vineri, 19 noiembrie 2010

SCRISOARE DESCHISA ADRESATA MINISTRULUI GABRIEL OPREA DE COLONELUL MARIAN TUDOR

Catre

MINISTRUL APĂRĂRII NAŢIONALE

- domnul Gabriel OPREA -

Stimate domnule ministru,

Am incercat de nenumarate ori sa va transmit apeluri personale la ratiune si actiune pentru respectarea drepturilor pensionarilor militari, drepturi castigate prin eforturi (de multe ori supraomenesti) dar si prin prevederi legale.

Constat, cu amaraciune, ca apelurile mele au fost transmise in neant, catre cineva care aplica principiul mafiot - CINE E ORB , SURD SI TACE TRAIESTE O MIE DE ANI IN PACE -

Totusi, in al doisprezecelea ceas, va solicit sa va aplecati (din inaltimea functiei pe care efemer o ocupati) asupra doleantelor unor oameni pe care va permiteti sa ii numiti "fosti colegi" (v-ati intrebat vreodata daca si acestia va considera fostul lor coleg ?), doleante pe care le interpretati, in stilul dvs. caracteristic ca fiind in totala contradictie cu “lupta” pe care o duceti pentru binele tuturor militarilor.

Doleantele unora dintre noi v-au fost transmise in data de 25.10.2010 sub titlul "PUNCTUL NOSTRU DE VEDERE - SOLUTIILE SCMD PENTRU REVENIRE LA STATUL DE DREPT, LA DEMOCRATIE CONSTITUTIONALA IN ROMANIA''.

Nu doresc sa va reamintesc cele 14 "reparatii" solicitate prin acest document in speranta ca macar unul din numerosii dumneavoastra consilieri sau macar DIRP si-au aruncat privirile "specializate" asupra acestor solicitari si v-au intocmit, spre analiza si decizie, replica la acest PUNCT DE VEDERE .

Totodata, doresc sa fac apel la cei care va consiliaza astfel incat atunci cand intervin telefonic pe timpul diferitelor emisiuni televizate, sa demonstreze un minim de decenta in aprecierile facute asupra actiunilor pensionarilor militari si sa nu va puna in postura nedorita, de a deveni MINCINOS atunci cand le reproduceti "minunatele" materiale pe care vi le prezinta cu diferite ocazii si in special cele cu referire directa la SCMD.

Deasemenea, doresc sa va solicit sa aveti bunavointa sa ordonati "super serviciilor in ale informatiilor" din subordinea dvs. sa se ocupe mai mult de sarcinile specifice care deriva din statutul de tara membra NATO si mai putin de ascultarea si urmarirea unor membri ai SCMD, nu de alta, dar se fac de ras fata de cei care i-au invatat meserie.

In aceasta idee va solicit sa retineti ca membrii SCMD actioneaza pentru a le fi respectate drepturile castigate prin lege si munca si nu pentru a inlatura o conducere care cu fiecare zi se inlatura singura. Noi nu ne luptam pentru a castiga privilegii, asa cum fac subordonatii dv. carora le-ati dat grade pe banda rulanta, ne luptam pentru a fi respectati, pentru a beneficia de linistea castigata prin munca depusa in conditii pe care dvs. din farmecul valurilor marii nu aveati de unde sa le cunoasteti.

Stimate domnule ministru,

Sloganul " de ce va e frica nu scapati " va vine ca o manusa si dvs. si celor care va conduc.

Nu o sa scapati de rusinea ca ati transformat Armata Romaniei in ceva ce in istorie nu are termen de comparatie.

Nu o sa scapati de rusinea de a ramane in istorie ca singurul ministru care a distrus si ultimul dram de incredere al populatiei intr-o Armata care, practic, nu mai exista decat la capitolul reprezentare (daca doriti argumente nu cred ca ajung cateva pagini).

Nu o sa reusiti sa scapati de rusinea de a fi considerat ca singurul ministru care a reusit performanta de a "roti" piramida sistemului apararii in domeniul personalului cu 180 de grade (aveti perspectiva geometrica a piramidei intoarse ?)

Domnule ministru,

Chiar daca exprimarea nu subliniaza clar si direct dorinta mea de a va comunica starea sufleteasca pe care mi-o induceti cu fiecare aparitie TV, nu pot sa ma abtin sa va transmit ca indiferent ca ordonati oamenilor care mi-au fost colegi de serviciu sa se fereasca de mine (din motive din care numai o minte bolnava se poate inspira) ma obligati sa va doresc sa puteti ajunge sa comandati un pluton (indiferent de arma) pentru a putea intelege ce inseamna OMUL, ce inseamna COLECTIVUL ce inseamna sa ii intelegi pe oameni iar acestia sa te respecte si sa se mandreasca ca au un asemenea conducator/sef.

Stimate domnule ministru,

Este dificil sa revin asupra celor scrise pentru ca atitudinea dvs. ma obliga sa nu revin.

Totusi, fiecare dintre noi mai are si drepturi nu numai obligatii. Sper ca dupa vizita in China, una dintre metodele medicale ale acestui respectat popor, sa va induca si putinul respect pe care il merita pensionarii militari, membri SCMD, si nu numai.

Totodata, doresc sa va indreptati “gandirea creatoare”si forta de munca spre solutionarea adevaratelor probleme ale Armatei Romaniei, spre militarii care muncesc pe nimic 24 de ore din 24 si mai putin spre " nesimtitii " pensionari care incearca, cu onoare si demnitate, sa-si pastreze drepturile constitutionale si sa-si traiasca linistiti si respectati ultimii ani de viata.

Atunci cand veti intelege ce inseamna respectul fata de aproape, veti intelege de ce la penibilul eveniment de acordare a uneia din cele mai inalte distinctii ale Armatei Romaniei presedintelui Basescu, participantii la acel eveniment au uitat

(chiar daca se facuse antrenament) sa raspunda regulamentar felicitarilor" Comandantului Suprem ".

Nu in ultima instanta, doresc sa pot avea impreuna cu dumneavoastra un dialog cinstit si direct despre problemele ambelor parti.

Cu speranta ca macar unul din consilierii dumneavoastra. va vor sublinia un paragraf din aceasta scrisoare, va doresc sa aveti parte de ceea ce va vor ura cu prilejul Sarbatorilor de iarna, subordonatii dumneavoastra.

PRESEDINTELE SCMD FILIALA SECTOR 6

Col.(r) Marian TUDOR