vineri, 7 decembrie 2012

HOTARARE DE GUVERN PENTRU VETERANII DE RAZBOI


Hotărâre de guvern pentru veteranii de război

În şedinţa de Guvern de pe 4 decembrie, s-au adoptat mai multe Hotărâri de guvern.
Una dintre ele se referă la majorarea ajutorului anual acordat veteranilor de război, văduvelor de război, precum şi accidentaţilor de război în afara serviciului ordonat, pentru acoperirea unei părţi din costul chiriei, energiei electrice şi energiei termice pentru nevoi casnice.Conţinutul acestei Hotărâri este redat mai jos:
HOTĂRÂRE privind stabilirea cuantumului ajutorului anual pentru acoperirea unei părţi din costul chiriei, energiei electrice şi energiei termice pentru nevoi casnice, cuvenit veteranilor de război, văduvelor de război, precum şi accidentaţilor de război în afara serviciului ordonat.
Prin Hotărârea de Guvern se majorează ajutorul anual acordat acestor categorii de populaţie de la 200 la 230 de lei. Această majorare este motivată de creşterile de preţuri la mărfurile nealimentare şi la servicii în 2012 faţă de 2011.
De acest ajutor va beneficia un număr de 36.836 persoane, din care 34.975 plătite de MMFPS, 957 persoane plătite de MAPN, 902 persoane plătite de MAI şi două persoane plătite de SRI.


Sursa: comunicat de presă al Guvernului