http://inregistrari.antena3.ro/view-Punctul_de_%C3%AEnt%C3%A2lnire_cu_Radu_Tudor-23.html
Domnul general MIHAIL POPESCU-fost sef al SMG
colMIRCEA DOGARU- PRESEDINTELE SCMD
DORU DRAGOMIR - ziatist la ZIUA.ro
RADU TUDOR -prietenul catanelor batrane(cu amintiri mai multe)
Dati click pe play
GESTUL GENERALULUI POPESCU
Duminică, 16 ianuarie a.c., teleastul Radu Tudor a avut inspiraţia să aibă trei invitaţi diferiţi ca temperament, evoluţie anterioară şi perspectivă asupra viitorului, reuniţi la masa dialogului pe o temă la modă: pensiile militare.
Este vorba de:
* cel mai popular şef postdecembrist al Statului Major General, generalul Mihail Popescu - un comandant care nu s-a ascuns de subordonaţi în spatele biroului numărul unu din S.M.G., ca amiralul recent pensionat -,
* ofensivul şef al sindicatului rezerviştilor, colonelul Mircea Dogaru - căruia îi adresez, pe această cale, condoleanţe pentru decesul tatălui său, ex-coleg de activitate cu părintele meu -,
* liderul de facto al publicaţiei ZIUAVECHE.RO, experimentatul jurnalist de investigaţie Doru Dragomir.
Fiecare dintre ei a dat câte un semnal, de interes general, cu un cert impact emoţional asupra celor care nu au renunţat la devotamentul lor pentru patrie şi au servit cu credinţă Armata României.
Colegul Doru Dragomir a informat telespectatorii că, pe 24 ianuarie a.c., comandantul constituţional al militarilor activi şi rezervişti va mai aburi un grup de profesionişti ai armelor cu te miri ce grade. Dacă acest anunţ – credibil, pentru că D.D. nu vine niciodată cu date neverificate din surse oficiale – se va adeveri, înseamnă că ofiţerul în rezervă Traian Băsescu este conştient de dezbinarea pe care a reuşit-o şi în rândurile foştilor şi actualilor purtători de uniformă militară. Departe de a acţiona pentru întărirea spiritului de corp, continuă cu motivarea unora împotriva altora şi aţâţarea civililor contra militarilor, primii fiind şi aşa sătui de efectele crizei economice. Iar ploaia de stele şi trese anunţată nu va face decât să le crească lehamitea faţă de regimul actual. Avantaj preşedintele? Colonelul Mircea Dogaru a anunţat acţiunile structurii pe care o conduce pentru aceeaşi zi, de 24 ianuarie a.c.. Nu am vrut însă să înţeleg ironia cu lovitura de stat. Şi, pentru că eu unul, pe acest blog, am semnalat că lucrurile actuale nu rămân bătute în cuie până în 2012, în baza altor surse de informare, fac două precizări. Necesare. Schimbarea, pe cale constituţională, nu va fi doar rodul unei minuni a opoziţiei parlamentare, deşi aceasta va asigura “rocada mare”, pe tabla de şah a politichiei române. Iar recursul la opţiunea neconstituţională ţine de un areal care nu are nicio legătură cu armata, sindicatul menţionat şi rezerviştii. Atât. Dezavantaj preşedintele.
Tumultuos, vioi, dar, pe alocuri, şi furios pe nedreptatea creată camarazilor săi, prin diminuarea pensiei, la majoritatea covârşitoare a rezerviştilor, generalul Mihail Popescu a fost ca de obicei. El însuşi. Fiecare dintre cei văduviţi de bani, în luna ianuarie, s-a recunoscut în revolta sa sinceră, deloc mimată, faţă de giumbuşlucurile unei puteri care a încălcat Constituţia – cu bună ştiinţă. Mi-a plăcut gestul său de a refuza mărirea pensiei, aşa cum ministrul Gabriel Oprea a avut grijă să facă cu aceea a unor alţi şefi ai S.M.G., din raţiuni lesne de înţeles. Faptul că generalul a citit declaraţia sa, convingător şi cu patimă, reflecta emoţia lui ca om, care nu vrea să fie identificat cu aceia care îşi trădează, pentru un pumn de arginţi, camarazii îngenunchiaţi acum economic, dar nu învinşi, definitiv, de haita de lupi guvernamentali. Interesant de urmărit dacă şi ceilalţi şefi ai Statului Major General vor face un gest similar. Dezavantaj preşedintele. Partea a doua a emisiunii lui Radu Tudor, frumoasă ca idee – când se va sfârşi regimul Băsescu-Boc – a eşuat în planul pledoariilor previzibile, ale reprezentanţilor unor partide parlamentare. Vă mai aduceţi aminte? Şi înainte de Congresul al XIV-lea al PCR se vorbea de preluarea conducerii partidului unic, ulterior a ţării, de către fiul preşedintelui, în baza constituţiei care era atunci în vigoare. Finalul a fost cu totul altul.
Repet. Într-o inconştienţă pe care a mai avut-o doar Nicolae Ceauşescu, atunci când nu a avansat ofiţerii ce meritau gradul următor, în august 1989, acum, în ianuarie 2011, actualul şef al statului a umilit pe cei ce se bucurau că au un preşedinte ce este ofiţer în rezervă, tăindu-le, în mod samavolnic, pensiile. Sunt unul dintre ei. Şi aştept, cu încredere, schimbarea în bine a patriei mele, România.
Dezavantaj net -preşedintele.