miercuri, 16 octombrie 2013

COMUNICAT AL BIROULUI OPERATIV AL FILIALEI SCMD SECTOR 6



Stimati Colegi,
1. Luna Octombrie incheie in acest an un capitol definitoriu al luptei purtate de SCMD pentru recuperarea unui drept fundamental la viata, existenta si demnitate - dreptul la pensie, furat de politicienii basisti.
Pe aceasta cale, aducem la cunostinta colegilor nostri care nu au avut posibilitatea sa ne urmareasca indeaproape activitatea, ca lucrurile cu adevarat importante pentru realizarea obiectivelor sindicale nu s-ar fi putut indeplini, fara implicarea constanta si constructiva a conducerii filialei si in principal, a presedintelui acesteia. Dovada, recentele intalniri ale presedintelui filialei cu senatori si deputati din Comisia de aparare, ministrul apararii si ministrul de interne, secretari de stat, primar si viceprimari, inclusiv  vice-prim ministru si primul ministru.
In acelasi timp, luna Octombrie deschide un capitol cu noi activitati, dedicate pregatirii unor solutii necesare si viabile, in noul an de lupta sindicala, in care lucrurile trebuie modificate radical.
Este vorba despre desfasurarea Adunarilor generale, a caror ordine de zi in detaliu va fi publicata in timp util pe pagina de site a filialei, si in cadrul carora se vor dezbate probleme :
- de la situatia dezastruoasa in care casele de avocatura ne-au aruncat fara preaviz ori remuscari ca pe o lamaie la cos, careia insa n-au omis sa-i stoarca seva  si solutiile pe care le propunem filialei si pana la situatia platii cotizatiei;
- de la propunerile dvs. cu care il mandatati pe presedintele filialei sa le prezinte spre solutionare apropiatului Consiliu National al Reprezentantilor (CNR) si  pana la stadiul indeplinirii angajamentelor asumate de reprezentantii Aliantei USL, in urma alegerilor parlamentare din 9 Decembrie 2012.  
Participarea dvs. in numar cat mai mare la Adunarile Generale este importanta pentru clarificarea problemelor si luarea unor decizii cu impact, pentru viitorul mers al Filialei si al SCMD, in intregul sau.
De aceea va solicitam, ca tot ceea ce ati constatat in acesti ani ca a mers sau a fost prost croit, ca intr-un fel sau altul, voit sau nevoit, s-au adus prejudicii pe fond ori conceptual, la nivel de conducere, organizatoric ori ca imagine si trebuie schimbat, sa faca obiectul propunerilor dvs. de modificare si in documentele de conducere ale SCMD: Statut si Regulamentul de Organizare si Functionare (ROF). Astfel veti trece :
- cu negru -  textul actual, specificand capitolul, articolul, alineatul;
- cu rosu - textul propus.
    Asteptam propunerile dvs. pe adresele de e-mail ale vicepresedintilor ori secretariatului filialei, pana la data de 10 Noiembrie, pentru a putea prezenta la CNR, capitolul Propunerile Filialei Sector 6 privind modificarile Statutului si ROF.
2. Solicitam membrilor de sindicat sa verifice veridicitatea datelor din Tabelele cu situatia la zi a platii cotizatiilor, intocmita de Secretariatul General al SCMD - postate pe site-ul Filialei - sa confrunte datele cu secretarul Filialei (dl. Icleanu Dragos, tel. 0736601046).
3. Biroul Operativ al Filialei doreste - nu in ultimul rand- sa reaminteasca acelor colegi care: carcotesc inutil, au inceput sa incline steagul, molesiti inexplicabil ori doresc sa paraseasca sindicatul intelegand doar ei de ce, ca puntea intre promisiunea politica si respectarea acesteia este foarte fragila, iar castigarea unui drept important in esenta (dar inca plin de capcane)  - nu inseamna totul.
Dimpotriva! Ne asteapta un an greu, care necesita inclusiv modificari de substanta in planul conducerii SCMD si al repozitionarii acestuia in relatia cu institutiile statului si societatea civila, si pentru care e nevoie de toti si de decizii responsabile, luate chiar de acum.
Altfel, vom culege ceea ce vom semana !       

BIROULUI OPERATIV AL FILIALEI SCMD SECTOR 6