joi, 18 noiembrie 2010

CINE IA POZITIE ?

CINE IA POZITIE?????

Un scandal de proportii a izbucnit in Ungaria, dupa ce oficialii romani din aceasta tara au obtinut permisiunea directorului Teatrului National din Budapesta pentru a sarbatori aici 1 Decembrie, Ziua nationala a Romaniei, scrie Hungarianambiance.com. Mai multi politicieni maghiari si figuri publice importante considera "o provocare" gestul romanilor din tara vecina de a aniversa Ziua nationala la Teatrul National din Budapesta, in conditiile in care data de 1 Decembrie coincide cu pierderea, de catre Ungaria, in favoarea Romaniei, a teritoriilor din Transilvania stapanite pana in 1918.....

Imediat dupa aparitia stirii in presa maghiara, istorici si figuri publice marcante din tara vecina au inceput sa vorbeasca despre "o provocare" din partea Romaniei. Ulterior, si politicienii ungari au reactionat. Potrivit acestora, Teatrul National din Budapesta este o institutie publica, iar Guvernul este responsabil pentru functionarea sa.

http://www.hotnews.ro/stiri-diaspora-8046665-scandal-proportii-ungaria-dupa-directorul-teatrului-national-din-budapesta-inchiriat-spatiul-romanilor-pentru-sarbatorirea-zilei-1-decembrie-provocare.htm?cfnl=

NOTA MEA:

Incepe sa se lege nu?..

Herman Van Rompuy – Preşedintele Consiliului European, la Summit-ul G20 de la Seul – Coreea de Sud spune ca

„timpul statului naţiune de tip omogen a luat sfârşit”.

Apoi , George Friedman, director general al STRATFOR: "România are cea mai puţină istorie, ca naţiune. Are experienţa de naţiune independentă o singură dată în istorie, după căderea Imperiului Austro-Ungar. Ungaria a avut o istorie, Polonia a avut o istorie. România a fost încătuşată între marile imperii şi durează mult până îţi stabileşti rădăcinile."

apoi " NATO însă nu mai poate apăra nimic pentru că statele sale membre au propria armată. Aşa că NATO este un loc unde se organizează întâlniri, se dă mâna şi se ia cina. Dar nu este o alianţă funcţională, cum era în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. "

In continuare:" UE este, structural, un loc foarte dificil pentru români. Şi UE nu rezolvă probleme de securitate pe care România le are, pentru că UE nu are o politică de securitate, nu are armată şi nu este decât pur şi simplu un bloc economic."

si incheie:" Polonia, Slovacia, Ungaria, România rămân în pericol aici, aşa cum au fost dintotdeauna(...)".

Avand in vedere cele consemnate mai sus, avem pozitia unor oficiali NATO si UE,(interviurile integrale ale ambilor le avem aici pe site-ul nostru) mai avem si un potential pericol si la noi cine ia pozitie :Presedintele, Primul-ministru , ministrul de externe , presedintii celor doua camere ale PARLAMENTULUI , ministrul apararii ....?

Avem cu ce ne apara?Intrebari sunt ! Raspunsuri?

Costel Galateanu