joi, 24 noiembrie 2011

Poteraş a triplat valoarea unui teren de fotbal

de Laurenţiu Muşoiu

Primăria Sectorului 6 a triplat, în mai puţin de un an, suma investită într-un teren de fotbal dincurtea Liceului Mircea Eliade. Primăria de sectorplăteşte circa un milion de euro pentru terenul defotbal, de zece ori mai mult decât preţul pieţei,potrivit constructorilor.

Primăria Sectorului 6, condusă de democrat-liberalulCristian Poteraş, a mărit de trei ori suma investită într-unteren sintetic de fotbal ce va fi construit în curtea Liceului“Mircea Eliade”. Astfel, primăria lui Poteraş a ajuns plătească aproximativ un milion de euro pentru terenul de fotbal din curtea unităţii de învăţământ.

Prin Hotărârea Consiliului Local Sector 6 nr. 31/10.02.2011 pentru obiectivul de investiţii“teren sport Liceul «Mircea Eliade»” s-au alocat 920.000 de lei. În 19.04.2011, bugetulpentru această investiţie a fost rectificat, suma ajungând la 1.720.000 de lei. La ultima rectificare bugetară, din 27 octombrie, suma investită în terenul de sport de la Liceul“Mircea Eliade” a ajuns la 3.220.000 de lei. Practic, pentru fiecare zid ridicat de constructor primarul Poteraş a mai alocat nişte bani în plus.

Specialiştii în construcţii intervievaţi de reporterii noştri spun că suma investită dePrimăria Sectorului 6 în terenul de fotbal este de zece ori mai mare decât preţul pieţei. Maimult, Primăria Sectorului 6 nu a menţionat cum va trebui arate terenul de fotbal.

Proiectantul terenului de fotbal cu vestiare este SC Activ Invest Construct SRL, iar lucrările sunt realizate de firma de construcţii SC TFT Invest SRL. Şantierul de la Liceul“Mircea Eliade”a fost deschis în aprilie 2011 şi are termen de execuţie 12 luni.

Potrivit conducerii unităţii de învăţământ, suprafaţa de joc a terenului de fotbal va fi din gazon sintetic, va beneficia de nocturnă, două rânduri de scaune şi vestiare. Terenul poatefi omologat pentru Liga a IV-a. Direcţiunea Liceului “Mircea Eliade” spune că terasamentul este gata, fiind nevoie doar de un strat de pietriş şi nisip, înainte ca gazonul sintetic poată fi montat.

Explicaţia Primăriei

Directorul Direcţiei pentru Învăţământ din cadrul Primăriei Sectorului 6, Cristi Ionescu, susţine că suma ce trebuia alocată pentru construirea terenului de fotbal de la Liceul“Mircea Eliade” a fost triplată pentru că administraţia nu a avut suficienţi bani de la început. “Lucrările au început în septembrie sau octombrie, anul trecut. Valoarea estimată a proiectului era atunci de aproximativ 3,2 milioane de lei, dar nu erau suficienţi bani la buget şi nu puteau fi încheiate nici contracte multianuale. Noi am estimat că până anul acesta va fi gata o treime din lucrări şi de aceea am alocat aproximativ un milion de lei”, ne-a declarat directorul Direcţiei pentru Învăţământ din Primăria Sectorului 6. Acesta spune că “terenul va fi iluminat, împrejmuit cu gard şi va avea vestiare cu grup sanitar