vineri, 4 noiembrie 2011

Prostie sau ticăloşie? Brânză îndeamnă pe românii/vlahii din Timoc să se lase asimilaţi şi susţine că nu au nici-o problemă!

Inainte ca Traian Basescu sa plece la Belgrad si in Timoc, am primit la redactie un comunicat in care deputatul Wiliam Branza in calitatea sa de presedinte al Comisiei pentru romanii din afara granitelor din Camera Deputatilor, era cazut in extaz dupa o vizita pe care o facuse ambasadorului Serbiei la Bucuresti, Zoran Popovic, la invitatia acestuia.

Sigur, Popovic, diplomat cu experienta si conform colegilor sai de la Belgrad, cu stranse legaturi cu serviciile secrete sarbe, a scanat scena politica romaneasca si a gasit punctul ei slab in problema romanilor din Timoc. Acesta era Wiliam Branza. De ce? Simplu. Pentru ca Branza nu stie Istorie, nu prea stie nici sa vorbeasca din motive ce tin probabil de prea multa literatura parcursa, n-a fost in Timoc si in plus este usor influentabil atunci cand este bagat in seama.

In intalnire, sarbul a dat-o cu mult dialog care trebuie sa existe intre Romania si Serbia, formulari securistice de evitare a adevarului, cu periat Branza pentru activitatea sa fructuoasa in slujba romanilor… Adica i-a spus lui Branza ce voia sa auda, iar Branza in sclipitoarea sa inteligenta a inghitit ca gugustiucul toate povestile propagandei sarbesti si le-a mai pus si in comunicat. Auziti si va cruciti: “Diplomatul sârb a transmis asigurări că publicaţiile pe care comunitatea românilor din Serbia şi le doreşte pot apărea fără nici o oprelişte, în conformitate cu legile sârbe şi cu normele europene. De asemenea, acesta a precizat că prezenţa Bisericii Ortodoxe Române în Serbia este binevenită, activitatea acesteia urmând a se desfăşura aşa cum vor conveni conducerile celor două biserici (Biserica Ortodoxă română respectiv, cea sârbă).”

Minciuna debitata de securistul sef sarb aflat in post la Bucuresti si reluata de Branza, legata de faptul ca “prezenţa Bisericii Ortodoxe Române în Serbia este binevenită”, face sa se rasuceasca in mormant toti romaniii din Timoc carora Biserica Sarba le-a schimonosit numele romanesti si toti mortii care nu au inteles o iota din baiguielile in sarba ale preotilor sarbi, care dupa ce au daramat manastirile romanesti au napadit satele romanesti si au condus pe ultimul drum pe amaratii de romani cu slujba straina la cap. Face ca toti romanii/vlahii care incearca sa construiasca o biserica romaneasca prin satele lor, iar autoritatile sarbe in complicitate cu Biserica Ortodoxa Sarba le pune piedici, sa stranga din dinti si sa doreasca ca Popovic si Branza sa le apara in fata, undeva pe cararile muntilor si dealurilor satelor lor. Domnu Branza va asteapta niste rumani la Sipicova, acolo unde sarbii au vrut sa le darame clopotnita, sa va povesteasca ceva!

Sigur, ca sa intelegi aceste lucruri trebuie sa citesti cate ceva si sa mergi si la fata locului, sa vorbesti cu oamenii, dar inteleptul Branza nu are nevoie de asa ceva. El se apuca sa raspandeasca cu nonsalanta propaganda mincinoasa sarba, uitand ca este intr-o functie in care, din nefericire, este adevarat, reprezinta Parlamentul Romaniei.

Branza nu numai ca isi bate joc de toata suferinta Biseriicii Ortodoxe Romane din Timoc si de cei care o slujesc dar arunca in derizoriu si incalcarile flagrante ale drepturilor civile ale romanilor /vlahilor din Timoc, adica anchete, amenintari, fraudarea alegerilor, hartuirea liderilor si a familiilor acestora. Pe toate acestea, acest Trahanache (dl. deputat, vezi I. L. Caragiale, scriitor nu altceva!) al politicii romanesti le trateaza ca ” zvon” si ne face si pe noi, redactia Romanian Global News, un fel de mincinosi atunci cand tratam incalcarile drepturilor omului din Serbia. Iata ce scrie in comunicat Branza: “Cei doi oficiali au convenit ca în perioada imediat următoare să aibă loc la Belgrad, o întâlnire de lucru între membrii Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării şi parlamentarii sârbi. O delegaţie mixtă se va deplasa în zonele în care au apărut zvonuri potrivit cărora drepturile românilor sunt încălcate, în vederea identificării soluţiilor necesare clarificării situaţiei.”

Adica zecile de articole de presa, de comunicate, de interviuri ale liderilor romani din Timoc si ale altor politicieni din Romania sunt “zvonuri”!

Vizita sa in ograda ambasadorului sarb nu i-a ajuns lui Branza, sau stimulat puternic de Popovic, nu stim cum, si-a zis ca trebuie continuata campania de denigrare a romanilor/vlahilor din Timoc . Asa ca atunci cand Traian Basescu era in Serbia, unde dincolo de acordarea unui alt cec in alb politicienilor de la Belgrad, recunoastea totusi gravele probleme cu care se confrunta romanii/vlahii din Timoc, la TVRI, Trahanache il contrazicea pe seful statului, debitand iarasi tot felul de prostii spuse de ambasadorul sarb si spunand ca romanii din Timoc nu au probleme, ca va vedea el daca ce spune Parintele Boian este adevarat, mai mult chiar, aproband amenintatile autoritatilor sarbe cu daramarea bisericilor romanesti sub pretextul lipsei de autorizatie.

Faptul ca Branza isi baga coada paroasa in problemele sacre ale luptei pe care Parintele Boian o duce pentru credinta crestina si identitatea romaneasca in Timoc, il descalifica definitiv pe acest personaj aproape sinistru care s-a cocotat, nu stim cum, intr-o functie pe care in loc sa o onoreze o descalifica.

Contactati de Romanian Global News atat parintele Boian cat si ceilalti lideri ai romanilor timoceni l-au sfatuit pe Branza sa stea acasa si sa nu calce prin Timoc. Asta ca sa nu aiba surprize care l-ar putea marca pentru todeauna…

Dealtfel in zilele urmatoare comunitatea romanilor/vlahilor din Timoc si Biserica Ortodoxa Romana din zona vor reactiona oficial la declaratiile iresponsabile ale lui Wiliam Branza.

Romanian Global News va prezinta fragmente cu interventia lui Branza la TVRI, precum si cuvantul Parintelui Boian Alexandrovic tinut in prezenta Presedintelui Romanie la Negotin in Timoc.

http://www.rgnpress.ro/categorii/politic/3689-prostie-sau-ticloie-branz-indeamn-pe-romaniivlahii-din-timoc-s-se-lase-asimilai-i-susine-c-nu-au-nici-o-problem.html

Dim lights Embed

Dim lights Embed

Dim lights Embed

Dim lights Download Embed