vineri, 14 noiembrie 2014

Decizia Biroului Operativ Central din 13.11.2014 (inregistrata cu nr. 1398/14.11.2014)



SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE (SCMD)
Biroul Operativ Central



DECIZIE
            
In baza atributiilor statutare si in conformitate cu ROF, art. 20, lit. c,
Biroul Operativ Central decide:

1.      Suspenda activitatea Biroului Operativ al Filialei Sector 6 Bucuresti pana la prima sedinta a Comitetului Director, cand se va lua in discutie activitatea desfasurata din anul 2011 si pana in prezent a acestui Birou Operativ.
2.      Activitatea Biroului Operativ al Filialei Sector 6 Bucuresti se suspenda, in conformitate cu Art. 20, lit. c din ROF, din urmatoarele motive:
a.       Contestarea si refuzul constant de aplicare a majoritatii masurilor, deciziilor si hotararilor luate de catre organele de conducere centrale ale SCMD, inclusiv pe cele ale CNR;
b.      Limbajul suburban, trivial, neconform standardelor de adresare intre cadrele militare si in societatea civilizata, folosit de catre presedintele acestei filiale, Col. (r) Tudor Marian, la adresa presedintelui SCMD, a unor membri ai CD, a presedintilor de Filiale, precum si la adresa altor membri de sindicat;
c.       Publicarea  de articole si afirmatii calomnioase si defaimatoare privind conducerea si actiunile SCMD, actiuni care au adus si aduc mari prejudicii imaginii de ansamblu a SCMD si datorita carora o mare parte a rezervistilor au parasit nu numai Filiala dar si SCMD.
d.      Incalcarea sistematica a prevederilor articolelor 9 (d), 10 (a) si 13 (a,c,d)/Statut si art. 83 alin. a,c,d,e,g din ROF.
3.      Pana la analizarea activitatii acestei filiale in sedinta CD si luarea unei decizii, se vor aplica, cu data prezentei,  urmatoarele masuri:
a.       Blocarea accesului BO al Filialei Sector 6 la site-ul de Internet al SCMD. Toate articolele defaimatoare publicate pe pagina de Internet repartizata acestei filiale vor fi folosite ca probe in analizarea activitatii acestei Filiale;
b.      Blocarea telefoanelor de serviciu repartizate membrilor BO al Filialei;
c.       Blocarea subcontului bancar al Filialei.

Data: 13.11.2014

luni, 10 noiembrie 2014

INCEPUTUL UNUI SFARSIT

Nici nu vreau sa ma mai gandesc la simulacrul de la Alba Iulia – 2014.
Nici nu vreau sa ma mai gandesc la cei care s-au AUTOAPRECIAT CA GHIOCEI.
Nici nu vreau sa ma mai gandesc la MAREA PROSTEALA privind , CE VREA  - SCMD- PRIN ........dogaru si pricina.
VREAU SA MA GANDESC NUMAI LA REVITALIZAREA ACTIUNILOR MILITARILOR IN REZERVA SI RETRAGERE DIN SISTEMUL DE APARARE, ORDINE PUBLICA SI SIGIURANTA NATIONALA.
VREAU SA MA GANDESC DACA, MAI SUNT GENERALI, OFITERI, MAISTRII MILITARI, SUBOFITERI, REZERVISTI CU STUDII SUPERIOARE, CARE DORESC SA LE FIE RESPECTATE DREPTURILE CASTIGATE PRIN MUNCA, SACRIFICII SI NU IN ULTIMA INSTANTA PRIN LEGE, DE CE NU ISI EXPRIMA POZITIA?
VREAU SA MA GANDESC LA PROMISIUNILE FACUTE DE CEI CARE AU GRIJA DE NOI PRIVIND REVENIREA LA DREPTURILE CASTIGATE.
II RESPECT SI SUNT CONVINS CA VOR ACTIONA PENTRU REALIZAREA ACESTOR PROMISIUNI.
DAR.......DE CE NU LE CONFIRMA ?
SUNT CONVINS CA CEI CARE NE-AU PROMIS SOLUTIONAREA, LEGALA, A SOLICITARILOR, VOR ACTIONA PENTRU REZOLVARE, DAR, UNDE SUNT COLEGII NOSTRI CARE NU ACTIONEAZA, PRIN VOT?
NU CUMVA SUNT LANGA MINCINOSII SI HULIGANII DIN CONDUCEREA SCMD?    
ADICA ...AZI VOTEAZA CU  ... X... MAINE VOTEAZA CU ...Y..
DE CE NU ANALIZATI ...TOT CE APARE PE PAGINA LUI RANCIOG?
AVEM PREA PUTIN TIMP LA DISPOZITIE PENTRU A NE MANIFESTA OPTIUNILE, CRED TOTUSI, CA ESTE NECESAR SA NE ANALIZAM POZITIA.
RECOMAND COLEGILOR, VICEPRESEDINTI AI SCMD, SA-SI REVADA DECLARATIILE SI POZITIILE PANA LA 16.11.2014, nu de alta dar, sa nu fie confundati cu aplaudacii unuia sau altuia,
Hotararile BOp ale filialei sunt definitive, si nu cer aprobarea unui comitet director inexistent.
Fac aceste precizari pentru ca  sunt colegi care nici nu stiu daca sunt , membri ai birourilor operative. Poate ca au fost solicitati de Dogaru sa fie membri ai BOp.!!!!!!!!!!!respective!

SFARSITUL NU VA AVEA LOC DACA  MEMBRI DE SINDICAT VOR ANALIZA CU RESPONSABILITATE POZITIA SCMD.
DAR ...DUPA CUM VAD ,.............
        Col.r. Tudor Marian



joi, 6 noiembrie 2014

STADIUL LEGII PENSIILOR MILITARE DE STAT.

In data de 31 octombrie 2014, prin comunicatul postat pe pagina principala a blogului SCMD, Presedintele sindicatului incearca printr-un mod subtil sa ne manipuleze, in legatura cu stadiul Legii pensiilor militare de stat.

Mai jos este comunicatul domnului Presedinte, col.r. Mircea Dogaru.

Dupa acest comunicat cititi explicatia colegei noastre, doamna lt.col.r.just.mil. Elena Cobuz, referitor la parcursul legislativ al respectivei Legi si explicatia domnului deputat Niculae Mircovici, postate pe grupul PENSIONARII MILITARI la adresa: https://www.facebook.com/groups/309415019148703/permalink/715817161841818/

Trageti singuri concluzia.

vineri, 31 octombrie 2014

Legea pensiilor militare de stat si prezenta la urne


Legea pensiilor militare de stat si prezenta la urne
- In atentia tuturor membrilor SCMD –
Stimati camarazi,
Intrucat ne intrebati insistent cu cine votam, am datoria sa va raspund ca SCMD are un candidat propriu care se numeste… “Proiectul Legii pensiilor militare de stat”.
Luni, 27 octombrie a.c., cu ocazia plenului Camerei Deputatilor, intrunit pentru discutarea ridicarii imunitatii unor deputati in culpa, domnul Zgonea a inserat pe ordinea de zi si dezbaterea celor 4 proiecte legislative restante din perioada 01-07 octombrie a.c., in frunte cu proiectul care ne intereseaza. Din pacate, s-a inceput cu discutarea ridicarii imunitatii, moment in care deputatii ACL au parasit sala, adunarea ramanand fara cvorum. Speram ca marti, 04 noiembrie a.c., sa se procedeze invers, adica sa se inceapa cu legile, pentru ca domnii deputati trebuie sa inteleaga faptul ca au de ales intre DNA si milioanele de voturi pe care le reprezinta beneficiarii celor patru legi.
Negociem, asadar, si noi, voturile candidatului nostru, “Proiectul Legii pensiilor militare de stat” in turul II. Pentru turul I al alegerilor, nu pot decat sa atrag atentia, in baza informatiilor si analizei personale, ca 11 dintre cei 14 candidati, conform realitatilor prezentului, sunt simple iluzii sau diversiuni, cea mai cumplita fiind “Varianta Johannis” care, constitutional, ni-l poate pastra pe Basescu presedinte pana in mai 2015 (daca Johannis e declarat incompatibil post-factum) sau ni-l poate aburca pe acelasi Basescu, in calitate de lider PMP si creator al unei noi majoritati parlamentare, in fotoliul de premier (daca Johannis castiga), ca sa o luam de la inceput. FEREASCA-NE DUMNEZEU!
Raman cei trei, care reprezinta, real, stanga, dreapta si societatea civila. Adica domnii Victor Ponta, Calin-Popescu Tariceanu si Teodor Melescanu. Dvs. votati ce doriti, important este sa mergeti la urne, pentru ca adevarata miza este prezentul si nu viitorul, pentru noi, toti. Ca popor si ca Tara!
Cu stima, Presedintele SCMD, Col. (r) dr. Mircea DOGARU

Explicatia colegei nostre doamna lt.col.r.Elena Cobuz postata pe grupul PENSIONARII MILITARI la adresa: https://www.facebook.com/groups/309415019148703/permalink/715817161841818/

Stimati camarazi, 
Citesc cu stupoare pe pagina centrala a SCMD comunicatul de azi, vineri, 31 oct. 2014 a d-lui presedinte Dogaru; in acest comunicat lumea este informata ca luni, 27 oct. 2014, proiectul Legii pensiilor militare ar fi fost introdus pe ordinea de zi a Camerei Deputatilor, dar ca nu ar fi fost votat din cauza retragerii din sala a deputatilor ACL. Si pentru ca eu de foarte, foarte mult timp NU MAI CRED IN DOMNUL DOGARU, verific pe site-ul Camarei Deputatilor. Sau, mai bine, haideti sa verificam impreuna aici http://www.cameradeputatilor.ro/pls/caseta/eCaseta.ordinezi?oid=1263
Va retin atentia asupra urmatoarelor aspecte: Constitutia Romaniei, pe care va rog sa o consultati aici
http://www.ucv.ro/pdf/site/constitutia_romaniei.pdf,
arata foarte clar, incepand cu art. 73, cum e cu procesul acesta legislativ – care e prima camera sesizata, ce trebuie sa faca aceasta, ce se intampla in camera decizionala si altele asemenea. In materie de pensii, prima camera sesizata este Senatul, iar Camera Deputatilor este decizionala. Admit si faptul ca aceasta lege ar fi putut trece de Senat, eu (si altii ) nu am observat-o si a ajuns acum in camera decizionala. In aceasta situatie si, mai ales, pentru a fi credibil, asa cum eu am indicat link-uri care sustin afirmatiile pe care le-am facut, si dl presedinte Dogaru, ajutat de specialistii pe care - banuiesc eu – ii consulta, sa ne indice macar «calea» catre fisa actului normativ. Hai, ca stie despre ce vorbim, nu-i asa? 
ADMIT SI IPOTEZA CA AS FI PUTUT EU GRESI, SITUATIE IN CARE SUNT GATA SA IMI CER SCUZE SI SA-MI RECUNOSC GRESEALA. Dar pentru aceasta VREAU PROBE! In caz contrar…. Cred ca macar membrii de sindicat care au mai ramas merita sa stie adevarul. Pentru a va edifica asupra a ceea ce am spus mai sus, va rog sa faceti o privire in urma, la celelalte proiecte transformate in legi (cu titlu de exemplu):
- Lege privind sistemul unitar de pensii publice pe http://www.cameradeputatilor.ro/pls/proiecte/upl_pck.proiect?cam=2&idp=11088
- Lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.1/2011 privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor acordate beneficiarilor proveniţi din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională pe http://www.cameradeputatilor.ro/pls/proiecte/upl_pck.proiect?cam=2&idp=11890
- Legea pentru abrogarea unor prevederi din Legea nr.329/2009 privind reorganizarea unor autorităţi şi instituţii publice, raţionalizarea cheltuielilor publice, susţinerea mediului de afaceri şi respectarea acordurilor - cadru cu Comisia Europeană şi Fondul Monetar Internaţional pe http://www.cameradeputatilor.ro/pls/proiecte/upl_pck.proiect?cam=2&idp=14328
Si exemplele ar putea continua.
Vi se pare ca in vreunul din aceste cazuri ar fi fost Camera Deputatilor prima sesizata?.
Si ca tot aduse dl. presedinte Dogaru vorba de acest proiect, l-a vazut cineva?
 Ma refer la forma oficiala – cu ce nr a fost inregistrat la Senat sau la Camera Deputatilor, dupa spusele dumnealui si, mai ales, CUM ARATA?!

Explicati domnului deputat Niculae Micrcovici postata pe acelasi grup,  la acelasi link:
Mircovici Niculae Pe 27 10 nu a fost nici un proiect legislativ pe Ordinea de zi a Camerei Deputatilor ci doar demisia d-lui H V si Cererea de incuviintare a arestarii d-lui Dinita,atat.In analiza Proiectului in discutie Camera Deoutatilor este camera decizionala si nu prima camera.

Vicepresedintele Filialei sector 6 a SCMD

Lt.col.r.Dragos Icleanu