duminică, 8 ianuarie 2012

Dreptul la autoapărare în faţa urii instinctuale

Sunt generalul maior în rezervă MANDU PETRIŞOR, fostul Rector şi Comandant al Academiei Forţelor Aeriene, în prezent, Preşedintele Filialei SCMD Braşov şi Preşedintele Asociaţiei "Alianţa Pentru Respectarea Democraţiei - Octavian Paler".  Azi este prima dată când îmbrac uniforma militară după ieşirea în rezervă în anul 2002 şi am făcut o fotografie. Prin această fotografie doresc să le transmit domnilor Băsescu, Boc, Oprea, Onţanu, Bădălan, Nicolicia, Diaconescu, Sârbu etc, următoarele: la cei 62 de ani, deşi, umilit şi batjocorit de dumnealor, sunt în măsură, fizic, psihic, tehnic şi ştiinţific să servesc şi să apăr interesele României, în condiţiile unui conflict major, sau dezastru natural, cu mai multă competenţă şi trăire sufletească pentru conaţionali, decât dumnealor; cele patru medalii care se văd sunt: Crucea Patriarhiei Române - sunt bun creştin, Medalia armatei belgiene - primită înainte de intrarea în NATO, sunt un bun luptător, Crucea României acordată de Preşedintele Constantinescu - sunt un bun român şi insigna de licenţă în cea mai înaltă instituţie de învăţământ superior militar (cărţile din fundal sunt scrise de subsemnatul).
Acum mă întreb, "de ce acest stat prin administraţia portocalie, s-a lepădat de mine şi de dumnealor, nu ?". De doi ani, noi sindicatul militar încercăm să convingem opinia publică, de abuzurile săvârşite de aceşti guvernanţi, împotriva militarilor în rezervă.
Sunt profesor universitar, cu două doctorate în ştiinţe, am lucrat în unităţi operative 8 ani, am predat 22 de ani în 3 universităţi militare şi 10 ani într-o prestigioasă universitate de stat şi, după 47 de ani de muncă, am pensia egală cu a unui subofiţer sau maistru militar (tăiată prin revizuire cu 1000 de lei - bucuraţi-vă !).
Am trecut în rezervă, cu dreptul de a purta uniforma militară. Care uniformă, cea ponosită şi ruptă de acum 15 ani ? Să vă fie foarte clar, noi considerăm că, poporul român, această creaţie sfântă, este comandantul nostru suprem. România este ţara pentru care ne-am sacrificat existenţa zeci de ani din viaţă. O vom face bucuroşi cât inimile ne vor bate în piept. Spre deosebire de ţară, statul este elementul esenţial al sistemului politic. Un element clădit, actualmente, pe o concepţie doctrinară de extremă stânga. Numai o asemenea concepţie produce, în mod dirijat, disensiuni între armată şi popor. Acest stat creat de voi m-a abandonat timp de 10 ani, în care, aţi avut grijă să "împovăraţi" cu stele umerii unor indivizi care au avut , din partea voastră numai avantaje şi foloase necuvenite. După ieşirea la pensie, am continuat să muncesc în interesul statului, ceea ce fac şi în prezent. Aveaţi la dispoziţie un model făurit de-a lungul istoriei multimilenare, armata ţării. În jurul acestui nucleu unit şi demn, puteaţi să reclădiţi armonia socială pierdută în economia de piaţă barbară, pe care, tot voi aţi făurit-o.
Acum nu mai aveţi nimic, degeaba căutaţi un punct de sprijin pentru a vă lansa pe piaţa politică, mult visata "maioneză socială". Aţi creat, prin acte normative, asumate în mod iresponsabil, un haos juridic general, aţi blocat justiţia şi aţi năruit toată speranţa şi încrederea cetăţeanului în stat. Pe fondul acestui haos, demn de o guvernare de extremă stânga, intenţia voastră a fost să menţineţi trează atenţia unui electorat masiv, miluit, (80%) sărac. Acesta a fost bombardat, în permanenţă, cu o gamă largă de iluzii dirijate, inclusiv aceea că "militarii au pensii nesimţite". Din nefericire, multe "personalităţi făurite la şcoala neocomunistă" v-au ţinut isonul şi a trebuit să intervină Dumnezeu pentru a vă strica planurile.
Armata a rămas la locul ei, în conştiinţa neamului. Nu ştiu ce somn mai puteţi avea în aceste nopţi lungi ale iernii când, ar trebui să vă macine gândul că aţi nenorocit prin "criza din capul vostru" milioane de familii. Pentru că am dreptul, ca cetăţean, să fiu bine cârmuit şi să vă solicit acest lucru, vin cu următoarele sugestii: alcătuiţi o comisie parlamentară din experţi în domeniul finanţe-contabilitate, constataţi şi recunoaşteţi greşelile enorme şi evidente care s-au produs inevitabil, în recalcularea şi revizuirea pensiilor militare, stopaţi hărţuirea militarilor în rezervă, intraţi în normalitate. Am folosit termenul "inevitabil", deoarece, numai un naiv poate crede, că un sistem de deservire, alcătuit din amatori mobilizaţi temporar, a reuşit să culeagă manual (ca pe vremea lui Pazvante Chiorul) cantitatea uriaşă de date, pentru fiecare din cei 170.000 de militari în rezevă.
Nu am amintit nimic despre procesarea automată, ulterioară a datelor, pentru simplul motiv că, nu poţi procesa date eronate. În mod nedrept, aţi exploatat loialitatea cadrelor din conducerea Ministerul Apărării Naţionale, oameni de cea mai bună calitate, obligaţi să execute ordine construite în conştiinţe răutăcioase şi absurde.  Aceşti oameni nu au nicio vină, sunt conştienţi de erorile sistemului de recalculare, au lucrat sub presiune, nu puteau face mai mult. Îi înţelegem şi îi respectăm la fel de mult. Vina vă aparţine, în totalitate vouă, politicienilor !  Aţi ajuns la o soluţie (concluzie) morală prin ricoşet.  Această atitudine nu este normală, noi militarii în rezervă suntem partea vătămată şi avem dreptul la autoapărare !  Abandonaţi preocupările desfrânate de mărire, avere, destrăbălare şi ura instinctuală faţă de noi şi refaceţi urgent, unitatea socială !
Emil Boc a instituit un sistem discriminatoriu şi anarhic de revizuire a pensiilor militare pus în aplicare, cu sute de mii de greşeli, de nişte amatori, aduşi la muncă forţată din teritoriu. De ce nu aţi format până acum o comisie parlamentară de experţi care să verifice corectitudinea operaţiunilor de revizuire a pensiilor militare ? Gaşca portocalie ne testează rezistenţa la efort psihic dar nici nu ştiu ce pierd ! Cu o atitudine inconfundabilă, mârlănească, ne supune unui val de minciuni oficiale, ne îndeamnă la solidaritate între hoţi şi păgubiţi în timp ce dumnealor produc, în lux şi desfrâu pe banii statului, odrasle needucate cu apucături criminale. Societatea civilă, apărată de noi, permite acestor neaveniţi să joace la ruletă destinele noastre.
Caz unic în istoria sistemelor de pensii, eu am primit la interval de 4 zile, aceeaşi decizie de două ori, fiecare semnată de altă persoană şi cu altă ştampilă având date emitente diferite. După ce "mi-au suspendat" mişeleşte pensia pe un an şi jumătate, acum, prin noua decizie, îmi mai sustrag lunar 1000 de lei, drept recompensă că am pus umărul din greu, la intrarea în NATO. Dar, mai tragic este că, sute de camarazi de-ai mei din sindicatul militar Braşov au primit de Crăciun şi Anul Nou decizii cu pensii ciuntite cu câte 5% la 40%.  Aceşti oameni şi familiile lor sunt nenorocite de Dl. Boc. Mulţi dintre ei trăiesc, de ceva vreme, nopţi albe pline de remuşcări, măcinaţi psihic şi moral de incapacitatea de a plăti facturile lunare, reţetele de medicamente, ratele la bancă si alte cheltuieli. Degradarea militară, iresponsabilă, duşmănoasă, abuzivă, contrar prevederilor contractuale cu statul, este cel mai grav abuz însuşi, împotriva statului de drept. Sunt oameni paralizaţi care nu se pot apăra, sunt oameni care au avut infarct miocardic şi nu pot suporta umilinţa. Şi la Braşov, sute de decizii de revizuire, cu "pensiile cosite" straşnic de Emil Boc, îl contrazic pe dl. Frăţilă în sensul că, felicitările inconfundabilului şi iremediabilului ministru al apărării, au fost de prisos.
Aceşti impostori cunosc prea puţin despre teoria raportului de forţe, personal, le atrag atenţia că, în curând, vor pierde total iniţiativa şi atunci vor trebui să răspundă. Pentru corectarea abuzurilor împotriva militarilor nu mai pot fi aplicate soluţii tehnice ci, numai soluţii politice în Parlament, deoarece justiţia este complet depăşită de intensitatea câmpului infracţional. Asupra proceselor noastre justiţia acţionează mecanic, nu juridic. Tot ceea ce ni se întâmplă acum este urmarea, incompetenţei, laşităţii, aroganţei, dispreţului, spaimei puterii portocalii faţă de armata de rezervă. Sper ca, în ultimul ceas să aibă curajul pentru a cerşi din cer,un dram de demnitate naţională !
Cu respect, pentru voi toţi, adversari şi aliaţi,
Cetăţeanul Petrişor Mandu