale administrative aceasta decizie de recalculare a pensiei si intrucat contestatia a fost respinsa, m-am adresat instantei de judecata competente, solicitand anularea deciziei de recalculare si repunerea mea in drepturi ca militar.

……………………………………(Instanta de judecata), in urma judecarii procesului, mi-a dat castig de cauza, pronuntandu-se in sensul anularii Deciziei de recalculare a pensiei si revenirii mele la statutul de militar. Prin Hotararea judecatoreasca nr. …………………… din ……………………, ramasa definitiva si irevocabila, Tribunalul ……… a dispus ……………………

Hotararea judecatoreasaca definitiva si irevocabila a fost comunicata Casei de pensii sectoriala pe cale oficiala (…………se mentioneaza care anume …………).

Cu toate ca au luat act de aceasta hotarare judecatoreasca, functionarii Casei de pensii sectoriala a ……., in mod abuziv, au emis Decizia de revizuire a pensiei nr. … din ………, prin care mi s-a stabilit o pensie lunara de ……….. lei, nesocotindu-mi totodata calitatea de militar, legal dobandita si confirmata pe cale judecatoreasca prin Hotararea judecatoreasca nr. ……. din ……… emisa de Tribunalul ……………….

Prin Decizia de revizuire a pensiei mi s-a cauzat o vatamare grava a drepturilor mele legitim obtinute asupra gradului si statutului meu de militar si o paguba patrimoniala constand in diferenta dintre pensia legal cuvenita si cea acordata prin decizia de revizuire.

IN DREPT:

Fapta de a emite abuziv Decizia de revizuire a pensiei, cu toate ca anterior datei respective instanta de judecata competenta a dispus anularea Deciziei de recalculare a pensiei si - implicit - revenirea la pensia militara acordata legal, intruneste elementele constitutive ale infractiunii de abuz in serviciu contra persoanelor, fapta prevazuta de art. 246 Cod Penal.

Imi intemeiez sustinerile pe urmatoarele probe, pe care le anexez in xerocopie:

-Decizia de pensionare nr ……… din …….. emisa de ………….

- Decizia de recalculare nr. …… din ………. emisa de ……….

- Decizia de revizuire nr ……… din ……….. emisa de …………..

- Hotararea judecatoreasca nr …….. din …….. emisa de ………

- alte probe, in functie de speta fiecaruia

Pentru prejudiciul suferit ca urmare a incalcarii drepturilor mele legitime, ma constitui parte civila cu suma de …………… lei, (urmeaza sa ma pronunt ulterior asupra pretentiilor civile pe care le formulez).

Fata de cele mai sus mentionate, solicit identificarea, cercetarea penala si trimiterea in judecata a functionarilor vinovati din cadrul Casei de pensii sectoriala a …… pentru comiterea infractiunii de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, prevazuta de art. 246 Cod penal si in solidar, in conformitate cu prevederile art. 19, ind. (1) Cod penal, tragerea la raspundere penala a Casei de pensii sectoriala a ……… ca persoana juridica responsabila de savarsirea faptelor penale mentionate.

Data ………… Semnatura ………………

DOMNULUI PROCUROR SEF AL PARCHETULUI DE PE LANGA ………….

Modelul nr. 2

DOMNULE PROCUROR SEF,

Subsemnatul ………………………….. domiciliat in ………………………. posesor al cartii/buletinului de identitate seria ………….. nr. ………………. din ……………… eliberat/a de ………………….. formulez urmatoarea

PLANGERE PENALA

importiva CASEI DE PENSII SECTORIALA a ……… cu sediul in ……………… si a persoanelor vinovate din cadrul acesteia, pentru comiterea infractiunilor de:

- abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, prevazuta de art. 246 Cod penal;

- fals intelectual, prevazuta de art. 289 Cod penal;

- uz de fals, prevazuta de art. 291 Cod penal,

cu aplicarea art. 33. Cod penal, privind concursul de infractiuni.

IN FAPT:

In perioada …………………………………… am lucrat la …………. in functia de …………….. fiind trecut in rezerva cu drept de pensie la data de ………… conform Deciziei nr. ….. din …………… emisa de ………………………………… fiindu-mi stabilita o pensie lunara de …………. lei, care la sfarsitul anului 2010 era de …………

La data de ……………. Casa de pensii sectoriala, in baza Legii nr. 119/2010 a procedat la recalcularea pensiei mele, stabilind prin Decizia nr …….. din …….. o pensie lunara in cuantum de ……. lei.

Prin OUG nr.1/2011 s-a dispus revizuirea pensiilor calculate in baza Legii 119/2010 si obligativitatea institutiilor de stat abilitate de a pune la dispozitia caselor de pensii datele si actele necesare calcularii corecte a cuantumului pensiilor.

La data de ………. Casa de pensii sectoriala a ……….. a emis pe numele meu Decizia de revizuire nr. ………. din ………….. La o citire atenta a Deciziei de revizuire am constatat ca aceasta este identica cu Decizia de recalculare a pensiei nr ………. din …….., de unde am tras concluzia ca s-a copiat cu fidelitate decizia de recalculare, revizuirea nefiind facuta pe baza unor documente reale care sa ateste corect veniturile realizate de mine in perioada in care am activat ( si pentru care mi s-au retinut impozitele legale) conform prevederilor OGU nr. 1/2011

IN DREPT:

Ca urmare a indeplinirii in mod defectuos cu stiinta a sarcinilor de serviciu de catre functionarii abilitati din cadrul Casei de pensii sectoriala a ……. , subsemnatul am fost prejudiciat cu suma de …………. lei lunar incepand cu ianuarie 2011, suma reprezentand diferenta dintre pensia illegal calculata si cea cuvenita in realitate. Prin incalcarea intentionata a atributiilor de serviciu si a dispozitiilor legale prevazute de OUG nr. 1/2011, referitoare la calcularea corecta a cuantumului pensiei care au dus la prejudicierea mea cu suma de ……………. lei lunar, functionarii Casei de pensii sectoriala a ………. se fac vinovati de comiterea infractiunii de abuz in serviciu contra persoanelor, prevazuta la art. 246 Cod penal.

Faptul ca mi-au fost prezentate date nereale (mincinoase) ca reprezentand venituri obtinute de mine in realitate, iar prin aceasta mi s-a produs un prejudiciu material, intruneste elementele constitutive ale infractiunii de inselaciune, prevazuta de art. 215 Cod penal.

Intrucat veniturile inscrise in Decizia de revizuire a pensiei si punctajul obtinut nu corespund realitatii, dar prin aceasta s-au produs efecte juridice, s-au comis infractiunile de fals intelectual si uz de fals, prevazute la art. 289 si 291 Cod penal.

Faptele mai sus mentionate se probeaza cu:

- …………………………………

- …………………………………….

Fata de cele de mai sus, solicit identificarea, cercetarea penala si trimiterea in judecata a functionarilor vinovati din cadrul Casei pe pensii sectoriala a ……. pentru comiterea infractiunilor reclamate si in solidar, in conformitate cu prevederile art. 19 ind (1) Cod penal, tragerea la raspundere penala a Casei de pensii sectoriala a …… ca persoana juridica responsabila de savarsirea faptelor mentionate.

Totodata, ma constitui parte civila cu suma de …………… lei, reprezentand prejudiciul cauzat prin faptele penale mentionate (urmeaza sa ma pronunt ulterior asupra pretentiilor civile pe care le formulez).

Data ……………… Semnatura ……………………

DOMNULUI PROCUROR SEF AL PARCHETULUI DE PE LANGA ………….

II. PROBLEMA ONORARIILOR DE SUCCES

Sumele de bani colectate de filiale de la membrii de sindicat care au hotarari definitive si irevocabile in instante vor fi depuse in contul Casei de avocatura Gilca&Vasiliu nr. RO12INGB0000999902456347, CUI RO28355640, la Banca ING, cu sediul in Bucuresti, sector 2, str A. Vlaicu, nr 63, iar o copie a ordinului de plata, insotita de tabelul nominal cu membrii platitori, va fi trimisa la sediul central al SCMD. Pe ordinul de plata se va mentiona obligatoriu ’onorariu de succes’.

In legatura cu aspectul de principiu al onorariului de succes, recomandam filialelor sa informeze membrii de sindicat despre acest lucru odata cu incasarea onorariului pentru deschiderea actiunii in instanta, pentru ca acestia sa fie in cunostinta de cauza in acest sens.

III. DIVERSE

Recomandam calduros presedintilor de filiale, vicepresedintilor si secretarilor sa incurajeze membrii de sindicat in consultarea periodica a site –lui SCMD, in vederea mentinerii unui contact direct cu dezvoltarile care apar. De asemenea, de mare folos este vizitarea site-lor TMB (www.tmb.ro) si cel al Ministerului Justitiei (www.noulportal.just.ro), unde se pot gasi informatii despre stadiul dosarelor aflate pe rolul instantelor (sunt ferestre de dialog in acest sens).

NOTA :

Continutul comunicatului a fost aprobat in sedinta Dep. Jur. din 26 ian a.c.

Col (r) Vasile MIHAI

Departamentul Juridic