marți, 31 mai 2011

Cum să recunoşti un băsist?

http://www.ziarulring.ro/blog/author/bcotiga/

Mulţi ar spune că întotdeauna un băsist sare în ochi de la o poştă şi că nu te poţi înşela. Lucrurile nu stau însă chiar aşa pentru că doar o experienţă bogată te poate ajuta să identifici băsismul în anumite persoane şi chiar de la primele cuvinte pe care le rosteşte. Aşadar, pentru cei mai puţin experimentaţi dar nu numai, am pregătit o listă cu ceea ce am numit “semne ale băsismului”:

1)Un băsist va spune că cei de la FMI sunt răii care obligă guvernanţii să facă tot felul de mârşăvii în detrimentul populaţiei

2)Un băsisit este întotdeauna exagerat de critic la adresa funcţionarilor de la ghişee, asistentelor din spitale…şi spune de obicei “bine le-a făcut că totuşi sunt prea nesimţiţi”

3)Un băsist nu se va referi niciodată la Băsescu spunând simplu Băsescu. El va spune “preşedintele” , “preşedintele Băsescu” sau “Traian Băsescu”.

4)Un băsist oricât de fals-critic va fi la adresa Elenei Udrea, la un moment dat va strecura afirmaţia potrivit căreia chiar şi susţinută de Băsescu “e totuşi dată dracului”

5)Un băsist caută mereu să discute alte subiecte decât cele care au cu adevărat relevanţă. E interesat de tot soiul de subiecte din politica externă pe care încearcă să le introducă în discuţie, încercând să impresioneze pe ceilalţi prin pretinsa importanţă mondială a subiectului. Deasemenea promovează in discuţii scandaluri ieftine din zona mondenă sau chiar politică -PDL, dar mereu cu impact local.

6)Un băsist nu va recunoşte niciodată că nu e mulţumit de viaţa pe care o trăieşte. Va spune mereu că oricare ar veni la putere ar fi la fel că toţi fură şi că el se descurcă până la urmă asa greu cum e.

7)Un băsist este frecvent interesat să comenteze ce a spus Băsescu în cel mai recent discurs al său. Chiar dacă făţiş aprecierile sunt foarte critice, e doar o viclenie prin care băsistul încearcă să facă să crezi că ce spune idolul lui este important.

8)Un băsist este capabil să spună rele, chiar argumentate, despre toţi PDL-iştii (chiar şi despre Udrea). Atunci când face asta întrebaţi-l brusc ce crede despre Băsescu şi atunci veţi vedea că i se moaie gura şi o dă cotită

Eh..astea sunt doar câteva chestiuni de bază de la care se poate porni în identificarea (demascarea cum ar spune unii) băsistului. Fineţurile vin odată cu experienţa.