miercuri, 21 aprilie 2010

Năstase: Dacă un ministru din Cabinetul meu ar fi procedat ca Oprea, ar fi fost schimbat

Năstase:" Dacă un ministru din Cabinetul meu ar fi procedat ca Oprea, ar fi fost schimbat".

Si despre pensiile militarilor ce spuneti?sau d-na Tatoiu ,recreatia si pensiile militarilor.

Era interesant daca domnul ADRIAN NASTASE s-ar fi pronuntat strict la problema pensiilor militarilor si nu la atitudinea domnului ministru GABRIEL OPREA . Probabil ca dansul, ca si domnul MIRCEA GEOANA ( care pe timpul cat a fost la guvernare a tacut malc ,jucand "la doua capete", desi este fiu de general , deci avea idee " cu ce se mananca meseria de militar") are ca model / se conduce dupa expresia din popor "curva am fost la mama fata , curva sunt si maritata".
Precizati-va clar parerile dragi politicieni pentru ca acum "se aleg apele"..Sa stie lumea cu cine voteaza ca se apropie si alegerile parlamentare.Sa vedem atunci cine va mai avea curaj sa intre intr-o unitate militara.Din aceea la care s-au taiat sporurile la oameni.Nu sporurile de "intoarcere din concediu" ,"de rusine pentru femeile de serviciu" sau cele pentru "zambet " ale functionarilor din administratiile publice.Sporurile "de radiatii "ale celor de la radiolocatie, sporurile "de pericol "ale celor care lucreaza cu exploziv , "de izolare "ale celor care lucreaza prin cine stie ce munti, balti sau vagauni pe unde doar lupii,ursii sau alte lighioane mai ajung.Mama mea a nascut 1955 si in 1959 cate un baiat care , ulterior, si-au urmat tatal in cariera de ofiter ,ajungand la randul lor ofiteri. Pe unul la CERNA - VODA (eu) iar pe celalat la FETESTI(fratele) pentru ca misiunea tatalui meu in calitatea lui de comandant de baterie antiaeriana era sa apere podul de la CERNA- VODA. Si acolo nu erau decat ei ,militarii si niste amarati de civili pripasiti prin acele locuri .Ulterior ,prin 1964,dupa ce si-au pus intr-un camion "bruma "de mobila pe care o aveau s-au mutat intr-o "colonie " numita MIHAI BRAVU(asemanatoare cu aceea de la IANCA). Aici ,fiind elev in clasa a doua , mergeam zilnic la si de la scoala cate 4 kilometri ,iarna ,prin padure.Asa am crescut noi copii de militari.Si acum se ridica cei carora le-a placut recreatia si vor egalitate? Ca asa clameaza de la tribuna Parlamentului ,ieftin si populist ,micutul si frustratul prim ministru al ROMANIEI? Pai dragilor daca v-a placut recreatia ,stati in recreatie.La 14 ani "egalitatea de sanse "se manifesta "plenar" in societatea socialista..Fiecare putea sa dea examen la LICEUL MILITAR si daca obtinea cel putin media 7,20 la examen(trei materii ,si cinci -sase pe un loc la inscriere),era apt "clinic si medical" , trecea si probele fizice si psihologice(deloc usoare) , avea o fizionomie si un aspect placut (nu puteau fi primiti cei care aveau semne particulare vizibile ,erau cocosati ,aveau platfus si cine mai stie cate si mai cate defecte),avea "privilegiul" sa inceapa greul urcus catre cariera de ofiter.Dupa vreo sapte -opt ani departe de casa riscai sa fii dezradacinat de tot de locurile natale deoarece, cine stie pe unde avea nevoie patria de tine?Despre cariera ce sa mai spunem?Ca putin erau aceia care "aveau sansa sa profeseze meseria pentru care trudeau din greu.Multi erau trimisi pe la minele de carbuni,pe la CANAL , pe la CASA POPORULUI(actualul PALATal PARLAMENTULUI) sau pe ogoarele patriei. Sau ati uitat ca militarul era definit in "bancurile" vremii ca fiind persoana care era ajutata de tarani la muncile campului? Si acum ce credeti dumneavoastra dragi prieteni si colegi?Cine credeti dumneavoastra ca se pronunta despre soarta militarilor si despre pensiile lor?
Deputatul CANACHEU ,absolvent de liceu(vedeti ca rimeaza ?),primul ministru BOC , vesnic suparat pentru ca atunci cand facea el armata ,fiind ultimul din pluton ,in ordinea inaltimii , il puneau comandantii sa care tintele ,panoul ecran mobil,ladita comandantului si alte ustensile din astea specifice , "nasul" MIHAI MORARU de la B1 TV ,care alatururi de maestrul ION CRISTOIU si DAN DIACONESCU au devenit campioni la "ridicat osanale"(nu vreau sa ma exprim altfel desi ar merita), doamna MONICA TATOIU ,indragostita de Zeus PRESEDINTELE ROMANIEI si inca suparata pe vreun fost locotenent care dupa ce s-a infruptat vreo doi trei ani din dragostea ei ,a abandonat- o. Ca sa avem galeria completa ,o mai asteptam si pe "in curand candidata" TEO si totul va fi OK.Putini au fost cei care ne-au tinut fatis partea .Stima noastra pentru Doamna senator de BACAU , ELENA MITREA , pentru tinerii de la toate ANTENELE :RADU TUDOR, VICTOR CIUTACU ,MIRCEA BADEA , MOISE GURAN,GADEA ( sa ma ierte cei pe care nu i-am enumerat) pentru RAZVAN DUMITRESCU de la REALITATEA TV si multi altii.
Ce va fi ,vom vedea .Dar va asigur ca militarii nu vor uita,. .Asa cum nu au uitat ca "blamatul " BODNARAS le-a dat ordinul 50.Stiu ei militarii despre ce este vorba. Culmea ar fi sa stie si doamna TATOIU sau CANACHEU absolvent de "niste LICEU". Lupta continua!!
Honor et Patria! Vae victis!
Col.(rez.) Costel Galateanu