joi, 17 aprilie 2014

ADUNAREA GENERALA A FILIALEI SECTOR 6 BUCURESTI A SINDICATULUI CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE

DATA:       ­­­­­­­­­­­­­­­07 Mai 2014 -  orele 17.00 – 19.00.
LOC :         Parlamentul Romaniei- Sala de sedinte a Grupului        Parlamentar PNL,  etaj 2 (intrarea dinspre Parcul Izvor).
INVITATI:- dl. Gl.(r.) Cornel Dobritoiu – senator PNL, Presedintele Comisiei de       Aparare a Senatului Romaniei;
- dl. Razvan Mironescu - deputat PNL, Seful Colegiului 26 PNL- Militari;
- dl.Rares Manescu-Primarul sectorului 6;
- membrii Comitetului Director al SCMD;
- birourile operative ale filialelor SCMD din Bucuresti si Ilfov;
- presedintele ANCMRR- Sector 6.

ORDINEA DE ZI:
1. Initiative legislative privind incadrarea pensiilor militare de stat in schemele ocupationale (profesionale) care se impun a fi luate de catre  comisiile de aparare ale Parlamentului Romaniei.
2.Informarea membrilor de sindicat din Filiala sector 6 a SCMD  privind alegerile europarlamentare din 25 mai 2014.
3.Analiza-bilant a activitatii Filialei sector 6 a SCMD, in perioada 2010- 2014. 
4.Alegerea noului Birou operativ pentru urmatorul mandat de 4 ani, conform Regulamentului de organizare si functionare al SCMD, art. 47 (3).
4.1.Aprobarea structurii organizatorice a biroului operativ al filialei.
4.2. Alegerea nominala, pe functii.
4.3.Desemnarea candidatilor pentru functiile din Comitetul Director, la alegerile CNR – 2014.
5. Proiect de Hotarare privind activitatea viitoare a Biroului operativ si a Filialei sector 6 a SCMD.

Accesul in sala se va face pe baza legitimatiei de membru SCMD, a buletinului sau cartii de identitate si a tabelului de prezenta intre orele 16.00-16.30.

Presedintele Filialei sector 6 a SCMD
 Col.(r.)
              Marian Tudor


NOTA: Pana la data de 01.05.2014, rugam toti membrii filialei, sa trimita pe adresa de e-mail a dl.lt.col.r. Icleanu Dragos, <dragos.icleanu@yahoo.com> , propuneri referitoare la:
-depunerea candidaturii pentru ocuparea unei functii din structura organizatorica a biroului operativ al filialei (presedinte, vicepresedinti secretari);
- proiectul de Hotarare de la pct. 5.

miercuri, 2 aprilie 2014

VOTUL NOSTRU CONTEAZA !

Ne intrebam de mult timp : CU CINE VOTAM ?
Raspunsuri NU PREA AVEM pentru ca, pana acum, cei pe care i-am votat, ne-au dezamagit.

Nu doresc sa enumar dezamagirile, nu pentru ca nu le stiu, ci pentru ca multi dintre colegii mei, in ale pensionarii, au facut-o cu profesionalism, cu rigoare militara, cu raspundere si bun simt si din dorinta de a atrage atentia societatii civile (“mult” adulata de unul dintre noi) ca suntem AICI, SUNTEM IN ROMANIA, am luptat si luptam pentru binele tuturor, pentru ca respectul il avem in sange.

Cred ca trebuie gasit ceva nou, ceva ce trebuie tarii, ceva ce trebuie copiilor si nepotilor nostrii, ceva sigur pentru viitorul acestora.

Pana acum, Vai noua!. TARA PIERDUTA. TOTI MINT. TOTI SE LAUDA SI TOTI ACTIONEAZA NUMAI PENTRU BINELE LOR PERSONAL.

In tara noastra NU MAI MUNCESC DECAT CATIVA. TOTI CONSUMA.

Am vazut, la fiecare colt de strada, cum in cateva saptamani, apar supermagazine, in care la deschidere se CALCA IN PICIOARE SUTE DE ROMANI, pentru….. NIMIC.

Tara nu mai produce nimic. Toti consuma. Dar banii vin din imprumuturi de la FMI, BERD, etc, pe dobanzi pe care nici copii copiilor nostrii nu vor reusi sa-i achite.

Actualii la putere au gasit ceva nou (chiar ne cred prosti), SE VOR MARI ANUMITE PENSII !!!!!!!!! si toti vorbesc de pensii, de pensionari, de ajutoare sociale, de parcuri, de…….

Nimeni nu vorbeste de REPUNEREA PE PICIOARE A INDUSTRIEI ROMANESTI, A AGRICULTURII CARE HRANEA JUMATATE DIN EUROPA.

Nu vorbeste niciun politician actual (daca te uiti la ce au fost inainte de a deveni “politician” sesizezi, cu usurinta, faptul ca scoala se face pe bani) de aceste lucruri. Se duc toti la sate, arunca “un mic si-o bere”, o galeata cu sigla partidului, un pix ,………. si OBTIN PRAGUL ELECTORAL PENTRU A INTRA IN PARLAMENT!!!!!!!!! Si de aici “TRAI NINEACA”.

A avut cineva curiozitatea sa adune cheltuielile, totale, facute de reprezentantii nostri in cursul unui an?. S-ar ingrozi si hartia pe care ar fi scrisa suma totala (daca ar avea cineva “tupeul” sa o scrie).

Personal apreciez initiativa d.lui gl. Mandu Petisor de a prezenta, FIECARE, cu cine votam.
             ASTA DA TRANSPARENTA. Sa vedem insa, cine poate continua. Nu de alta dar de vreo trei ani nu facem altceva decat sa ne propunem sa votam – ba cu unii ba cu altii – si nu reusim decat sa ne facem de ras.

Ultima “realizare” a SCMD, ca si coordonator al societatii civile(?), a fost RENUMITA SI INEXISTENTA LISTA NATIONALA.

In aceste conditii trebuie sa ne revenim. O parte din membri de sindicat din Bucuresti si Ilfov au facut, dese apeluri la schimbare. Schimbare in conceptie, schimbare in strategie (care nu a existat pana la cea personala a presedintelui SCMD din 2013), SCHIMBARE IN MENTALITATE.
Rezultatul a fost o campanie, dirijata, importiva acestor filiale care, in conceptia presedintelui sindicatului nu solicita decat BANI??????
Pe scurt, pentru informarea raspandacilor de profesie, birourile operative ale filialelor din Bucuresti si Ilfov AU SOLICITAT SA SE RESPECTE HOTARARILE CNR 2011, 2012, 2013 PRIVIND UTILIZAREA DE CATRE FILIALE A COTELOR REPARTIZATE DIN COTIZATIA INCASATA.
SURPRIZA o constituie faptul ca DIN COTIZATIA INCASATA IN 2011 ( ANUL DE VARF AL FORTEI NUMERICE A SCMD) ACESTE FILIALE NU AU PRIMIT NIMIC.
Fondurile au fost directionate catre renumitele case de avocatura Galca si Barla si s-au dus pe …………pentru ca in Bucuresti si Ilfov , rezultatele in instante SUNT DEZASTRUOASE.

Revenind la idea de baza, parerea mea este legata de faptul ca trebuie sa ne demonstram noua insine, ca nu am constituit (pentru lamurirea necunoscatorilor – SCMD a fost constituit de miile de pensionari militari care, incepand cu 2010, a devenit o FORTA ) acest sindicat numai de dragul catorva sufletisti care, in timp urmarind interese materiale, au deviat de la scopul pe care l-au propus si pe care nu l-au respectat.

Cred ca avem un punct de plecare. Pe lista unei aliante, inscrisa pe listele alegerilor europarlamentare, avem cativa membri de sindicat care doresc revenirea SCMD pe pozitia castigata prin actiunile ferme din 2010-2011.
Este o problema de noutate si nu o propunere de mentinere a unor relatii cu anumite partide care promit si nu fac nimic pentru pensionarii militari din toate structurile de aparare, ordine publica si siguranta nationala.

Consider ca, daca, facem mai putine “poze”, dar mai multe activitati prin care sa le propunem “personalitatilor zilei”(abonatii de serviciu ai televiziunilor si mai putin ai guvernarii) nu numai sa propuna, ci sa respecte promisiunile facute, atunci SCMD va redeveni ce a fost.

PANA ATUNCI ……VORBE (si mai nou poze).

Presedintele Filialei sector 6 a SCMD
Col(r) Marian TUDOR




FELICITARI FILIALEI FOCSANI!

BRAVO STIMATI COLEGI,
Daca fiecare dintre noi actiona pana acum asa cum ati actionat dv. “poate” nu ajungeam in situatia jenanta de a ne cere respectarea DEMNITATII.
Recunosc faptul ca, in Bucuresti si Ilfov am avut “timide” interventii la nivelul MApN, pentru ca ne-am bazat pe “desele interventii“ ale presedintelui SCMD la nivelulul conducerii acestui minister care, prin actualul ministru a uitat TOTAL de promisiunile facute in campania electorala.
Noi nu am avut posibilitatea sa INCHIRIEM – CONTRACOST BINEINTELES- O SALA A CERCULUI MILITAR NATIONAL, PENTRU CA SEFUL ACESTEI INSTITUTII NU PRIMISE ACORDUL DE LA SEFUL ANCMRR.
Rusinea dezvaluirilor afecteaza institutia in ansamblu, si nu lupta “oarba” a unor persoane cu grave carente comportamentale, fata de institutia din care fac parte, cu grave limitari de cunoastere a legislatiei si mai rusinos, a cunoasterii “locului in care te-ai nascut, ai crescut si de care profiti cu nerusinare”.
Cred ca impreuna, putem schimba ceva.
Ca sa fim impreuna TREBUIE SA CONVOCAM CNR. ALTFEL NU NE CREDE NIMENI CA - SUNTEM IMPREUNA.
Presedintele Filialei sector 6 a SCMD
Col(r) Marian TUDOR