vineri, 29 iulie 2011

Peter Eckstein Kovacs: Reorganizarea administrativ-teritorială se va face!

Toată lumea s-a luat cu scandalul de la Deta şi cu alte porcării care îngălbenesc (de multe ori nejustificat) ecranele televiziunilor de ştiri şi a uitat de o problemă care va schimba radical lucrurile în ţară dacă va fi adoptată. E vorba de reorganizarea administrativ-teritorială în 8 super-judeţe. Sper că nu îşi face nimeni iluzii în privinţa determinării preşedintelui Traian Băsescu să o înfăptuiască.

Deocamdată UDMR-ul s-a opus, dar oare cât mai poate să facă asta? Un membru al UDMR (şi nu oricare), consilierul prezidenţial Peter Eckstein Kovacs anunţă într-un interviu în Ziarul Ringcă partidul său nu prea mai are cum să se opună: "UDMR-ul este pe undeva coada pisicii în acest guvern, şi nu coada zice pe unde merge pisica." Aşadar... ciocu\' mic şi joc de glezne, deoarece ar fi vorba de interese locale şi mărunte care provin de la conducători locali ai principalelor partide şi deci "Nu pot să fie aceste interese locale superioare interesului general, care reclamă o reorganizare administrativă."

Şi apoi domnul consilier prezidenţial ne arată şi care va fi concesia pe care o va primi UDMR - două super-judeţe în care UDMR să deţină pe cât se poate pâinea şi cuţitul: -unul format din Harghita, Covasna şi Mureş (adică Ţara Secuilor) -şi al doilea format din Sălaj, Bihor şi Satu Mare (adică Partiumul)

Avem şi explicaţia domnului Kovacs - "Eu cred şi sper că prin discuţii se va ajunge la o soluţie compatibilă cu punctele de vedere ale partidelor care formează arcul guvernamental + Dacă nu sunt comise greşeli majore în perioada ce urmează, atunci cred totuşi că se va rezolva reprezentarea maghiarilor în parlament, iar UDMR va fi în continuare partid parlamentar."

Vă las voi săinterpretaţi ultimul paragraf în logica politicii româneşti :)

http://www.pesurse.ro/#/2011/7/28/peter-eckstein-kovacs-reorganizarea-administrativ-/