miercuri, 1 octombrie 2014

O ANALIZA CORECTA PE << http://r-26500.blogspot.ro/>>

Sursa: http://r-26500.blogspot.ro/


luni, 29 septembrie 2014

Comunicat

     Deoarece pana joi, 02.10.2014, Parlamentul Romaniei va dezbate Proiectul Legii pensiilor militare de stat, SCMD suspenda pichetarile preconizate la sediile PSD din Bucuresti si din tara, pana luni,         06.10.2014.

    In functie de rezulatul dezbaterilor, SCMD va declansa actiunile de protest fie la sediile PSD, in            cazul in care majoritatea parlamentara nu va adopta proiectul de lege, fie la Palatul Cotroceni, in          scopul urgentarii promulgarii Legii pensiilor militare de stat.

       PRESEDINTELE SCMD,
    Col. (r) dr. Mircea DOGARU

     Considerand informatia ca fiind veridica, acum este acum! Avem ocazia cea mai buna de a afla cine sunt cu adevarat politicienii ostili militarilor! Ceea ce este cert in acest moment este doar faptul ca in Parlament nu este initiat si nu a ajuns niciun proiect de lege privind pensiile militare de stat. Un astfel de proiect a fost initiat de S.C.M.D. via M.Ap.N. in urma cu peste 2 ani - intr-o forma hibrida care combina vechimea in sistemul militar cu vechimea in sistemul civil si cu diverse neajunsuri cum ar fi neactualizarea pensiilor militarilor in rezerva concomitent cu majorarea sodelor militarilor in activitate sau vesnica suprapunere a 2 grupe de munca, acordarea dreptului de pensie militara si functionarilor publici civili cu statut special. Ulterior a mai aparut inca un proiect, si acesta cu neajunsuri si care din nou acorda drept de pensie militara si militarilor si functionarilor publici civi cu statut special. Din surse interne, se cunoaste insa si despre existenta unui al 3-lea proiect initiat in mod discret de specialistii M.Ap.N. care prevede drept de pensie militara dupa modelul americano-britanic (drept de pensie militara doar pt. militari si exclusiv pt. vechimea in serviciul militar). 

In situatia in care comunicatul este veridic, lucrurile ar trebui sa se desfasoare extrem de rapid - primul pas fiind sa fie inregistrat in Parlament unul dintre cele 3 proiecte! In sfarsit, ar mai exista o cale si mai simpla care sa justifice comunicatul SCMD si mai ales timpul incredibil de scurt! Sa fie abrogat prin lege art. 1, pct. a) din Legea nr. 119/2010 (sau chiar intreaga lege - caz in care s-ar reactiva toate celelalte pensii de serviciu desfiintate prin Legea nr. 119/2010) si dispozitiile care au abrogat Legea nr. 164/2001 din Legea nr. 263/2010, ceea ce ar insemna revenirea din oficiu la Legea nr. 164/2001, fara a mai fi necesar emiterea unei legi noi!

La fel de bine exista insa si posibilitatea ca informatia sa nu fie veridica, ci sa ascunda cu totul altceva. In materialul precedent este descrisa lupta dintre 2 tabere din SCMD (de altfel extrem de vizibila si pe site-ul SCMD): una formata dinPSD-isti cu orice pret care il sustin neconditionat pe Ponta si care in mai mult de 2 ani de cand e Ponta la putere, a aruncat "pe piata" informatii despre reparatii imaginare asupra rezervistilor care insa nu s-au confirmat niciodata, doar ca rezervistii sa nu protesteze niciodata contra lui Ponta [Ponta are alergie la 2 lucruri: la proteste - dorind sa apara ca un conducator 100% "adulat", dar si sa i se aduca aminte de promisiunile neonorate dinainte de "inscaunare" - in cazul militarilor neonorand niciuna la modul asteptat de militari]. In ceea ce priveste prima tabara, de retinut afirmatia conform careia  "are o relatie aparte cu fortele politice de care depinde adoptarea Legii Pensiilor Militare de Stat în actuala sesiune parlamentară"Sesiune parlamentara care insa se incheie dupa alegerile prezidentiale (am mai auzit "placa" asta cu "- Votati acum, intrucat dupa alegeri oricum nu mai conteaza ce-am promis!)." Dar in SCMD exista si o a 2-a tabara care s-a saturat de promisiuni si doreste sa protesteze contra lui Ponta daca acesta nu face ceva concret sa fie adoptata ACUM legea pensiilor militare, deci o tabara care doreste dovezi pragmatice din partea lui Ponta inainte de alegerile prezidentiale, si nu promisiuni efemere ca pana acum. Tinand cont de duelul dintre cele 2 tabere, este posibil ca M. Dogaru doar sa fi aruncat manusa celeilate tabere, tabara PSD-ista "cu orice pret" care sustine ca nu trebuie proteste contra lui Ponta, intrucat în această perioadă [nedefinita clar, acum ar trebui sa fie, dar poate fi la fel de bine si dupa alegerile prezidentiale - adica la Sf. Asteapta] "urmează să se discute şi să se voteze proiectul Legii pensiilor militare de stat". Caz in care M. Dogaru le-a aruncat manusa: "- Va dam termen sa demonstrati ceea ce sustineti! Daca nu este votata legea concret pana pe 06 octombrie 2014 (termenul este mai mult ca sigur preluat din promisiunile taberei adverse), inseamna ca voi ati incercat ca de obicei sa ne manipulati doar sa nu protestam contra lui Ponta." Acum! Daca informatia cu adoptarea in curand a legii pensiilor militare este veridica, se incheie totul, si cele 2 tabere il vor sustine la unison pe Ponta la fel ca pe vremuri. Daca insa informatia nu este veridica, prima tabara [sustinatorii PSD "cu orice pret"] pierd duelul definitiv, iar M. Dogaru le demonstreaza cu probe ca au sustinut minciuni, doar sa nu fie şifonata imaginea lui Ponta si a PSD inainte de alegeri. Ramane de vazut!
UPDATE SEC

Pana la acest moment, afirmatiile liderului SCMD nu se confirma! Nu exista niciun proiect in dezbatere pe agenda Parlamentului privind vreo lege a pensiilor militare de stat. Am fost sesizati atat de catre unii comentatori, cat si telefonic ca este posibil sa existe o imensa confuzie sau intoxicare interntionata: in data de 1 octombrie 2014 (miercuri) pe agenda Senatului se afla in dezbatere un proiect de lege privind pensiile ocupationale initiat de opozitie mai demult! Proiectul este acesta si nu are absolut nicio legatura cu pensiile militare de stat care sunt pensii de serviciu. Este un simplu proiect care legifereaza infiintarea fondurilor de pensii ocupationale si care in esenta sunt fonduri de pensii administrate privat. In principiu, pensiile ocupationale functioneaza astfel: o anumita breasla profesionala (oricare, nu conteaza: de exemplu - si lucratorii de la Uzinele Dacia) poate decide (si aici este o problema - aderarea este individuala si nu colectiva) sa contribuie cu mai mult de 10,5% la propria pensie cat prevede in acest moment legislatia, dar in total contributia sa nu depaseasca 15%. Cu alte cuvinte, cine doreste o pensie ocupationala trebuie sa cotizeze 4,5% in plus fata de contributia normala de 10,5%, la un fond de pensii ocupational, urmand sa beneficieze (teoretic - astfel de fonduri nu sunt garantate de stat, in timpul crizei in S.U.A. si Canada au dat faliment in mod masiv) de un supliment la pensia contributiva (sau de serviciu) la care are dreptul. 

In acest context este evident ca o pensie ocupationala, nu are nici in clin nici in maneca cu pensia militara de stat (de serviciu). Cum tot la fel de evident este si faptul ca niciun militar in rezerva nu are cum sa beneficieze de o pensie ocupationala, intrucat nu a contribuit niciodata la un fond ocupational care la acest moment de altfel nici nu exista.

Eliminand posibila confuzie intre conceptul pensiei militare de stat care este o pensie de serviciu si conceptul pensiei ocupationale care este o pensie administrata privat si eliminand si intoxicarea premeditata, atat confuzia, cat si eventuala intoxicare fiind fi prea suburbane pt. a fi acceptate, nu ramane decat sa mai asteptam 2 zile pt. adeverirea minunii. Intr-adevar, astazi a avut loc si o sedinta a C.S.A.T. care poate aduce noutati, desi informatiile publice sustin ca C.S.A.T. e interesat mai degraba de asigurarea securitatii cibernetice in scoli si de interceptarea telefoanelor, de parca un eventual conflict cu Rusia  nu s-ar purta real intre militarii activi sau in rezerva (toti fiind nemultumiti intrucat li s-a desfiintat dreptul la pensie militara) si armata rusa, ci intre hackerii rusi beti din Moscova si cei romani drogati din Regie!