marți, 26 februarie 2013

PUNCT DE VEDERE ( VICEPREȘEDINTELE SCMD COORDONATOR PENTRU ZONA BUCURESTI-ILFOV )


PUNCT DE VEDERE
( VICEPREȘEDINTELE SCMD COORDONATOR PENTRU ZONA BUCUREȘTI ILFOV )

Stimați colegi,

Suntem la o cumpăna a acțiunilor noastre privind viitorul sindicatului nostru , sindicat creat de un grup de inimoși si curajoși oameni, demni de laudele noastre, dar si de o majoritate covârșitoare a cadrelor militare în rezerva , retragere si disponibilizați din structurile sistemului național de apărare  ordine publica și siguranță care, în ianuarie 2011 au crezut în aceasta structura ca fiind singura capabila sa se lupte pentru drepturile  furate armatei de rezerva a societății, de o guvernare necinstita și trădătoare.
Spun ca suntem la o cumpănă pentru ca una vorbim și alta facem.
Adicăhotăram ceva la forul nostru suprem , CNR, si alta se decide la nivel CD sau filiale, sau și mai rău  nu se pun în practica hotărârile CNR . ( exemplele sunt la dispoziție pe pagina principala si pe paginile filialelor).
Spun ca suntem la o cumpănă pentru ca nu mai înțeleg ce doresc unii dintre noi ( vezi filiala 1 Pitești si 1 Brașov) care azi spun ceva si maine spun altceva.
Nu imi permit sa le reamintesc colegilor din cele doua filiale sa revadă propriile comunicate postate pe paginile filialelor, dar consider ca este necesar sa nu uite, cu o ușurință demna de mila, ceea ce au afirmat, nu cu mult timp in urma, despre poziția filialelor din București si Ilfov privind acțiunile în strada ale sindicatului.
Spun ca suntem la o cumpănă pentru ca afirmații referitoare la “ toate filialele din zona….. sunt hotărâte si au cerut sa ieșim in strada”, sunt cel putin mincinoase atunci când afirmi ca vii la București  cu 15 membri de sindicat și aștepți ca acei colegi din București si Ilfov pe care i-ai acuzat de lipsa de implicare, sa-ți sprijine o idee care nu face altceva decât sa ne scufunde si mai mult în mocirla generata, de unii dintre noi, a luptei de orgolii și după ciolan.
Consider ca nu am epuizat toate formele luptei sindicale, pana la ieșirea in strada.
Trebuie sa analizam cu responsabilitate ce am făcut si ce vom face si abia după aceea sa facem apeluri la: legat cu lanțuri prin colaboratori, la venit la București prin reprezentanți ( a depune o scrisoare la guvern sau președinție nu înseamnă ca ai fact fapte de arme , pentru ca nici nu știai ce conține scrisoarea), etc.
Recomand colegilor suparăți pe membri filialelor din București si Ilfov care nu  ……ies in strada, ca acești colegi manifesta o abordare , extrem de realista, a poziției noastre in acest moment. Mai recomand colegilor din filialele , foarte supărate pe poziția noastra ca  trebuie sa-si facă ordine in ograda proprie, sa nu se mai vaite ca nu sunt în stare sa mobilizeze membri de sindicat la alte acțiuni sindicale si nu numai la marșuri cu vuvuzele , strigate războinice ( lipsite de conținut),etc.
Recomand colegilor, deosebit de activi pe paginile net, ca trebuie sa se uite in ograda proprie si mai putin in ograda altuia, nu de alta dar s-ar putea face de ras prin propunerile făcute și mai ales prin faptul ca nu vor fi recunoscuți de proprii colegi.
Am solicitat de mai multe ori sa planificam si sa desfășurăm acțiuni sindicale, radicale, si la Brașov si la Pitesti, nu de alta dar as dori sa vad capacitatea organizatorica a unor lideri vocali pe paginile net.
La nivelul mun. București si Jud. Ilfov s-a stabilit  ca, formele extreme de protest VOR FI LUATE NUMAI DUPA EPUIZAREA TUTUROR ÎNCERCĂRILOR NOASTRE DE A NE FACE ÎNȚELEȘI SI RECUNOSCUȚI.
Consideram ca trebuie sa ne recâștigam respectul societății pentru a câștiga lupta noastră și a redeveni ceea ce am fost in 2011.
Stiu ca avem colegi cu probleme deosebite , probleme generate de măsurile luate si , in momentul de fata, chiar protejate de actuala guvernare. Dar decât sa pierzi războiul mai bine sa închei o pace în avantajul tău, nu de alta dar războinicii coreeni sunt “sublimi” in seriale TV, dar nu se compara cu spiritual balcanic din sufletul si educația noastră.
Nu doresc sa intru in polemica , pentru ca nu ajuta la nimic dar, colegii care vor sa dialogam , ii invit la orice întrunire a Consiliului Consultativ al mun. București si jud. Ilfov , dar in principal ii invit la Consiliul National al Reprezentanților din luna martie a.c.

Cu stima,
Col(r) Marian TUDOR