luni, 28 noiembrie 2011

COMUNICATUL DEPARTAMENTULUI ECONOMICO FINANCIAR 20.11.2011

COMUNICATUL DEPARTAMENTULUI ECONOMICO FINANCIAR 20.11.2011

1. Ca urmare a hotararii CNR mentionata in Rezolutia adoptata la

19.10.2011 de a nu se mai acorda stimulente banesti membrilor de sindicat, se sisteaza plata oricarei sume in acest scop incepand cu aceesi data.

Procedura de acordare a stimulentelor banesti de catre filialele teritoriale unor membri de sindicat pentru contributia deosebita adusa la indeplinirea sarcinilor sindicatului se anuleaza.

Filialele teritoriale isi vor folosi sumele ramase neachitate din cota de 10% pentru acoperirea altor cheltuieli de functionare ale filialei.

2. In sedinta din 21.07.2011 Comitetul Director a decis ca SCMD sa nu

mai plateasca abonamentele telefonice personale incheiate cu orice retea de telefonie mobila sau fixa pentru persoanele din conducerea filialelor care au primit telefoane in reteaua Vodafone incepand cu luna februarie 2011 in baza contractului incheiat cu aceasta companie de telefonie. Ca urmare a acestei decizii in deconturile de cheltuieli ale filialelor nu se mai accepta facturi pentru abonamentele personale emise de companiile de telefonie.

Rugam insistent ca telefoanle distribuite de SCMD sa fie tinute deschise pentru a putea vorbi gratuit in reteaua noastra si a nu fi nevoiti sa folosim minute nationale pentru contactarea celor care tin telefoanele inchise.

Orice schimbare de detinator al telefonului distribuit de SCMD se comunica prin e-mail la Dep. Ec. Fin. si la Secretariat pentru actualizarea situatiei.

3. Apelurile si sms-urile efectuate de pe telefoanele Vodafone distribuite de

SCMD in retelele cu numere scurte de 4 cifre (taxi, parcare, jocuri, linii erotice, anunturi, rezervari bilete cfr, dedicatii muzicale, concursuri la televiziuni, donatii,etc.) precum si alte servicii speciale oferite de companiile de telefonie nu intra in minutele nationale aferente abonamentului incluse in contractul cu Vodafone si se taxeaza separat in factura. De aceea valoarea acestora se suporta de filialele sau persoanele care utilizeaza aceste servicii de pe telefonul mobil Vodafone asigurat de sindicat.

Toti posesorii de telefoane mobile Vodafone disribuite de SCMD sunt rugati

sa nu apeleze la aceste numere si la serviciile speciale de pe telefoanele sindicatului.

4. Conform deciziilor CD toate cheltuielile de functionare ale filialelor

teritoriale ( chiriile pentru spatiile inchiriate, reparatiile spatiilor, plata utilitatilor, dotarile cu mobilier, achizitiile de mijloace fixe, obiecte de inventar, materiale consumabile, taxe postale, cheltuieli deplasare, comisioane bancare, internet, telefoane, etc.) se suporta de filiale din cota de 30% din valoarea cotizatiilor depuse de membrii filialelor in contul bancar al SCMD.

Toate aceste cheltuieli vor fi prevazute de filialele teritoriale in bugetul pentru 2012 pe care il vor intocmi si aproba conform prevederilor ROF.

In bugetul SCMD pe anul in curs si in cel pentru anul 2012 prezentat CNR nu se prevad sume pentru chirii, dotari sau alte cheltuieli pentru filialele teritoriale, neexistand prevederi in statut si in ROF in acest sens.

Rugam filialele teritoriale sa-si estimeze cit mai exact cheltuielile pe acest an astfel incat sa se incadreze in cota de 30%.

Atentie deosebita trebuie acordata chiriilor intrucat exista filiale care au incheiat contracte de inchiriere pentru spatii a caror valoare depaseste chiar cota de 30% care le revine cum este cazul filialei Slatina, si se impune rezilierea urgenta acestora.

Acolo unde nu este posibila gasirea unui spatiu gratuit, trebuie negociat si acceptat un prêt cit mai mic si care sa se incadreze obligatoriu in posibilitatile financiare ale filialei respectiv in cota de 30%.

Toate platile pentru chirie si utilitati efectuate de filiale trebuie sa aiba la baza

obligatoriu contract de inchiriere sau de comodat semnat de SCMD (inclusiv de presedintele filialei) cu proprietarul spatiului de preferinta persoane juridice.

Nu se accepta incheierea de contracte de inchiriere pe numele unor persoane

fizice chiar daca acestea fac parte din filiala respectiva.

Platile se efectueaza de filiale numai pe baza facturilor emise de proprietarul,

persoana juridica pe numele SCMD – cu precizarea filialei. Pentru suma achitata se elibereaza chitanta sau bon fiscal care se ataseaza la factura si se trimite la Dep. Ec. Fin. impreuna cu decontul de cheltuieli.

Plata chiriei catre proprietari personae fizice se poate face cu Dispozitie de plata catre casierie ( pe care primitorul semneaza pentru plata sumei), cu ordin de plata din contul filialei in contul bancar al proprietarului sau prin mandate postal.

Nu se accepta bonuri/chitante sau alte documente de mana in locul chitantelor din carnet chitantier si nici pos-ul eliberat la plata cu cardul in locul chitantei sau bonului fiscal.

5. Filialele teritoriale care inca mai detin sume retinute abuziv din cotizatii (Botosani in mod deoasebit, Slatina, etc.) sunt rugate sa le vireze urgent in contul colector al sindicatului la BRD insotite de tabelul cu membrii de sindicat pentru care se depun aceste cotizatii. Precizam ca membrii de sindicat pentru care filialele au retinut abuziv cotizatiile figureaza in contabilitate cu cotizatia neachitata.

Cotizatiile se achita de catre membrii de sindicat conform prevederilor art. 102 din ROF. Filialele teritoriale neavind personalitate juridica nu por efectua operatiuni casa care se efectueaza numai la sediul central al SCMD.

Cu respect,

Marin CHELU

Contabil sef