luni, 24 septembrie 2012

Următorul marș unionist va avea loc la BUCUREȘTI pe 21 OCTOMBRIE,ora 14.00 in PIAȚA VICTORIEI



 În anul 2012 se împlinesc două secole de la ruperea Basarabiei din trupul vechii MOLDOVE.
Două secole de nedreptate.
Două secole de străinie.


Următorul marș unionist va avea loc la BUCUREȘTI pe 21 OCTOMBRIE,ora 14.00 in PIAȚA 

VICTORIEI Deși poate sunteți blazați sau mulțumiți (unora nu numai ca v-au revenit vechile 

cuantumuri de pensii dar v-au fost și mărite ,cu alte cuvinte v-ați văzut sacii în car.Altora ne-

au rămas asa cum ni le-a ciuntit boc , băsescu , oprea și seitan alături de cei cuprinși în lista 

rușinii.cred ca nu ați uitat de ea  ( http://www.listarusinii.ro/  ) .Indiferent cum vă  va fi starea , 

dacă simțiți romanește  poate vă  faceți timp și participați și dumneavoastră!

 Precedentul marș unionist a avut loc la CHIȘINĂU!

Detalii despre desfășurarea acestei acțiuni , puteți găsi aici

http://cugiralba.wordpress.com/2012/09/18/timpul-nu-mai-are-rabdare/

Acolo s-a citit și semnat și un MEMORANDUM! Il puteți citi mai jos!


CITIȚI , SEMNAȚI ȘI DAȚI MAI DEPARTE !
MEMORANDUM PENTRU REINTREGIRE 
Ca membri ai societății romanesti globale, semnatarii acestui Memorandum,
Comemorand cu adancă  piosenie si mandrie nationala actul istoric de la 27 Martie 1918, prin care Sfatul Tarii de la Chisinau a dat semnalul infaptuirii Romaniei Intregite;
Fiind constienti ca starea de separare actuala a Romaniei in totala contradictie cu mostenirea pe care anul 1918 ne-a lasat-o trebuie sa fie indreptata prin actiunea concertata a tuturor fortelor romanesti atat ale statutului, ale clasei politice cat si ale societatii civile:
1. Tinem sa aducem omagiul nostru celor 86 de romani basarabeni care prin semnăturile lor au devenit adevărați părinti fondatori ai Romaniei Intregite.
2. Solicităm societatii civile românești ca împreuna cu mass-media de pe amândouă malurile Prutului sa înceapă o campanie susținută pentru educarea populatiei si constientizarea necesitatii reunificării tarii.
3. Prin activarea Congresului Romanilor de Pretutindeni, cerem viitorilor reprezentanti ai romanilor de pretutindeni sa aibă in agenda lor ca prioritate absolută  susținerea eforturilor pentru readucerea Basarabiei in cadrul Romaniei Reintregite.
4. Cerem Președinției, Parlamentului, Guvernului României, partidelor politice sa-și separe mesajul național de limbajul ideologic și sa adopte o poziție comuna si unitara in problema națională in concordanta cu idealurile unitatii naționale si ale statului unitar Roman a carui înfăptuire este oficial recunoscuta prin declararea zilei de 1 Decembrie, ca Ziua Nationala a Romaniei.
5. Cerem organismelor statului roman sa întreprindă masuri concrete politice si diplomatice pentru a sensibiliza opinia publica internațională, institutiile Uniunii Europene și celelalte state, asupra dorinței poporului roman pentru reunificare printr-un process asemanator celui prin care cele doua foste state germane au devenit un singur stat.
6. Consideram ca cele doua guverne de la București și Chișinău au datoria morala de a-și armoniza politica externa in direcția reprezentării comune a unei politici nationale care sa conducă la o tranziție fara sincope spre integrarea Basarabiei in Romania si prin aceasta populația Basarabiei sa obțină de drept cetatenia Uniunii Europene.
7. Cerem Președintelui si Parlamentului Romaniei sa adopte un act normativ prin care ziua de 28 Iunie 1940, in care a inceput agresiunea armata impotriva Romaniei si catatenilor Romaniei, sa fie declarata zi a ocupației sovietice a teritoriul Romaniei asa cum a procedat si președintele de la Chișinău domnul Mihai Ghimpu.
8. Cerem ca autoritățile romane sa dea curs si sa se implice in ridicarea Memorialul Patimilor Romanesti care reprezinta omagiul adus martirilor romani ai ocupatiei sovietice, conformandu-se declarației politice din data de 9 Iunie 2009 prezentata in plenul Senatului de Presedintele Comisiei de Politica Externa a Senatului care sustinea necesitatea construirii acestui Memorial la inițiativa romanilor si organizațiilor romanești din intreaga lume. Declarația nu a intampinat nicio obiecție din partea membrilor Senatului.
9. Cerem ca PL- Basarabia si PNL-Basarabia ca forte politice pro-romanesti si pro-unioniste sa găsească modalitatea ca in cel mai scurt timp sa se unească pentru a constitui o forță credibila si reprezentativa a populatiei majoritare romanesti din Basarabia.
Dumnezeu sa ajute națiunea romana sa-și împlinească idealul national al reîntregirii.