marți, 3 aprilie 2012

Comunicat 31 martie 2012

Stimați colegi,
     Având în vedere evoluția evenimentelor atât la nivel național, cât mai ales al SCMD, doresc să fac anumite precizări, pentru că vorba românului (sau a nu știu cui) ”ORICE LUCRU BUN FĂCUT TREBUIE DISTRUS”.
     Nu vreau să prezint, cronologic, acțiunile desfășurate de mine, personal, sau de structurile pe care le coordonez (deocamdată) în sensul colaborării cu un grup de colegi deosebiți și ca pregătire, dar mai ales din punct de vedere caracterial, ci doresc să lămuresc (pentru cei nelămuriți) anumite aspecte care nu ne fac cinste și conduc la o stare de confuzie cu efecte nocive pentru SCMD.
     Nu doresc să enumăr acțiuni desfășurate personal, nu de alta dar mi-au luat-o alții înainte pe pagina principală a sindicatului și s-ar transforma mesajul meu în “cultul personalității” la scară insignifiantă.
     Doresc numai să transmit “stimaților” mei colegi care nu mai pot respira de grija mea, că interesele mele “meschine”, sunt legate numai de bunul mers al sindicatului dar, ce să-i faci, radicalitatea deranjează.
     Probabil că, ori eu nu am capacitatea transmiterii corecte a mesajului, ori anumiți receptori suferă “tehnic” cu recepția.
In idea că la nivel național se desfășoară acțiuni multiple pentru afirmarea SCMD ca o adevărată forță, tot așa și la nivelul municipiului București și județului Ilfov s-a hotărât (prin votul membrilor B.Op. ale filialelor) constituirea unei structuri (denumită de ”neaveniți” - asociație, organizație, filială, comitet, ”comitie”, etc.) structură ce trebuie să coordoneze acțiunile comune ale filialelor componente (vezi Protocolul de constituire al Consiliului de Coordonare).
     Acțiunile acestui “mult hulit” consiliu, nerecunoscut de personalități din CD și nu numai, se încadrează perfect în prevederile Statutului, ROF-ului și Protocolului și are la bază hotărârile unanime ale președinților filialelor componente.
     Elucubrațiile unor psihopați referitoare la scopurile “mârșave” ale acestei structuri de colaborare și cooperare sunt de competența medicilor psihiatri sau, sunt emanații ale unor dezinformați, nepregătiți, manipulați, etc.
     Printre acțiunile Consiliului de Coordonare s-a înscris și INTÂLNIREA INFORMALĂ de la MApN, din 22 martie 2012, cu un secretar de stat (putea fi oricine, dar Ozunu are prin obligații și chiar denumirea funcției acest fel de acțiune), întâlnire solicitată de foarte mulți membri ai sindicatului și care nu a avut rezultate spectaculoase cum doreau unii dintre noi și pe care alții au speculat-o ca eșec, ci a avut ca scop principal deschiderea unei căi de dialog pentru recunoașterea sindicatului, în mod expres a filialelor din București și Ilfov ca și componente ale Consiliului de Coordonare, ca existență normală nu deviantă.
     Manipularea, această acțiune desfășurată de profesioniști (vedeți cine sunt cei formați la școala structurilor informative ale armatei) a început imediat și cu o virulență de speriat.
     Acțiunea și-a găsit imediat adepți în unii care, grăbiți, nu analizează esența acțiunii, iar alții, lingăi de clasă, milogi la banul sindicatului, au sărit ca arși în perspectiva pierderii ciolanului de un leu.
     “Să desfințăm, să blamăm, să hulim, să-I dăm afară, să-I discutăm în CNR, să luăm măsuri ferme ...” Parcă seamănă cu o epocă de mult apusă.
     Cine sunt aceștia ?
     Sunt unii dintre noi care au uitat de ce s-au înscris în SCMD și cărora le recomand să studieze STATUTUL (bun/rău cum este) și ROF-ul și să se caute printre rânduri.
Impreună cu colegi din structurile tip - Consiliu de Coordonare, fost Departament Organizatoric, etc. suntem în pregătirea unui set de documente privind acțiunile concrete desfășurate de aceste structuri pe care, la propunerea unui “jurist” de mucava, le voi prezenta, personal, Consiliului Național al Reprezentanților în idea că forul suprem al sindicatului va lua o hotărâre ce va fi respectată, nu ca cele luate la Alba Iulia, hotărâri care nici acum nu au fost îndeplinite.
     Pentru lămurirea celor nelămuriți, la INTÂLNIREA INFORMALĂ de la MApN au participat 4 membri de sindicat, 2 cu pensii majorate și 2 cu pensii scăzute (parcă se elimină interese obscure, nu credeți ?).
     Problemele discutate au fost analizate cu mult înainte, întocmindu-se o sinteză din multitudinea problemelor ridicate de membrii de sindicat nu numai din Bucureși și Ilfov ci și din Brașov, Constanța, Craiova, Olt, Argeș, etc. și chiar prezentate membrilor Comitetului Director care au considerat că suntem “prea mari” pentru a discuta cu un secretar de stat.
     In acest sens s-a luat hotărârea la nivel Consiliu de Coordonare să dialogăm, în nume propriu (al Consiliului) pentru a prezenta membrilor de sindicat și punctul de vedere al acestui minister.
     Pentru alte lămuriri - m-am tot întrebat cine a mandatat o delegatie, constituită ad-hoc la MAI, să dialogheze în numele SCMD cu un secretar de stat din acest minister - și nu am găsit nici un răspuns.
     Pentru mai multe lămuriri rog, distinșii mei colegi, președinți de filiale, să analizeze ce s-ar întâmpla dacă eu, Tudor, președintele Filialei SCMD - Sector 6, aș denigra, înjura, huli, propune spre desființare o filială din teritoriu, filială care prin biroul operativ, prin membrii săi încearcă să respecte documentele programatice ale sindicatului, care încearcă să facă din filială o structură recunoscută pe plan local, ca structură cu oameni deosebiți, bine pregătiți, responsabili, oameni care luptă prin mijloace specifice luptei sindicale pentru binele tuturor.
     Pentru și mai multe lămuriri rog, distinșii mei colegi să analizeze cum s-au îndeplinit hotărârile CNR - Alba Iulia 2011, în ce stadiu suntem cu acțiunile în justiție și la ce ne obligă casele de avocatură în viitorul apropiat.
     După umila mea părere sunt doar câteva idei spre reflecție.
     De ce spun aceste lucruri ?
     Pentru ca nu mă așteptam ca unii colegi din teritoriu să “sară ca arși” la Comunicatul Consiliului de Coordonare București și Ilfov acțiune normală la nivel zonal, în loc să se gândească la ce trebuie să facem pentru ca membrii de sindicat:
  • să-și îndeplinească obligatiile statutare – inclusiv plata cotizatiei;
  • să participle la toate acțiunile sindicatului nu numai la cele de pe bloguri;
  • să lupte cu toți cei care sunt împotriva sindicatului, inclusiv cu cei din interior;
  • să contribuie efectiv la pregătirea, organizarea și desfășurarea acțiunilor sindicatului;
  • să putem spune că o acțiune tip -1 MAI - trebuie gândită și organizată împreună nu pe la colțuri și de unul singur (asta dacă se vrea să se desfășoare concret nu ipotetic).
     Dar ce să-i faci, surprizele sunt componentele vieții și sper ca cineva, acolo sus, să aibă grijă și de cei care nu au depășit faza “cailor verzi pe pereți” (să fie oare numai asta sau unii dintre noi să aibă gânduri ascunse, nu de alta dar m-a apucat și pe mine secretomania unora care doar aruncă bomba să vadă cine pune botul).
     Nu sper că m-am făcut înțeles ci sper că am încercat să lămuresc ce am dorit și dorim să facem fără onoruri, ordine sau rugăminți ci din bun simț, responsabilitate și încredere în aceia dintre noi care mai au caracter și demonstrează responsabilitate în acțiunile pe care le întreprind.
     Consider că exprimarea opiniilor, chiar divergente, face parte din dialog și cred că acestea pot deveni constructive dacă urmăresc binele general și nu personal.
Cu respect și încredere,
Col.(r) Marian TUDOR