vineri, 27 martie 2015

COMINICAT PRIVIND

 HOTARAREA
 ADUNARII GENERALE EXTRAORDINARE A FILIALEI SECTOR 6 BUCURESTI A SCMD

Intrunita in sedinta, la data de 23 martie 2015, Adunarea Generala Extraordinara a Filialei sector 6 Bucuresti a SCMD a luat act de:
 1.Neparticiparea la lucrarile Adunarii Generale Extraodinare a niciunui reprezentant al conducerii centrale a SCMD, chiar daca a fost  trimisa invitatie, prin toate mijloacele avute la dispozitie, inclusiv sub forma Notei interne inregistrata la SCMD sub nr. 283/13.03.2015.

2.MASURILE ABUZIVE, NESTATUTARE SI NEREGULAMENTARE luate de Col.(r) Dogaru Mircea, impreuna cu Col.(ret.) Pricina Valeriu impotriva FILIALEI SECTOR 6, BIROULUI OPERATIV AL FILIALEI (BOp) SI PRESEDINTELUI ACESTEIA, asa cum au fost ele formulate in Decizia Biroului Operativ Central (BOC) nr.1398 din 14.11.2014 astfel:
a)adoptarea Deciziei BOC este una ilegala si abuziva prin faptul ca aceasta nu a fost luata de catre persoanele legal indreptatite conform Statutului SCMD si ROF-ului.
b)suspendarea activitatii BOp al Filialei sector 6 si Presedintelui acestuia sunt considerate abuzive si pentru faptul ca numai Adunarea Generala a filialei este organul de conducere care are prerogative de actiune asupra BOp al acesteia;
c)masurile dispuse de către Biroul Operativ Central privind blocarea accesului BOp al Filialei sector 6 la blogul acesteia, blocarea telefoanelor de serviciu repartizate membrilor BOp si blocarea subcontului bancar al filialei sunt abuzive, neavând acoperire în prevederile Statutului sau ROF-ului, scopul fiind intreruperea legaturii BOp cu membrii filialei.
d)nerespectarea, de catre membri Biroului Operativ Central si chiar de catre unii membri ai Comitetului Director, a prevederilor LEGII 62/2011( Legea dialogului social), ACTIUNI CE PUN IN PERICOL EXISTENTA SCMD.

             In baza documentelor prezentate, a punctului de vedere al BOp al flilialei referitor la Decizia BOC nr.1398 din 14.11.2014 si a propunerilor formulate de participanti, Adunarea Generala Extraordinara a hotarat cu unanimitate de voturi:

1.RECONFIRMAREA HOTARARII LUATE IN ADUNAREA GENERALA DIN 7 MAI 2014 DE ALEGERE, CU UNANIMITATE DE VOTURI, A BIROULUI OPERATIV AL FILIALEI in urmatoarea componenta:
         Presedinte:       Col.r.Tudor Marian;
         Vicepresedinti:Gl.bg.r.Cotoara-Nicolae Alexandru;
                                 Col.r. Boeru Maria;
                                 Col.r.Dinu Laurentiu;
                                 Col.r.Petre Vasile;
                                 Col.r.Stanescu Alexandru;
                                 Cms. Sef.r.Silitra Ioan;
                                 Lt.col.r. Icleanu Dragos;
          Secretar:        Col.r.Draghicescu Petru.

2.ATENTIONAREA domnilor Col. (r) Mircea Dogaru si Col. (ret) Valeriu Pricina cu privire la respectarea Hotararii CNR 2012, ca la aparatiile TV, SA NU SE MAI FOLOSEASCA DE TITULATURA DE PRESEDINTE RESPECTIV VICEPRESEDINTE SCMD, decat daca subiectele in discutie se refera strict la problemele pensionarilor militari.
3.Adunarea Generala Extraordinara apreciind activitatea desfasurata de Presedintele filialei, membrii Bop si chiar membrii sai, care prin numar de membri, actiuni initiate si desfasurate, precum si prezenta in organul de conducere central ale sindicatului s-a constituit intr-un etalon al SCMD, SOLICITA incetarea sanctiunilor abuzive, manipulatoare si mincinoase ale conducerii SCMD la adresa Filialei sector 6 si a membrilor acesteia.

In conditiile in care acest lucru nu va fi respectat, Filiala sector 6 Bucuresti a SCMD isi rezerva dreptul de a actiona conform prevederilor Statutului, ROF-ului si legislatiei in vigoare.

                                Presedinte
          al Filialei sector 6 Bucuresti a SCMD
                   Col.(r)Tudor Marian

                      Presedinte interimar
           al Filialei sector 6 Bucuresti a SCMD
           Gl.bg.(r)Cotoata- Nicolae Alexandru

Biroul Operativ al Filialei sector 6 Bucuresti a SCMD