joi, 14 octombrie 2010

CE INSEAMNA “ANGAJAREA RASPUNDERII GUVERNULUI”?

De fiecare data cand un pitic barzoiat vrea sa strice cate ceva care mergea cat de cat in societatea noastra . se catara pe ceva mai inalt ca sa-l “vada “camerele posturilor de televiziune si prin acestea , mama , tata si toate rudele lui care au mai ramas la MAGAU/RACHITELE pentru ca mai tot satul a plecat la munca prin cele patru zari, si rosteste ritos ca “Guvernul isi angajeaza raspunderea pentru adoptarea legii x, y, sau z.”.

Fie ca este vorba despre sistemul de educatie, fie ca este vorba de pensiile celor care au trudit zeci de ani si care acum , in loc sa se plimbe cu nepotii prin parc , se “imping si se imbrancesc cu jandarmii in fata PALATULUI COTROCENI sau a PALATULUI VICTORIA, fie ca este vorba despre sistemul national de aparare .Culmea este ca si jandarmii care se opun ca batranii sa nu patrunda in cele doua fortarete si sa-i calce pe grumaz pe imbuibatii vremii si sa-i intrebe unde sunt banii pentru pensiile lor, sunt la randul lor batjocoriti si li se iau din soldele (atentie, atat jandarmii cat si toti ceilalti care fac parte din din SISTEMUL NATIONAL DE APARARE nu au lefuri ci au solde si nu mi-am propus sa explic aici care este diferenta) si asa mizere .Li se mai iau si banii de haine si banii de chirie si alte sporuri stabilite de ani de zile si pe care le merita cu prisosinta.

Stiu ca in calitatea dumneavoastra de comandanti si sefi militari ati avut in subordine / primire nu numai oameni , care trebuiau instruiti, pregatiti, educati si condusi pentru a executa cat mai bine misiunea pe care o executau sub prestare de juramant dar ati avut in primire si un patrimoniu pentru care , atunci cand ati luat in primire functia pe care ati indeplinit-o , ati semnat de primire si tot sub semnatura si prin verificerea si certificarea existentei ei, ati predat-o celui care v-a luat locul.

Nu ma hazardez sa ma bag in probleme care nu ma privesc sau pe care nu le stapanesc dar “ca simplu cetatean” intreb pe piticul care ne ranjeste in fata zilnic si care raspunde presei, care ne reprezinta pe noi, numai la intrebarile la care “vrea muschii lui “(si pe toti care ne conduc astazi) “unde sunt banii pentru cele 1256 de intreprinderi, combinate , fabrici , uzine si alte obiective “privatizate sau restructurate “ asa cum sustin ei”?

Le pun aceasta intrebare pentru ca au jurat sa aiba grija de averea tarii si sa o sporeasca!

Le pun aceasta intrebare pentru ca raspund cu libertatea (noi am raspuns cu viata) de averea poporului.

Le pun aceasta intrebare pentru ca nu odata “si-au asumat raspunderea” pentru probleme pentru care , poate, era mai bine sa se sfatuiasca cu totii : partide , sindicate, cu societatea civila , ONG-uri, organisme internationale care au avut experienta si expertiza in domeniu!

Aceeasi intrebare o pun si oamenilor si organelor de/din justitie care trebuiau sa vegheze la indeplinirea in deplina legalitate a mandatului incredintat de popor celor care ne conduc.

Timp de 20 de ani militarii au tacut si s-au inclinat ca trestia la dispozitiile unuia sau altuia pentru ca vezi doamne trebuia ca organismul militar” sa fie restructurat”. Si au tot restructurat atat organismul cat si pe militari pana s-a ales praful.De acum incolo militarii nu or sa mai taca ! Chit ca acum vorbesc numai o parte dintre cei cei care si-au facut datoria fata de popor. Desi ar putea sa vorbeasca toti din aceasta categorie.

Unii nu o fac pentru ca rod vreo ciosvarta aruncata in PARLAMENT de cei care vremelnic se afla astazi la putere. Pentru aceasta ciosvarta au preferat sa-si calce peste onoarea de militar pe care o clamau de fiecare data cand ne salutau pe holurile MINISTERULUI , in poligoane sau pe campurile de instructie si sa apara cu nume si poza in LISTA RUSINII . http://www.listarusinii.ro/

Altii nu au vorbit sau nu vorbesc de frica unor dosare intocmite de cei de la putere pentru cine stie ce matrapazlacuri pe care le-au facut cand erau ei mari comandanti si nu le sufla nimeni in ciorba !

Or mai fi si alte motive pentru care unii nu vorbesc . Dar pe noi acum nu ne ne intereseaza tacerea ! Ne intereseaza lupta cu cei care ne-au facut nesimtiti si care ne-au calcat , pe nedrept, onoarea si demnitatea in picioare! Si cine tace nu lupta ! Cine tace inseamna ca aproba!

Despre cei activi nu vorbesc pentru ca ei au un statut aparte !

Daca mai aveti si dumneavoastra intrebari in afara de aceasta cu raspunderea GUVERNULUI abia astept sa le citesc! Sa le strangem si sa le punem atunci cand va fi momentul!

Va salut cu respect si cu onoare

Costel Galateanu