SI MAI SUNT ELE SI ALTE DOSARE CA RE NU AU FOST AMINTITE DE PUBLICATIA DE MAI JOS(AVAND IN VEDERE SIMPATIILE....)! DAR NOI LE STIM!TOATA LUMEA LE STIE! SI VINE VREMEA SCADENTEI SI PENTRU ELE!
DOSARE BLOCATE IN FAZA CERECETARII SAU A URMARIRII PENALE
URMATOARELE TERMENE LA DOSARELE TRIMISE IN JUDECATA
1728 de zile de la trimiterea in judecataTERMEN DE JUDECATA | 17 SEPTEMBRIE 2010
Unul dintre cei mai importanti oameni de afaceri autohtoni, politician important, chiar daca nu detine nicio functie importanta in PNL, patron al unuia dintre cele mai importante grupuri media, Dinu Patriciu a fost trimis in judecata in 2006 pentru sapte capete de acuzare, printre care delapidare, spalare de bani, asociere pentru savarsirea de infractiuni si manipularea pietei de capital.
In 17 septembrie 2010, procesul sau a fost suspendat si trimis la Curtea Constitutionala, care urmeaza sa judece exceptia de neconstitutionalitate invocata de avocatii apararii.
950 de zile de la trimiterea in judecataTERMEN DE JUDECATA | 6 OCTOMBRIE 2010
O retea din care DNA spune ca face parte primarul Constantei, Radu Mazare, actualul presedinte al Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, dar si alte 35 de persoane (angajati ai institutiilor publice, notari, oameni de afaceri, samsari de terenuri etc.) ar fi pagubit statul cu 114 milioane de euro prin retrocedarea ilegala a circa 100 de hectare de teren situat in Constanta.
Procesul a fost suspendat la termenul din 15 septembrie. Curtea Consitutionala urmeaza sa judece o exceptie de neconstitutionalitate ridicata de avocatii apararii.
1123 de zile de la trimiterea in judecataTERMEN DE JUDECATA | 24 FEBRUARIE 2011
Presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Dumitru Dragomir, este acuzat ca a primit mita, in 2001, un teren de 350 mp in Bucuresti pentru a cumpara, in numele LPF, un teren si o constructie nefinalizata, ambele supraevaluate. Mituitorul este, sustin procurorii, fostul fotbalist Gino Iorgulescu. La data comiterii faptei, Dragomir era deputat PRM de Valcea.
In prima instanta, Tribunalul Bucuresti i-a achitat pe toti inculpatii. Urmeaza judecarea apelului.
2180 de zile de la trimiterea in judecataTERMEN DE JUDECATA | 3 MARTIE 2011
Fostul presedinte al Consiliului Judetean Gorj, Nicolae Mischie, a fost acuzati de procurori ca ar fi primit mita in valoare de mai multe sute de mii de euro, sub forma de masini, mobilier, aparatura electrocasnica sau lucrari de constructii, de la un om de afaceri pe care l-ar fi ajutat sa obtina contracte publice preferentiale. Initial, Mischie a fost condamnat la patru ani de inchisoare de Tribunalul Gorj, decizie confimata apoi de Curtea de Apel Timisoara. Inalta Curte a casat insa sentinta anterioara si a trimis dosarul, spre rejudecare, la Curtea de Apel din Timisoara.
1730 de zile de la trimiterea in judecataTERMEN DE JUDECATA | 4 APRILIE 2011
Acuzat ca si-a construit o vila cu banii luati pe trei cocioabe cumparate strategic chiar pe locul unde urma sa inceapa o exploatare de lignit compania la care lucra, fostul secretar de stat PD Ionel Mantog a fost trimis in judecata in 2006.
In aprilie 2011, Ionel Mantog a fost condamnat la un an si opt luni de inchisoare cu suspendare. Sentinta nu este definitiva.
891 de zile de la trimiterea in judecataTERMEN DE JUDECATA | 3 MAI 2011
Un troc pe banii statului (o numire preferentiala intr-un post public in schimbul obtinerii unor contracte cu statul pentru firma fiului sau, dupa cum sustin procurorii) i-au adus fostului ministru Paul Pacuraru un proces pentru luare de mita. In dosar este judecat si actualul deputat de Gorj, Dan Ilie Morega, ales din partea PNL, ca mituitor.
In 3 mai 2011, cei doi inculpati au fost achitati in prima faza a procesului.
819 de zile de la trimiterea in judecataDOSAR SUSPENDAT: In 16 mai 2011, judecata a fost suspendata, iar dosarul a fost trimis inapoi la DNA, pentru refacerea urmaririi penale.
Miron Mitrea este acuzat ca, pe vremea in care era ministrul Lucrarilor Publice, Transporturilor si Locuintei in guvernul Adrian Nastase, a primit drept mita circa 300.000 de euro, sub forma de lucrari de constructie la o casa apartinand mamei sale. Foloasele necuvenite ar fi provenit de la Irina Jianu, sefa Inspectoratului de Stat in Constructii (ISC), in schimbul numirii si mentinerii ei in functiile de inspector general adjunct, respectiv inspector general in cadrul ISC.
In 16 mai 2011, Inalta Curte a decis ca dosarul sa fie trimis inapoi la DNA.
1822 de zile de la trimiterea in judecataTERMEN DE JUDECATA | 20 MAI 2011
Ana Electronic, compania in care Copos este actionar majoritar, a vandut, in 2004, mai multe spatii comerciale catre Loteria Romana. Anchetatorii sustin ca suma incasata oficial a fost mult mai mica decat cea primita in mod real, statul fiind tras pe sfoara cu circa un milion de euro.
In 20 mai 2011, instanta a decis restituirea dosarului la DNA.
867 de zile de la trimiterea in judecataTERMEN DE JUDECATA | 3 IUNIE 2011
Fostul premier Adrian Nastase este acuzat de DNA ca, in 2004, a camuflat strangerea de fonduri pentru campania sa electorala prin initierea unui simpozion. Manifestarea “Trofeul calitatii in constructii” a fost organizata de catre Inspectoratul de Stat in Constructii, iar taxele de participare incasate (peste 1,6 milioane de euro) au ajuns la patru companii controlate de doi dintre apropiatii familiei Nastase. De aici, banii au plecat, mai departe, spre o firma care a prestat diverse servicii in campania prezidentiala a liderului social-democrat.
1316 de zile de la trimiterea in judecataTERMEN DE JUDECATA | 6 IUNIE 2011
Primarul Aradului e acuzat ca a primit mita sub forma unui schimb imobiliar mai mult decat avantajos (o vila pentru un apartament la bloc) pentru a-i ajuta pe doi oameni de afaceri sa obtina un teren din domeniul public al municipiului la un pret de peste trei ori mai mic decat cel real.
794 de zile de la trimiterea in judecataTERMEN DE JUDECATA | 8 IUNIE 2011
Fostul ministru PC al Economiei si Comertului, Codrut Seres, si fostul ministru UDMR al Telecomunicatiilor, Zsolt Nagy, au fost acuzati de procurori ca ar fi utilizat pozitiile pe care le ocupau in Guvern pentru a favoriza anumiti concurenti intr-o serie de dosare de privatizare de mare importanta. Anchetatorii sustin ca faptele celor doi demnitari trebuie catalogate drept tradare.
92 de zile de la trimiterea in judecataTERMEN DE JUDECATA | 8 IUNIE 2011
Primarul sectorului 6, Cristian Poteras, este acuzat ca ar fi atribuit ilegal titluri de proprietate pentru 12 hectare de teren in Capitala. Printre beneficiari s-ar fi aflat si un var al sotiei edilului. La nivelul lui 2006, valoarea terenurilor retrocedate neintemeiat era de 58 de milioane de euro, sustin procurorii. Proprietatile au fost vandute ulterior, pentru circa 82 de milioane de euro.
377 de zile de la trimiterea in judecataTERMEN DE JUDECATA | 8 IUNIE 2011
Senatorul PSD Catalin Voicu este acuzat ca ar fi primit sume de ordinul sutelor de mii de euro de la oamenii de afaceri Costel Casuneanu si Marius Locic, pentru a interveni pe langa judecatori si politisti spre a obtine decizii favorabile in dosarele in care acestia erau implicati (un litigiu dintre firma de constructii PA&CO si CNADNR, respectiv un dosar penal pentru inselaciune).
1087 de zile de la trimiterea in judecataTERMEN DE JUDECATA | 9 IUNIE 2011
Fostul prefect PD al judetului Ialomita, Marinica Cazacu, ar fi pus bazele unui mecanism prin care retroceda ilegal terenuri in beneficiul unor apropiati. Dupa cum sustin procurorii, folosindu-se de pozitia sa, demnitarul ar fi pus in posesie cu peste 225 de hectare de teren valoros, cu deschidere la DN2A, unor persoane neindreptatite la acest lucru. In acest mod, Cazacu ar fi produs un prejudiciu de peste sapte milioane de euro Administratiei Domeniilor Statului si unor persoane fizice.
1088 de zile de la trimiterea in judecataTERMEN DE JUDECATA | 15 IUNIE 2011
Dosarul a fost deschis prin autodenuntul unuia dintre co-inculpati (Gheorghe Ciorba). Acesta le-a dezvaluit procurorilor ca, pe 13 septembrie şi 23 septembrie 2007, i-a dat lui Decebal Traian Remes produse alimentare (carnati si palinca) in valoare de 1.500 lei si suma de 15.000 Euro, prin intermediul fostului ministru al Agriculturii, Ioan Muresan, in scopul favorizarii firmei Construct Europromt SRL Certeze la castigarea a doua licitatii publice.
1823 de zile de la trimiterea in judecataTERMEN DE JUDECATA | 16 IUNIE 2011
Modul in care a achizitionat, in numele Consiliului Judetean Vrancea, un complex turistice, felul in care a cheltuit banii CJ pentru anumite actiuni de protocol, dar si unele nereguli privind reabilitarea drumurilor comunale l-au adus pe celebrul politician PSD in fata judecatorilor.
1463 de zile de la trimiterea in judecataTERMEN DE JUDECATA | 17 IUNIE 2011
Fostul premier este acuzat ca, in 2000, l-a numit in functia de presedinte al Oficiului National pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii de Bani pe Ioan Melinescu. Drept rasplata, acesta urma sa distruga un dosar care privea o depunere bancara suspecta de 400.000 de dolari realizata de Dana Nastase.
1662 de zile de la trimiterea in judecataTERMEN DE JUDECATA | 17 IUNIE 2011
Dosarul in care fostul premier Adrian Nastase este acuzat ca a primit diverse obiecte si contravaloarea unor lucrari de constructie in schimbul numirii si mentinerii in functia de directoare a Inspectoratului de Stat in Constructii a Irinei Jianu a ajuns in instanta in 2006, dar s-a intors la procurori un an si jumatate mai tarziu, din cauza unei decizii a Curtii Constitutionale. DNA a refacut urmarirea penala si l-a retrimis pe Nastatse in judecata in mai 2010.
910 de zile de la trimiterea in judecataTERMEN DE JUDECATA | 20 IUNIE 2011
3,6 hectare de teren si un hectar de constructii in Baneasa au fost cumparate de Dan Voiculescu la un pret de 75 de ori mai mic decat cel real, sustin procurorii. O urmarire penala in timp record (cateva luni) a duis la trimiterea in judecata a 13 persoane. Dupa trei termene la Tribunalul bucuresti, procesul s-a mutat la Inalta Curte de Casatie si Justitie, unde a debutat cu sapte amanari.
55 de zile de la trimiterea in judecataTERMEN DE JUDECATA | 20 IUNIE 2011
Un deputat PNL trecut, in februarie 2010, in tabara PDL este acuzat de DNA de comiterea a cel putin trei acte de santaj. Dan Pasat, parlamentar de Giurgiu si, mai nou, secretar general al filialei democrat-liberale din acest judet, ar fi intimidat, ar fi amenintat si chiar ar fi apelat la acte de violenta, totul pentru a obtine contracte de achizitii publice pentru firma sa.
1217 de zile de la trimiterea in judecataTERMEN DE JUDECATA | 22 IUNIE 2011
In perioada in care era director general al CFR, Mihai Necolaiciuc ar fi ordonat achizitii ilegale in valoare de peste 18 milioane de euro, sustin procurorii DNA. Fostul sef al Cailor Ferate Romane a fugit din tara in 2005 si a fost prins de autoritati patru ani mai tarziu, pe teritoriul Statelor Unite. Procedura de extradare a demarat imediat si pe 20 aprilie 2011 Necolaiciuc a ajuns in Romania.
896 de zile de la trimiterea in judecataTERMEN DE JUDECATA | 22 IUNIE 2011
Celebrul finantator al Stelei si actual europarlamentar PRM este acuzat de dare de mita pentru ca, in mai 2008, ar fi incercat sa-i stimuleze cu 1,7 milioane de euro pe jucatorii de la Universitatea Cluj pentru ca acestia sa castige meciul cu CFR Cluj de care depindea deciderea campioanei Romaniei la fotbal. Becali mai este invinuit si ca, in 2006, le-ar fi oferit jucatorilor Gloriei Bistrita cate 5.000 de euro in cazul unui egal, respectiv cate 10.000 de euro in cazul unei victorii intr-un meci pe care urmau sa-l dispute cu Rapid.
440 de zile de la trimiterea in judecataTERMEN DE JUDECATA | 23 IUNIE 2011
Primarul Craiovei, Antonie Solomon, este acuzat ca ar fi primit 50.000 de euro mita de la Cornel Penescu, unul dintre proprietarii lantulului de hipermarketuri PIC. Banii ar fi fost platiti pentru a elibera autorizatia de constructie pentru un magazin PIC in Craiova, pe un teren aflat in litigiu, si pentru a conecta noul hipermarket la reteaua publica de transport in comun. Edilul a petrecut sase luni in arest preventiv, in perioada martie-septembrie 2010.
1533 de zile de la trimiterea in judecataTERMEN DE JUDECATA | 27 IUNIE 2011
Fost senator PSD, dar mult mai celebru pentru abilitatile de chirurg, Serban Bradisteanu este acuzat ca a primit mita patru milioane de euro in conturile unei firme offshore pe care o detine in Insulele Virgine Britanice in schimbul achizitionarii de aparatura medicala supraevaluata si inutila.
Prima faza a procesului s-a incheiat, dupa doi ani si jumatate, cu achitarea medicului. Apelul DNA a fost admis de judecatori in decembrie 2010, cand s-a decis rejudecarea procesului. In prezent, recursul lui Bradisteanu se judeca la Inalta Curte.
169 de zile de la trimiterea in judecataTERMEN DE JUDECATA | 29 IUNIE 2011
Fostul ministru UDMR al Telecomunicatiilor, Zsolt Nagy, si fostul ministru liberal al Justitiei, Tudor Chiuariu, au fost acuzati de procurori ca ar fi luat parte la trecerea frauduloasa a unui imobil din patrimoniul Postei Romane in cel al unei firme private. Prejudiciul provocat de ingineria imobiliara care a vizat proprietatea situata in plin centru al Capitalei, pe Calea Victoriei, a fost estimat la peste opt milioane de euro.
30 de zile de la trimiterea in judecataTERMEN DE JUDECATA | 7 SEPTEMBRIE 2011
Cercetarea penala a fost declansata in urma anchetei publicate de Gazeta Sporturilor in 16 iunie 2009, potrivit careia festivitatile organizate de Ministerul Tineretului si Sporturilor (MTS) cu ocazia Zilei Tineretului (2 Mai 2009), care au avut un buget de circa 600.000 de euro, au fost incredintate fara licitatie unor companii private. In 3 mai 2011, fostul ministru a fost trimis in judecata.
1849 de zile de la trimiterea in judecataTERMEN DE JUDECATA | 8 SEPTEMBRIE 2011
Ancheta a fost declansata in urma denuntului fostului consilier personal al lui Serban Mihailescu, Fanel Pavalache (arestat in 2002 si condanmnat in 2004 la sase ani de inchisoare pentru coruptie). Potrivit acestuia, la 22 octombrie 2001, Petru Serban Mihailescu i-a cerut 11 arme de vanatoare, in schimbul mentinerii sale in functie.
Dosar finalizat in 2615 zile de la inceperea urmaririi penaleSENTINTA DEFINITIVA: Inculpatul a primit o sentinta definitiva de 5 ani de inchisoare cu executare. Ultima cale de atac: contestatia in anulare.
Senator PSD in perioada 2000-2004, Vasile Duta a fost acuzat ca a primit bani si bunuri (inclusiv un Mercedes ML in valoare de aproape 40.000 de euro) in schimbul unor interventii pe langa diverse institutii ale statului. De influenta sa au beneficiat (sau nu) oameni de afaceri sau infractori de rand. Dupa mai bine de jumatate de deceniu, procesul s-a soldat cu o condamnare definitiva la cinci ani de inchisoare.
Dosar finalizat in 1680 zile de la inceperea urmaririi penaleSENTINTA DEFINITIVA: Doi ani si sase luni de inchisoare cu executare
Primarul in exercitiu al municipiului Baia Mare a fost condamnat, in 2010, la doi ani si sase luni de inchisoare cu executare pentru abuz in serviciu. El a fost acuzat ca a cumparat, in numele Primariei, o cladire la un pret supraevaluat, pagubind in acest fel bugetul local cu aproape 400.000 de euro. Dupa ce a petrecut zece luni dupa gratii, edilul a fost eliberat conditionat.
Dosar finalizat in 2020 zile de la inceperea urmaririi penaleSENTINTA DEFINITIVA: Inalta Curte de Casatie si Justitie i-a achitat pe toti cei opt inculpati in doua randuri (in februarie si septembrie 2009), ultima hotarare fiind irevocabila.
Senatorul PSD Ion Dumitru a fost, pana in decembrie 2004, director al Regiei Romsilva. Potrivit procurorilor, in vara lui 2004, institutia pe care o conducea ar fi achizitionat marfuri in valoare de 16 miliarde de lei vechi cu o suma de circa sapte ori mai mare. Desi acuzarea a sustinut ca Ion Dumitru si ceilalti sapte inculpati au prejudiciat Regia cu 100 de miliarde de lei vechi, toti acuzatii au fost achitati definitiv, in 2009,de Inalta Curte de Casatie si Justitie.
Dosar finalizat in 1791 zile de la inceperea urmaririi penaleSENTINTA DEFINITIVA: Cei doi inculpati sunt condamnati la cate trei ani si jumatate de inchisoare cu executare.
Cercetarea penala a fost declansata de denuntul mituitorului. Conform declaratiilor acestuia, Mircia Gutau si subalternul sau, viceprimarul Nicolae Dicu, ar fi cerut, in perioada aprilie - iulie 2006, suma de 50.000 de euro de la omul de afaceri Constantin „Crinu” Popescu pentru a-l ajuta sa obtina un certificat de urbanism. Viceprimarul Dicu a primit 25.000 de euro din total, din care 20.000 de euro in 6 iulie 2006, cand a si fost surprins in flagrant delict de catre procurori.