sâmbătă, 5 februarie 2011

Umile contribuţii la dezvoltarea gândirii militare româneşti actuale

Scris de Oricine

Declar de la bun început cã nu pretind nimic pentru aceste contribuţii. Ele pot fi însuşite de oricine şi pot fi folosite pentru obţinerea titlului de doctor în orice fel de ştiinţe, sau pentru ocuparea unor poziţii importante în M.Ap.N., sau pentru obţinerea numirii în funcţii pe linie de partid cu responsabilitãţi în domeniul militar, sau, pur şi simplu, pentru obţinerea unor avansãri de orice naturã. De aceea, le-am şi semnat aşa cum se poate vedea, adicã “Oricine”, tocmai ca sã poatã fi folosite de oricine.

I. Prima categorie de contribuţii este în domeniul corpului generalilor.

Din analiza structurii pe specialitãţi a corpului generalilor români, rezultã, indubitabil, cã nu sunt acoperite corespunzãtor toate specialitãţile specific militare, de mare utilitate în buna funcţionare a organismului militar, atât la pace cât, mai ales, la rãzboi. In momentul de faţã sunt corespunzãtor acoperite numai urmãtoarele specialitãţi:

A) In grupa “specialitãţi militare secundare” existã un numãr corespunzãtor de generali deinfanterie, de tancuri, derachete, de artilerie, de aviaţie, detransmisiuni, de medicinã militarã, de marinã (nu se ştie de ce, ãstora li se mai zice şi amirali!). Nu voi înşira chiar toate specialitãţile, deşi aproape cã le-am epuizat.

B) In grupa “specialitãţi militare esenţiale” existã un numãr corespunzãtor de:

-generali de fotbal;

-generali de panglici;

-generali primari;

-generali pieţari;

-generali brancardieri;

-generali de tenis;

-generali de handball;

-generali de tuns iarba;

-generali de croitorie;

-generali de mafie, cu cele douã ramuri “reevaluaţi” şi“nereevaluaţi”;

-generali de pingele & branţuri;

-generali de şters praful de pe cãrţi;

-generali de recepţie; nu, nu sunt aceia care recepţioneazã “fãrã sã vrea” mesajele telefonice, ci aceia care lucreazã ca recepţioneri pe la diverse cabane.

In aceastã grupã ar mai fi loc pentru avansãri, preponderent din rândul celor aflaţi în rezervã sau în retragere, cu diverse ocazii cum ar fi: Ziua Femeii, Ziua Copilului, Ziua lu’ Dan Diaconescu, Ziua lu’ Nuţi, Ziua lu’ aia micã şi alte zile cu profundã semnificaţie pentru militari.

Este posibil sã-mi fi scãpat câteva specialitãţi “esenţiale”, dar, tocmai de aceea, nici nu emit pretenţii de exhaustivitate a acestei contribuţii.

In schimb, se resimte o lipsã acutã de generali în urmãtoarele specialitãţi, la unele dintre ele permiţându-mi sã nominalizez şi anumite persoane care, dupã umilele mele cunoştinţe, se ridicã la nivelul necesar acestor funcţii:

-general de “femeie de serviciu”-pentru aceastã funcţie, pânã la ocuparea prin concurs, cred cã ar fi foarte potrivitã chiar duduia Lupu; întruneşte aproape toate calitãţile necesare, în afara faptului nesemnificativ cã nu ştie ce spune;

-general de “fãcut pantofii mafioţilor reevaluaţi”; aceastã funcţie va fi cel mai dificil de ocupat, nu pentru cã ar fi penurie de oameni apţi, ci, dimpotrivã, pentru cã este inflaţie, iar bãtãlia pentru ocuparea acestui post va fi crâncenã, mai ales cã pretendenţii nu sunt fietecine, ci ditamai generalii d-ãia din specialitãţile de mai sus, atât dintre cei activi cât şi dintre cei în rezervã sau retragere;

-general de “lustruit placheurile lui Nimeni împãrat”; n-am propuneri concrete, dar nici nu mi-e teamã cã nu s-ar gãsi; dacã se va ajunge în impas şi voi fi solicitat, voi putea avansa câteva propuneri;

-general de “fãcut fundiţã la zgarda cãţelului nepoatei premierului”;

-general de “ţinut bicicleta primei doamne a ţãrii”, atunci când coboarã de pe cal pentru a se deplasa la ministerul pe care, a aflat cu stupoare, cã l-ar conduce;

-general de “împins fundul primei doamne a ţãrii” atunci când se suie pe cal pentru a promova imaginea ţãrii;

-general de “adus primei doamne a ţãrii frunza” necesarã astupãrii zonei “frunziere”, înaintea filmãrii clipului prin care ‘mneaei, personal, va promova turismul românesc;

-general de “împrumutat uniforma de campanie lu’ Aia micã”;

-general “gratargiu”-pentru când se duce Nimeni împãrat în vizitã în Afganistan, ca sã se simtã şi el ca acasã, cu un mic şi o bere.

Iar cu titlu generic, urmând ca specialitãţile sã fie nominalizate ulterior, aş propune “General de ce vrea mushkii mei”.

II. A doua categorie de contribuţii este în domeniul structurii piramidale a organismului militar.

Din analiza structurii piramidale a organismului militar, fãcutã pe baza preţioaselor observaţii recente ale lui Nimeni împãrat însuşi, rezultã cã se impune o schimbare de 180 de grade în filozofia acestei structuri. Aş putea zice, citând unul dintre produsele învãţmântului românesc, definit tot de Nimeni împãrat ca fiind “tâmpit”, deci, citând acel tâmpit, aş putea zice cã schimbarea ar trebui fãcutã chiar cu 360 de grade, nu numai cu 180. Anume, în loc sã avem în vârful piramidei doi colonei şi un general, care nici mãcar nu se urcã în TAB în Afganistan când se duce acolo în vizitã Nimeni împãrat, ar trebui sã întoarcem piramida cu fundul în sus, astfel încât sã avem în vârful ei o masã de plutonieri şi sergenţi majori, care ar trebui sã lase dracului TAB-ul ãla, şi sã se caţere acolo, în vârf. Iar de acolo, de sus, sã se uite la cei doi colonei şi la cel un general care, de acolo, de jos, de la baza de jos unde se va afla vârful de sus, le va explica lor cum funcţioneazã şi cum se foloseşte în luptã TAB-ul. Apoi, deîndatã ce vor fi învãţat toate astea, plutonierii şi sergenţii majori nu vor mai fi nevoiţi sã se ducã în Afganistan sã conducã TAB-urile, ci vor rãmâne aici, sã-l aplaude pe Nimeni împãrat. Cã d-aia s-au fãcut ei subofiţeri conductori de TAB!

Cam atât, cã dacã mã ducea mintea mai mult mã zbãteam eu sã devin doctor în gândire militarã de moment. O singurã pretenţie aş îndrãzni, totuşi, sã formulez. Dacã, sã-mi adreseze un “mulţumesc” le-ar veni prea greu celor care vor valorifica aceste idei înãlţãtoare, mãcar un “Mai du-te dracului!” tot m-ar satisface. Cu condiţia sã fie însoţit de semnãtura proprie, cu gradul şi funcţia. De exemplu:

“ Mai du-te dracului!

Semnat,

Nimeni împãrat,

“General în ce vrea mushkii mei” în rezervã, avansat la propunerea ta, bãi dãşteptule, de la gradul de colonel de … ştii tu”.

P.S. Asearã am vãzut la televizor un colonel avansat în rezervã, specialitatea “dus-cu-pluta”,deputat (sau senator?) din partida aflatã la putere. Parcã Tãmâianu, sau Tolomãceanu, sau ceva similar mi s-a pãrut cã îl chema. De la “radio-şanţ” am auzit cã ar fi fost avansat colonel în rezervã. Sau “de rezervã”?!? Din pãcate, n-am descoperit şi un general apt pentru aceastã “specialitate”, cã l-aş fi propus. Si nici mãcar vreun conductor de TAB dus-cu-pluta n-am vãzut! Colonelul dus-cu-pluta împãrtãşea enoriaşilor privitori la televizor cum stã treaba cu îngeraşii şi care-i legãtura lor cu recalcularea pensiilor militare. Inãlţãtor! La un moment dat mi-a venit sã plâng, urmãrindu-l. Aş fi plâns chiar în hohote, pe versurile înãlţãtoarei poezii patriotice “Aştia chiar ne iau de proşti? Te pomeneşti cã om fi!”.

http://www.altfel.info/la-gura-humorului/in-gura-leului/1311-umile-contribuii-la-dezvoltarea-gandirii-militare-romaneti-actuale.html