miercuri, 30 noiembrie 2011

De Ziua Națională, Traian Băsescu avansează în grad şefii SPP, STS şi ai MApN

Președintele Traian Băsescu i-a înaintat în grad pe directorii SPP şi STS, Lucian Pahonţu şi Marcel Opriş. Pe lista decretelor de avansare semnate de şeful statului figurează şi numele lui Ilie Botoş, director general adjunct al Direcţiei Generale de Informaţii a Armatei.

Astfel, şeful SPP, general-locotenentul cu trei stele Lucian Pahonţu, a fost înaintat în gradul de general cu patru stele. Marcel Opriş, general-locotenent cu trei stele şi şef al STS, a fost de asemenea înaintat în grad, fiind făcut general cu patru stele.

La grad general cu patru stele a fost înaintat și Ioan Oprişor, secretar al CSAT.

Ilie Botoş a fost înaintat la gradul de general-locotenent cu trei stele. De asemenea, a fost înaintat în gradul de general-locotenent cu trei stele generalul-maior cu două stele Cârnu Fănică, şeful SMFA, locţiitorul pentru operaţii şi instrucţie, Valeriu Nicuţ şi Cătălin Zisu, şeful Comandamentului Logistic Întrunit.

Prim-adjuncul şefului SPP, Gabriel Creţu, a fost înaintat la gradul de general-maior - cu două stele. Au fost de asemenea înaintaţi în grad Cristian Cioc şi Costin Nedelea, din conducerea SPP.

Lista decretelor de avansare semnate de preşedinte cuprinde și numele lui Cătănici Avram - fost şef al Garnizoanei Bucureşti, în prezent comandant al Diviziei 4 Infanterie Gemina; Ioniţă Ariton, şef al Statului Major al Forţelor Terestre din Ministerul Apărării Naţionale; Maria Lupu, şefa Direcţiei Financiar-Contabile din MApN, locţiitorul şefului Departamentului pentru Armamente din MApN, Cătălin-Adrian Moraru, înaintați la grad de general cu patru stele.

http://www.dcnews.ro/2011/11/de-ziua-na%C8%9Bionala-traian-basescu-avanseaza-in-grad-sefii-spp-sts-si-ai-mapn/