miercuri, 31 august 2011

Camioanele fabricate la Braşov sunt bune pentru armata americană nu şi pentru cea română

Potrivit directorului companiei braşovene Roman Braşov, Carol Rugacs, fabrica pe care o conduce va încheia, din toamnă, un contract cu armata americană pentru livrarea a circa 360 de autovehicule modificate pentru asalt ori transport trupe.

“În noiembrie semnăm un nou contract cu Pentagonul. Iniţial ar fi trebuit să fie pentru două loturi de câte 230 de autovehicule dar, acum, se pare că şi ei au constrângeri bugetare aşa că, cel mai probabil, vom semna pentru două loturi de câte 180 de maşini”, a declarat Rugacs pentru Money.ro.

Potrivit acestuia autovehiculele “Roman” vor pleca către teatrele de operaţii unde sunt dislocate trupe americane în lume, în special Afganistan şi Irak. Directorul fabiricii braşovene nu a dorit să dea niciun detaliu privind dimensiunea financiară a contractului. A spus, însă, că este posibil să se semneze chiar şi pentru un număr mai mic de autovehicule funcţie de banii pe care sunt dispuşi americanii să-i cheltuie.

Roman Braşov nu este la primul contact cu americanii, în perioada 2004-2009 fabrica fiind susţinută, aproape în totalitate, de contractele de livrări de camioane şi autoşasiuri către Departamentul American al Apărării, aproximativ 600 de autovehicule ale uzinei din Roman intrând, până acum, în dotarea armatei americane.

Armata Română nu a făcut niciun fel de comandă către fabrica braşoveană, cu toate că dotarea cu vehicule de transport a rămas la nivelul anilor 80, lucru care creează probleme grave mai ales trupelor dislocate în teatrele de operaţii.

sursa: Money.ro

http://militar.infomondo.ro/actualitate/camioanele-fabricate-la-brasov-sunt-bune-pentru-armata-americana-nu-si-pentru-cea-romana.html