vineri, 14 mai 2010

Informare privind colaborarea cu Primaria Sectorului 6

Luni 10.05.2010 impreuna cu vicepresedintele Dinu Laurentiu am participat la o intalnire informativa cu primarul sectorului 6 domnul Cristian Poteras in care am prezentat documentele anexate mai jos si la propunerea acestuia vom incheia un protocol de colaborare pentru activitatea viitoare.Daca aveti propuneri pe marginea acestei intalniri va rugam sa ne comunicati pentru a le transmite si domnului primar.

PRIMARULUI SECTORULUI 6 BUCURESTI

- domnul Cristian POTERAS -

Sindicatul Cadrelor Militare disponibilizate, in rezerva si in retragere, filiala 2/sector 6, reprezentata de Presedinte - Col.(r) Tudor Marian si Vicepresedinte- Col.(r) Dinu Laurentiu, va inmaneaza,anexat, Documentarul privind pensiile din domenul apararii nationale, ordinei publice si sigurantei nationale. Acelasi document a fost inmanat cu ocazia Dialogului privind situatia pensiilor militare - organizat de catre Ministerul Apararii Nationale si Ministerul Administratiei si Internelor vineri, 12 martie 2010, urmatorilor demnitari:

- Membrilor Comisiilor pentru aparare, ordine publica si siguranta nationala, din Senat si Camera Deputatilor; - Membrilor Comisiilor pentru munca, familie si protectie sociala, din Senat si Camera Deputatilor; - Membrilor Comisiei comune permanente a Camerei Deputatilor si Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activitatii SRI; - Ministrului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale domnul Mihai Seitan si domnului Marian Sarbu.

Precizam ca la aceasta sedinta a participat si presedintele Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD) domnul col.(r) Mircea Dogaru. Analiza documentarului anexat, va va convinge inca o data ca, actualul proiect al Legii unitare a pensiilor, reprezinta: 1. Un proiect contradictoriu şi bizar.

Textul legii este nu numai nefundamentat, dar vine în contradicţie cu întregul cadru legislativ realizat, cu asistenţă europeană, în ultimii 10 ani,

2. Un proiect de lege vădit neconstituţional.

Proiectul sistemului unitar de pensii publice este vădit neconstituţional, fiind elaborat în dispreţul Constituţiei şi al jurisprudenţei naţionale şi comunitare.

3. Un proiect incoerent.

Proiectul de lege este lipsit de coerenţă internă, având multe prevederi care se contrazic între ele. Cele mai supărătoare contradicţii se constată între principiile proclamate la început şi o serie de prevederi din corpul legii.

4. Caracterul antisocial al unei încropeli legislative.

Trebuind să răspundă la întrebarea privind impactul social al proiectului, iniţiatorul ne dă, în Expunerea de Motive, o mostră de superficialitate, afirmând doar că: proiectul de act normativ se adresează tuturor persoanelor din România. Proiectul legii pensiilor publice este o încropeală legislativă nu numai pentru că se realizează prin combinarea unor legi în vigoare cu reglementări noi nefundamentate şi neconstituţionale, ci şi pentru că face dintr-o lege socială cum este cea a pensiilor, bazată pe solidaritatea dintre generaţii, o lege, aşa-zis contributivă, (principiu valabil pentru pensiile private), imprimându-i un caracter profund antisocial.

5. Desconsiderarea opiniei specialiştilor, a reprezentanţilor diferitelor categorii sociale, a societăţii civile în materia supusă reglementării.

Constienti deopotriva de faptul ca, veti intelege justetea si soliditatea argumentelor prezentate, precum si de buna credinta si respectul fata de institutia si valorile armatei, va solicitam, si prin dumneavoastra colegilor de partid, sa sustineti fara echivoc mentinerea, la virgula, a Legii 164/2001 si a Legii 179/2004 ca legi ocupationale, pentru militari si politisti, separate de Legea privind sistemul unitar de pensii publice, sau pentru includerea lor asa cum sunt, ca un capitol aparte, de sine statator, in aceasta lege.

Stimate domnule primar Cristian POTERAS, in final va asiguram ca documentul pe care vi-l inmanam astazi va fi publicat insotit de raspunsul dumneavoastra, in spiritul transparentei depline si al informarii corecte a militarilor si al opiniei publice in general.

Cu stima,

BIROUL OPERATIV AL SINDICATULUI CADRELOR MILITARE

DISPONIBILIZATE, IN REZERVA SI IN RETRAGERE

FILIALA 2/SECTOR 6

PRESEDINTE

Col. (r)

TUDOR MARIAN

VICEPRESEDINTI:

Col. (r)

DINU LAURENTIU

Col. (r)

GALATEANU COSTEL

Col.(r)

OSTAFIE ADRIAN

SECRETAR

Col. (r)

DIMITRIU LUCIAN

ANEXA:

Documentar privind pensiile din domeniul apararii nationale, ordinii publice si sigurantei nationale:

1. Punct de vedere cu privire la incadrarea pensiilor militare de stat si a pensiilor de stat ale politistilor in scheme ocupationale (profesionale); 2. Documentar cu unele date privind sistemul de pensionare a cadrelor militare din armatele statelor UE/NATO sau non membre UE/NATO; 3. Documentar cu unele date privind sistemul de pensionare al politistilor dinUE; 4. Pensiile militarilor si ale politistilor in statele membre UE/NATO; 5. Comentarii referitoare la Proiectul de Lege privind sistemul unitar de pensiipublice; 6.Propunere,argumente,concluzie; 7. Amendamente la Proiectul de Lege privind sistemul unitar de pensii publice.