joi, 31 mai 2012

Rareş Mănescu promite înfiinţarea de "Magazine Sociale", cu preţuri de producător


Rareş Mănescu, candidatul USL la Primăria Sectorului 6, a anunţat printre altele că intenţionează să înfiinţeze Magazine Sociale în toate cartierele sectorului, de unde se vor putea cumpăra produse la preţuri de producător.
Candidatul USL la Primăria Sectorului 6, Rareş Mănescu, s-a întâlnit marţi cu locuitorii din sectorul 6, de această dată fiind vorba pensionarii, administratorii, presedinţii de asociaţii de locatari si de micii întreprinzători din cartierul Drumul Taberei, anunţă un comunicat al biroului său de presă. La eveniment a participat şi ministrul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Mariana Câmpeanu. Rareş Mănescu le-a prezentat participanţilor programul său de guvernare locală şi priorităţile în privinţa pensionarilor şi categoriilor sociale defavorizate şi i-a asigurat că va menţine deschis dialogul cu ei şi după 11 iunie, când va prelua mandatul de primar.

„În mandatul meu pensionarii şi categoriile defavorizate se vor bucura de atenţie şi în niciun caz nu vor fi lăsate de izbelişte, aşa cum s-a întâmplat în ultimii opt ani“, a declarat Rareş Mănescu. 
Priorităţile candidatului USL în privinţa pensionarilor sunt oferirea de ajutor şi asistenţă medicală la domiciliu, înfiinţarea „Ghişeului Pensionarilor“, pentru ca aceştia să poată solicita ajutor la orice problemă, înfiinţarea a trei Cluburi ale Seniorilor şi înfiinţarea Magazinelor Sociale în toate cartierele sectorului, de unde se vor putea cumpăra produse la preţuri de producător. 

Rareş Mănescu le-a mai spus pensionarilor că va studia posibilitatea legală a înfiinţării unor Farmacii Sociale, de unde oamenii în vârstă şi cei nevoiaşi să-şi poată procura medicamante gratuit. La rândul său, ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a declarat că toate categoriile sociale – de la pensionari, la asistaţii social, tineri şi mame – au probleme pe care le pot rezolva nu doar guvernanţii, ci şi administraţiile locale. 

„Rareş Mănescu, care îmi este prieten de mulţi ani, se va implica în rezolvarea acestor probleme, iar votul acordat pentru candidatul USL, pentru consilierii USL, pentru primarul Capitalei, Sorin Oprescu, înseamnă un vot pentru Guvernul USL“, a afirmat Mariana Câmpeanu. 

Tot marţi, Mănescu, a fost invitat la un miting electoral al primarului general Sorin Oprescu, în cadrul căruia cei doi au prezentat proiectele comune pe care le au pentru sectorul 6. Evenimentul a avut loc în Parcul Drumul Taberei. 
Rareş Mănescu a afirmat că proiectele primarului Sorin Oprescu sunt si proiectele sale şi ale echipei de consilieri USL.

„Îl asigur pe Sorin Oprescu de toată susţinerea noastră şi de faptul că împreună vom forma cea mai puternică echipă“, a declarat candidatul USL pentru Primăria Sectorului 6. 

În programul de guvernare locală, Rareş Mănescu are mai multe proiecte pe care le va realiza cu sprijinul lui Sorin Oprescu. Printre acestea se numără ridicarea câinilor comunitari şi mutarea lor în adăpostul inaugurat de primarul general Sorin Oprescu, dar şi construcţia primului spital din sectorul 6.  


http://www.realitatea.net/rares-manescu-promite-infiintarea-de-magazine-sociale-cu-preturi-de-producator_947346.html