sâmbătă, 23 februarie 2013

SCRISOARE DESCHISĂ ADRESATĂ PRIMULUI MINISTRU AL GUVERNULUI ROMÂNIEI - EXCELENȚA SA DOMNUL VICTOR PONTA –


      SCRISOARE DESCHISĂ ADRESATĂ
PRIMULUI MINISTRU AL GUVERNULUI ROMÂNIEI
- EXCELENȚA SA DOMNUL VICTOR PONTA –


Consecvenți acțiunilor și atitudinilor luate de-a lungul existenţei Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, generalii, ofiţerii, maiştrii militari şi subofiţerii în rezervă şi în retragere, membri ai filialelor acestei structuri sindicale, vă adresează aceste rânduri, animaţi de sentimente sincere de apreciere față de eforturile pe care le depuneți pentru soluţionarea problemelor pensionarilor şi în special a pensionarilor militari.
Acest nou demers, continuare a celui din 20 noiembrie 2012, urmăreşte punerea în aplicare a măsurilor reparatorii, promise în diferite ocazii de către personalităţile proeminente ale USL , măsuri care înţelegem că au susţinere bugetară dar mai ales morală.
Din informaţiile vehiculate în mass media se observă, cu uşurinţă, o tergiversare a luării unor măsuri concrete pentru revenirea la normalitate în domeniul pensiilor militare, acţiune cu atât mai de neînţeles cu cât există justificări legale.
Dorim, aşa cum am subliniat şi la întâlnirea de la sediul USL din 3 decembrie 2012, ca legea să fie aplicată tuturor, iar cei care se fac vinovaţi de această stare de lucruri dezastruoasă din domeniul pensiilor militare, să suporte rigorile legii, indiferent de poziţia pe care o au în această perioadă în societate.
Chiar dacă în acest moment există o stare de incertitudine privind modalităţile de soluţionare a problemelor noastre, pensionarii militari din sistemul apărării, ordinii publice şi siguranţei naţionale îşi manifestă încrederea în capacitatea dumneavoastră de a analiza şi soluţiona cu celeritate solicitările noastre.
Nu greşim dacă vă informăm că în prezent situaţia este deosebit de tensionată şi că măsurile pe care le veţi lua, în perioada imediat următoare, pot readuce starea de normalitate pe care o dorim cu toţii şi pot genera în continuare încredere sporită în dumneavoastră şi în guvernul pe care îl conduceţi.
Aşa cum v-am dorit succes în alegerile generale din 2012 şi v-am asigurat sprijinul nostru, vă informăm domnule Prim-ministru că acţiunea de emitere a unui document reparatoriu, ne oferă şansa de a-i asigura pe colegii noştri pensionari şi pe familiile acestora că trebuie să aibă încredere în capacitatea dumneavoastră de a mobiliza Guvernul României şi  forţele politice care-l sprijină şi că măsurile ce vor fi luate, vor soluţiona corect problema pensionarilor militari şi nu numai.
Fermitatea dumneavoastră în luarea deciziilor, hotărâtoare pentru viaţa unor oameni, va constitui garanţia că eforturile şi sprijinul nostru pentru dreptate, adevăr şi respect nu au fost zadarnice.

                        Cu deosebit respect și aleasă consideraţie,
PREŞEDINŢII FILIALELOR SCMD din Mun. BUCUREŞTI şi Jud. ILFOV  prin
Vicepreşedintele SCMD coordonator zona Bucureşti-Ilfov
                                  Col(r) Marian TUDOR