joi, 31 mai 2012

Cum să furi un miliard de euro!


Autor: ROSCA STANESCU SORIN 
Eduard Hellvig s-a aşezat pe o bombă cu ceas atunci când a preluat Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului. Iniţial, au existat indicii sau chiar probe, unele mediatizate, conform cărora doamna Elena Udrea a sifonat bani publici. Apoi, zilele trecute, a explodat o primă bombă. Lansată, ce-i drept, de procurorii Departamentului pentru Luptă Antifraudă de la Bruxelles. Aceştia au identificat nereguli grave în legatură cu faimoasa “Gala Bute”, folosită de Elena Udrea pentru a-şi face campanie. Dacă semnalele procurorilor de la Bruxelles se confirmă, atunci DNA, care a preluat cazul, va fi obligat să constate că s-au săvârşit infracţiuni. Oricum, nu mai plăteşte UE, ci plătim noi cei 1,3 milioane euro. Ceea ce, însă, a descoperit Eduard Hellvig în minister întrece orice imaginaţie.
            Noul ministru de la Dezvoltare a cerut, de urgenţă, sprijinul Ministerului de Interne. O adevărată cutie a Pandorei s-a deschis. Din ea ies fantomele doamnei Elena Udrea. Care au primit contracte de 2 miliarde de euro. Dintre acestea, reporterii de la www.paginaintai.net au identificat operaţii extrem de dubioase, săvârşite de clientele PDL, în valoare de cel puţin 1,3 miliarde euro. Sub ministeriatul lui Vasile Blaga dar mai ales al Elenei Udrea. Aceasta uriaşă sumă de bani a fost distribuită, în vremuri de criză, clientelei PDL, care, în schimb, a sponsorizat partidul sau i-a îmbogăţit pe membrii acestuia. Fiecare dintre aceste contracte este supraevaluat. Aproape toate vizează construcţia sau modernizarea unor săli de sport.
            Cine sunt beneficiarii? Aşa cum reiese din ampla documentare a colegilor de la Pagina Întâi, avem de-a face cu o faună destul de diversă de personaje. Asfaltatori din “grupul de sprijin” PDL, consilieri ai Palatului Cotroceni, inclusiv directoarea de cabinet a Preşedintelui Traian Băsescu, reprezentanţi ai unor societăţi comerciale, cu sediul în clădiri aparţinând PDL, patroni de ziare, posturi de radio şi televiziuni cotroceniste, alte societăţi, care, fără excepţie, au sponsorizat campaniile politice PDL şi ale Preşedintelui României. Dintre aceştia, unii sunt anchetaţi de DNA pentru alte fapte iar, în cazul altora, au fost deja întocmite rechizitorii.
            Contractele sunt atât de numeroase, încât Eduard Hellvig nu are altă soluţie decât aceea de a constata că “avem de-a face cu un jaf public” şi de a solicita sprijinul autorităţilor. Între timp, maşina de sifonat bani, pusă în funcţiune şi turată la maxim de Elena Udrea, trebuie oprită. Iar cheia de contact ar fi bine să fie aruncată la canal.
            Iată unde sunt banii românilor, pensionari şi nepensionari, copii şi adulţi, în vremuri de cumplită criză. Iată ce a făcut unul dintre cei mai importanţi miniştri ai cabinetelor Boc, în dispreţul opiniei publice. Iată de ce ţara este confruntată cu atât de multe lipsuri.
Au trecut doar câteva zile de la instalarea Guvernului Ponta, iar presa cotrocenistă începe să se agite, arătându-i pe miniştri cu degetul şi întrebând cu candoare: “oare de ce nu sunt scoase la lumina ilegalităţile despre care USL vorbea, în opoziţie fiind? Nu cumva USL-ul a minţit?”. Nu a minţit! Ceea ce se întâmplă la Dezvoltare e doar începutul!

Sursa: CorectNews