joi, 18 aprilie 2013



ALO BRASOV!
Este cineva capabil sa analizeze la rece situatia SCMD per ansamblu nu per persoana ( vezi Mandu, Macovei, @ comp) ?
Avem o problema deosebita cu cei care nu si-au atins scopurile masonice de a lua conducerea sindicatului si de a transforma aceasta structura intr-o forta usor de manipulat.
Cu toate ca am fost amenintati de cateva luni ca , respectivii “alesi” ai BOp Brasov se vor “autoflagela” pentru faptele Comitetului Director care, vezi Doamne nu le executa “ordinele” , se pare ca au fost extrem de suparati ca nu mai vin la Bucuresti pentru ai vedea lumea si a “poza” in ultimii salvatori ai “amaratilor” de pensionari militari  neantelesi nici macar de actuala guvernare.
Se uita  usor ca, dialogul, s-ar putea sa fie singura cale de solutionare a problemelor noastre, afirmatie pe care Mandu o folosea insistent  in toate mesajele sale cu ceva timp in urma.
S-a uitat ca , incercarile din martie 2012 de a dialoga cu reprezentantii MApN au fost catalogate drept actiuni de destabilizare a sindicatului si au fost infierate cu “manie proletara” de actualii “luptatori” pentru dreptate.

Stimati colegi,
Trebuie sa ne amintim ca , datorita interventiilor noastre, neavenite, de prost gust, de nivel mahalagist in media , am pierdut si mai pierdem zi de zi din credibilitatea creata  prin munca si actiune.
Sunt parlamentari, membri ai guvernului sau pur si simplu simpatizanti ai SCMD care lupta sa ne recastigam drepturile pierdute prin masurile antidemocratice si anticonstitutionale luate de guvernarea basescu-boc. Noi nu facem nimic pentru ai sprijini, ba din contra le analizam actiunile din perioada de trista amintire nominalizata, ii blamam si nu vedem dezastrul din curtea noastra.
Nu vedem ca actionam haotic sub impulsul unor idei la ordin ( ordinul lui basescu) , nu vedem ca nu avem structurile organizatorice strict necesare pregatirii si desfasurarii unor actiuni de amploare si veridice care pot repune in drepturile legale sindicatul ca singura forta capabila sa uneasca ideologic si actional fortele in rezerva ale sistemului national de aparare.
Sunt convins ca atitudinea unor colegi din Brasov se constituie intr-o actiune pripita, fara baza statutara si mai ales intr-o actiune ce urmareste destabilizarea sindicatului, actiune pregatita cu mult timp inainte si sustinuta de oameni care nu urmaresc decat scopuri personale( vom aduce argumente la momentul oportun cu toate ca daca s-ar analiza actiunile desfasurate de fostul presedinte Mandu, s-ar vedea , de la o posta, ce se urmareste).
Curios pentru noi este faptul ca aceasta actiune a colegilor de la Brasov, repet , actiune nestatutara, este sprijinita de presedintele sindicatului care o considera ca “ o greseala de moment” , cu toate ca a fost avertizat de atitudinea acestui BOp cu mult timp inainte. Consider ca masurile statutare trebuie aplicate fara rezerva si nu trebuie sa ne rugam unii de altii sa ne indeplinim aceste atributii. Totodata recomand colegilor din birourile operative ca trebuie sa fim primii care aplicam Statutul si ROF-ul sindicatului si nu se accepta ca , la ceas de seara, sa luam hotarari pripite cu efecte nedorite pentru sindicat.
 Daca nu mai dorim sa actionam in SCMD, sa ne retragem  insa individual si cu demnitate.
Daca nu mai dorim binele SCMD, sa ne retragem in chilia personala si sa ne gandim la cele lumesti nu la cele colective pentru ca am face numai rau colegilor.
Daca dorim binele SCMD sa actionam pentru ca aceasta structura sa redevina ce a fost in ianuarie 2011, sa actionam ca toate fortele in rezerva ale sistemului national de aparare sa fie respectate si sa le fie recunoscute , de catre societate, drepturile castigate legal prin munca si sacrificii.
Cei care nu mai pot face fata luptei sindicatului, sa se retraga , cu demnitate, din aceasta lupta care este pretabila numai pentru barbati, pentru oameni verticali, oameni pentru care respectul fata de semeni este mai presus de binele propriu.
Imi permit aceste aprecieri , pentru ca de luni de zile incerc sa prezint o varianta de actiune credibila pentru societate – DIALOGUL. Sper sa putem solutiona, impreuna, problemele generate de o situatie conflictuala intre guvernare si o categorie sociala blamata de o parte a societatii – pensionarii militari.
Solicit membrilor de sindicat din Bucuresti si Ilfov sa-si exprime opiniile fata de , desele, apeluri ale fostului presedinte de filiala Mandu la iesirea in strada si la actiuni ilegale( fara aprobari ale primariei) fata de diferite guvernari. Solicit aceste opinii pentru ca de nenumarate ori am cerut  filialei SCMD Brasov , sa organizeze actiuni in Brasov la care sa participe toti bucurestenii si nu la Bucuresti unde sa vina cativa membri de la Brasov, iar responsabilitatea sa revina altora. Este greu sa organizezi o actiune dar este mult mai usor sa critici faptul ca nu esti bagat in seama.
Avand in vedere faptul ca filialele din Bucuresti si Ilfov constituie prin numar de membri si cotizatie incasata, pilonul de forta al SCMD, solicit colegilor sindicalisti din intregul sistem de aparare, ordine publica si siguranta nationala sa trecem la o noua etapa de actiune sindicala prin reorganizarea structurilor decizionale si de actiune.
 Sa pregatim, impreuna, o actiune de anvergura, cu participare masiva a rezervei militare a societatii romanesti, in conditiile in care guvernarea actuala nu-si va respecta promisiunile electorale si va continua tergiversarea luarii masurilor reparatorii pentru pensionarii militari, cei care prin contract, si-au pus viata chezas apararii tarii.
Trebuie sa avem siguranta ca pentru pregatirea unei actiuni de anvergura, cu invitarea tuturor filialelor din tara, vom avea sprijinul tuturor membrilor de sindicat si in aceasta idee solicit colegilor ce utilizeaza Internetul sa prezinte situatia reala a sindicatului, indiferent daca unele probleme deranjeaza pe cei care se situeaza in pozitii neconforme cu prevederile statutare sau legale.
Sunt convins ca numai impreuna vom realiza ce ne-am propus si cred ca toti colegii nostri vor intelege ca eforturile conjugate vor duce la realizari pozitive inclusiv pentru prietenii nostri care ni se vor alatura, in curand , ca pensionari militari.
Vicepresedinte SCMD coordonator Bucuresti-Ilfov
Presedinte SCMD Filiala 1 sector 6
Col(r) Marian TUDOR