duminică, 6 noiembrie 2011

RoArmy Security SA şi SC RoArmy Catering SA vor începe să angajeze rezervişti din 1 ianuarie 2012

Liga Militarilor Profesionişti anunţă că Ministerul Apărării Naţionale (MApN) va începe din 1 ianuarie 2012, înlocuirea agenţilor economici ce asigură în prezent serviciile de pază şi de hrănire cu cele două filiale ale Romtehnica (deţinută de MApN), SC RoArmy Security SA şi SC RoArmy Catering SA.

Locurile de muncă din cadrul celor 2 societăţi comericiale sunt destinate conform MApN, rezerviştilor militari, deşi potrivit legislaţiei acest lucru nu poate fi făcut. Prin înfiinţarea acestor două societăţi comerciale se vor crea, în perioada 2011-2014, peste 6.000 de locuri de muncă, în garnizoanele de pe întreg teritoriul României.

Astfel, peste 5.500 fiind oferite soldaţilor şi gradaţilor voluntari care au părăsit armata din motive neimputabile lor şi care doresc să-şi continue activitatea în domeniul logistic sau în cel de pază.

Angajarea la SC RO-ARMYSECURITY SA:

Societatea angajează personal specializat în condiţiile impuse de lege, potenţialii candidaţi trebuind să îndeplinească cumulativ următoarele criterii:

- să fie cetăţean român şi să aibă vârsta de cel puţin 18 ani; - să fie atestat profesional, potrivit prevederilor Legii nr. 333/2003, cu modificările şi completările ulterioare înscrise în Legea nr. 40/2010; (Sunt exceptate de la obligatia obtinerii certificatului de absolvire a cursului de calificare profesionala persoanele care detin un certificat de competente profesionale, dobandit potrivit legii, si care fac dovada ca au avut calitatea de politist sau cadru militar ori au avut, pentru o perioada de cel putin un an, calitatea de soldat sau gradat voluntar, art 4 aln 5 L40-2010) - să aibă domiciliul în România; - să cunoască limba româna scris şi vorbit; - să fie declarat “apt” din punct de vedere medical si psihologic; - să aibă studii corespunzătoare cerinţelor postului pentru care candidează, să fie absolvenţi de liceu cu diplomă de bacalaureat; - să aibă un comportament corespunzător cerinţelor de conduită admise şi practicate în societate; - să nu aibă antecedente penale sau să nu fie în curs de urmărire penală ori de judecată pentru săvârşirea de infracţiuni, cu excepţia situaţiilor în care a intervenit reabilitarea; - sa nu fi fost destituiţi dintr-o funcţie în ultimii 5 ani.

Dosarul de candidat conţine următoarele documente:

1. cerere de angajare; 2. atestatul profesional; (Sunt exceptate de la obligatia obtinerii certificatului de absolvire a cursului de calificare profesionala persoanele care detin un certificat de competente profesionale, dobandit potrivit legii, si care fac dovada ca au avut calitatea de politist sau cadru militar ori au avut, pentru o perioada de cel putin un an, calitatea de soldat sau gradat voluntar. 3. copie de pe livretul militar, după caz; 4. copie de pe certificatul de naştere; 5. copie de pe cartea de identitate; 6. certificat de cazier judiciar eliberat cu maximum 3 luni înainte de data depunerii; 7. copii ale documentelor care atestă pregătirea profesională; 8. copii ale documentelor care atestă experienţa profesională; 9. fişa de examinare medicală; 10.fişa de examinare psihologică.

Pentru luarea în evidenţă LMR recomandă transmiterea unui CV în formatul Europass: format CV army_security

Locaţii unde urmeză să desfăşoare activităţi de pază şi intervenţie la obiective militare în unităţi din următoarele judeţe, după cum urmează: - începând cu finele anului 2011: Bucureşti; Judeţul Ilfov. - începând cu anul 2012: Judeţul Constanţa; Judeţul Sibiu; Judeţul Alba; Judeţul Prahova; Judeţul Braşov; Judeţul Buzău; Judeţul Argeş; Judeţul Vâlcea; Judeţul Dâmboviţa.

Etapele preluării obiectivelor dispuse în judeţele menţionate vor fi făcute publice ulterior.

Date despre Societatea Comercială ROARMY SECURITY S.A., filială a C.N. ROMTEHNICA S.A: firmă specializată în pază şi intervenţie, aflată în coordonarea Ministerului Apărării Naţionale, asigură servicii de pază pentru obiective şi unităţi militare. RoArmy Security va crea noi locuri de muncă, acestea putând fi ocupate cu preponderenţă de soldaţi şi gradaţi voluntari trecuţi în rezervă din motive neimputabile lor şi de cadre militare în rezervă, categorii de personal care deţin un nivel bun de pregătire militară generală şi de specialitate.

Sediu social: Calea Plevnei nr. 141 A, sector 6, Bucuresti Adresa de corespondenţă: B-dul Timişoara nr. 5C, sector 6, Bucureşti, cod poştal 061301 Telefon: 021 318 50 04/ int. 264; Fax: 021 318 50 00 / 318 50 35 e-mail: roarmysecurity@gmail.com

Angajare la SC RO-ARMYCATERING SA

Ro-Armycatering va crea noi locuri de muncă, acestea putând fi ocupate cu preponderenţă de soldaţi şi gradaţi voluntari trecuţi în rezervă din motive neimputabile lor şi de cadre militare în rezervă, categorii de personal care deţin un nivel bun de pregătire de specialitate.

Condiţii şi criterii de selecţie

Societatea angajează personal specializat în condiţiile impuse de lege, pentru funcţiile de : administrator, şef cantină, şef depozit, bucătar, ospătar, ajutor de ospătar, patiser, manipulant mărfuri, potenţialii candidaţi trebuind să îndeplinească cumulativ următoarele criterii: - să fie cetăţean român şi să aibă vârsta de cel puţin 18 ani; - să aibă domiciliul în România; - să cunoască limba română scris şi vorbit; - să fie declaraţi “apt” din punct de vedere medical şi psihologic; - să aibă studii corespunzătoare şi să fie atestaţi pentru cerinţele postului pentru care candidează; - să aibă un comportament corespunzător cerinţelor de conduită admise şi practicate în societate; - să nu aibă antecedente penale sau să nu fie în curs de urmărire penală ori de judecată pentru săvârşirea de infracţiuni.

Dosarul de candidat va conţine următoarele documente:

1. cerere de angajare; 2. certificat de cazier judiciar; 3. copii ale documentelor de studii (diplome sau adeverinţe); 4. copie a actului de naştere; 5. copie a actului de identitate; 6. copie de pe livretul militar, după caz; 7. recomandare de la ultimul loc de muncă; 8. fişa de examinare medicală; 9. fişa de examinare psihologică.

Pentru luarea în evidenţă LMR recomandă transmiterea unui CV în formatul Europass: Format CV cerut de army_catering

Locaţii unde societatea urmează să desfăşoare activităţi de hrănire în unităţi militare în următoarele localităţi, după cum urmează: - începând cu finele anului 2011: Bucureşti. - începând cu anul 2012: 1. Piteşti 2. Râmnicu Vâlcea 3. Alba Iulia 4. Câmpulung Moldovenesc 5. Caracal 6. Craiova 7. Sibiu 8. Făgăraş 9. Braşov 10.Breaza 11.Buzău 12.Bobocu

Etapele preluării obiectivelor dispuse în localităţile menţionate vor fi făcute publice ulterior pe site.

Date despre Societatea Comercială RO-ARMYCATERING S.A.: filială a C.N. ROMTEHNICA S.A specializată în activităţi de hrănire, aflată în coordonarea Ministerului Apărării Naţionale, asigură servicii de hrănire pentru personalul Armatei României.

Trecerea unităţilor militare din Armata României la hrănirea în sistem propriu, prin filiala specializată a CN ROMTEHNICA SA, reprezintă o strategie pe termen lung, care se va desfăşura în trei etape.

În prima etapă, pentru aproximativ 200 de unităţi militare în care îşi desfăşoară activitatea circa 26.000 de militari, se asigură centralizat, printr-o singură achiziţie publică, produsele agroalimentare necesare acestor unităţi.

În etapa a doua, care va debuta la începutul anului 2012, filiala specializată a CN ROMTEHNICA SA va prelua activitatea de hrănire în instituţiile militare de învăţământ şi în bazele de instrucţie, care în prezent se execută pe baza contractelor de prestări servicii cu operatorii economici de profil, şi va asigura produsele agroalimentare pentru celelalte unităţi militare.

Sediul social : Calea Plevnei nr.141A, sector 6, Bucureşti Adresa de corespondenţă : B-dul Timişoara nr. 5C, sector 6, Bucureşti, cod poştal 061301 Tel. : 021 318 50 04 / int.162 Fax : 021 318 50 32 e-mail : roarmycatering@gmail.com

Dincolo de caracterul propagandistic al acţiunii, rămâne de discutat despre modalitateta legală prin care se va face angajarea personalului. Adică, conform legii, la concurs poate participa oricine îndeplineşte cumulativ criteriile de selecţie. Acest atestat profesional este deţinut de zeci de mii de persoane care au făcut cursurile specializate şi au obţinut atestate profesionale. Rămâne de văzut cum va “naviga” RO-ARMYSECURITY S.A. pentru a respecta legea şi a oferii şanse egale în condiţii de transparenţă tuturor solicitanţilor care îndeplinesc condiţiile de angajare. Faptul că MApN afirmă că sunt locuri pentru rezervişti şi mai ales pentru foşti sgv nu face ca acest lucru să fie o prevedere legală. Apartenenţa la MApN poate fi un avantaj prin obţinerea unor calităţi profesionale (cam toţi militarii au executat serviciul de pază) dar nu suficientă.

Legea 333 din 2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor si protectia persoanelor

sursa: Liga Militarilor Profesionişti; MApN

http://militar.infomondo.ro/actualitate/ro-armysecurity-sa-si-sc-ro-armycatering-sa-vor-incepe-sa-angajeze-rezervisti-din-1-ianuarie-2012.html#more-10685