joi, 30 decembrie 2010

Ipoteză şoc: generalului Gabriel Oprea îi lipsesc 8 ani din pensie

Adăugat de Ion Voicu în Dec 27 2010

http://www.dcnews.ro/2010/12/ipoteza-%C8%99oc-generalului-gabriel-oprea-ii-lipsesc-8-ani-din-pensie/#comment-3121

Ipoteză şoc: generalului Gabriel Oprea îi lipsesc 8 ani din pensie

Grupurile de militari în rezervă sau retragere care contestă Legea Pensiilor au lansat o ipoteză şocantă, însă cu o mare doză de credibilitate.

* * Contact * Despre De Ce News * * Ancheta ta * * Arhivă Tipăreşte această pagină Tipăreşte această pagină Trimite această pagină prin Email Trimite această pagină prin Email Boc le mulţumeşte militarilor că-şi înţeleg misiunea chiar şi pe stomacul gol. Oprea îi mulţumeşte şi el cu o decoratieAceasta arată lipsurile grave din administraţia militară, de care se face, într-o oarecare măsură, vinovat şi actualul ministru al Apărării, general de intendenţă ”la bază”. Gabriel Oprea, membru al UNPR, a iniţiat un program de recalculare a pensiilor militarilor, promiţând că demisionează dacă se reduce şi o singură pensie sub 30 de milioane de lei vechi. Militarii pensionari au fost obligaţi prin lege să ceară recalcularea pensiei (actul normativ e suspendat de instanţe, dar autorităţile ignoră acest detaliu).

Mii de militari s-au plâns că din evidenţele Centrelor Militare lipsesc luni sau ani întregi, astfel încât veniturile lor se vor diminua drastic, până la clarificarea situaţiei, proces care ar putea să dureze ani de zile. Potrivit datelor vehiculate de militari, chiar şi ministrului Gabriel Oprea i-ar lipsi 8 ani din evidenţe, acesta având doar 12 ani înregistraţi în arhive.

Nu este exclus ca autorităţile, care caută să justifice reducerea pensiilor a zeci de mii de militari, să folosească acest ”exemplu” ca să arate că toţi suferă, inclusiv ministrul, în speranţa că vor obţine aşa numita solidaritate cu guvernul „Ciomu“. Astfel, promisiunea că nu se modifică venitul celor cu stagiul complet este o mistificare ,fiecare obţinând un punctaj în funcţie de ceea ce s-a găsit în evidenţele Centrelor Militare. În ianuarie, pensiile în plată ar urma să fie cele din decembrie, din februarie urmând să vină pensii recalculate.

Cei care au depus adeverinţe, conform rezultatului, iar anii lipsă se completează cu salariul brut din perioada respectivă. Tot în februarie se vor reţine banii primiţi în plus în ianuarie, acolo unde este cazul. Cei care îşi cheltuiesc toată pensia vor avea mari surprize în februarie. Nu există nicio prevedere care să susţină promisiunea ministrului că pensiile sub 3000 de lei nu se modifică. Dimpotrivă, cei mai loviţi vor fi subofiţerii cu pensii sub 3000 de lei, care au ieşit din sistem la momentul aderării la NATO.