joi, 31 mai 2012

ALEGERI LOCALE 2012: Rareş Mănescu va impune un ritm de anvelopare de 300-400 de blocuri pe an

Canditatul USL la Primăria Sectorului 6, Rareş Mănescu, însoţit de ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Eduard Hellvig, a vizitat astăzi mai multe zone din sectorul 6 pentru a vedea stadiul reabilitării termice a blocurilor.



Cei doi au mers pe strada Valea Bujorului unde unul dintre blocurile de locuinţe a fost anvelopat termic în 2011 pe banii proprietarilor, dar este din nou în lucrări de reabillitare, de această dată pe banii proveniţi de la bugetul local.
„Este de neconceput faptul că Primăria Sectorului 6 face din nou aceleaşi lucrări la un bloc reabilitat deja, în timp ce proprietarii au cerut sprijinul administraţiei doar pentru repararea terasei. Banii irosiţi aici puteau fi folosiţi pentru reabilitarea unui alt bloc din cele 1.700 care aşteaptă încă anveloparea“, a declarat Rareş Mănescu.
Reabilitarea termică a blocurilor este o prioritate pentru candidatul USL la Primăria Sectorului 6. Acesta va anvelopa toate blocurile din sectorul 6  până la finalul primului său mandat, asigurând fondurile necesare unui ritm de 300-400 de blocuri anvelopate pe an. Reabilitarea se va face mai repede, mai bine, mai organizat decât până acum, la preţuri corecte şi la o calitate superioară.
Listele de reabilitare vor fi întocmite transparent, fără nepotisme şi intervenţii de tip Poteraş. Lucrările în derulare nu vor fi întrerupte, dar contractele cu constructorii vor fi renegociate. Imediat după 12 iunie, în Primărie va fi înfiinţat un birou de consultanţă, unde asociaţiile de proprietari pot găsi sprijin pentru întocmirea dosarului de reabilitare.
La rândul său, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Eduard Hellvig, a declarat că viitorul primar al sectorului 6 trebuie să gestioneze corespunzător resursele bugetare, fiind surprins că reabilitările din sectorul 6 costă mai mult decât în alte sectoare, iar numărul de blocuri anvelopate este mult mai mic în comparaţie cu restul administraţiilor locale.
„Lucrurile nu pot rămâne aşa! Opt ani de mandat care au coincis cu o perioadă de creştere economică au lăsat prea puţine urme în sectorul 6. S-a făcut prea puţin şi acest lucru arată gradul de competenţă al actualului primar. Când mă uit la blocul pe care au fost montate din nou schelele mă simt ca în Legenda Meşterului Manole“, a afirmat Eduard Hellvig.
Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului a dat asigurări că, începând din septembrie, lucrările de reabilitare a blocurilor vor fi plătite din fonduri europene, deoarece Comisia Europeană a aprobat finanţarea prin bugetul comunitar a creşterii eficienţei energetice a blocurilor construite în perioada 1950-1990.