joi, 4 septembrie 2014

PĂRERI DE RĂU FAȚĂ DE LIPSA DE PREGĂTIRE ȘI BUN SIMȚ A UNOR COLEGI SINDICALIȘTI



Pentru informarea șefului Departamentului juridic, a membrilor acestui departament care se consideră ”specialiști”, doresc să fac anumite precizari:
-      Demersul privind pregătirea și prezentarea proiectului cu modificări la STATUTUL SCMD nu a fost ”hotărât” în CD, ci în CNR, iar spre informarea specialiștilor din Departamentul juridic hotărârea o ia CNR;
-      Referirea se făcea  la modalitatea de prezentare. DACĂ NU AVEȚI CAPACITATEA DE A SOLICITA ANUMITE SOLUȚII , RENUNȚAȚI .
-      Filialele ”nu au obligația”  SĂ PREZINTE INIȚIATIVELE membrilor de sindicat CI SPRIJINĂ ACESTE INIȚIATIVE;
-      Consider că MEMBRI DEPARTAMENTULUI JURIDIC NU AU PREGĂTIREA ȘI MORALITATEA DE A APRECIA VALOAREA PROPUNERILOR FĂCUTE DE MEMBRI DE SINDICAT. Susțin aceasta apreciere prin incapacitatea demonstrată de department, de a soluționa  problemele juridice ale sindicatului;
-      Din răspunsul primit, de o penibiliate reală, am avut senzația că ……CITESC CUVÂTAREA  tov. Dogaru, cuvântare reluată până la frizarea bunului simț, privind demersurile, precizările, ideile, inepțiile, prezentate în sedințele CD ;
-      Pentru lămurirea dvs., INTERESUL GENERAL NU SE REFERĂ LA INTERESUL PERSONAL AL UNORA DINTRE MEMBRI FONDATORI PENTRU CARE VĂD CĂ FACEȚI EFORTURI DEOSEBITE SĂ ÎI SPRIJINIȚI ÎN ÎNCĂLCAREA PREVEDERILOR STATUTARE ȘI REGULAMENTARE;
Stimată doamnă,
          Am senzația, generată de ceea ce afirmați, că sunteți într-o eroare DEFINITIVĂ . Dv. nu înțelegeți faptul că înca din 2011 v-am solicitat să răspundeți întrebărilor membrilor de sindicat privind soluțiile, juridice,  propuse de SCMD pentru rezolvarea problemelor pensionarilor militari.
          Până în present, NIMIC.
          Curios este faptul că, abia acum v-ați adus aminte că sunteți șefa departamentului juridic și, LA DICTARE, folosiți  un vocabular care nu vă face cinste.
          Spre informarea dv. voi solicita compartimentului financiar (chiar dacă este supusul  austriac al col.r. Dogaru,)  SĂ PREZINTE TOATE CHELTUIELILE DEPARTAMENTULUI  juridic, cheltuieli făcute din  FONDURILE SOLICITATE DE LA “AȘAZIȘII PĂCĂLIȚI”, FONDURI CARE AU FOST FOLOSITE PENTRU CA DV. SĂ VĂ ACHIZIONAȚI ROBĂ, ALȚII PANDANTIVE,col.r.STATE RECOMPENSAT CU PESTE 2700 LEI PENTRU ACTIVITĂȚI CUNOSCUTE NUMAI DE DV.
          Îmi cer scuze pentru faptul că trebuie să vă FAC SĂ ÎNȚELEGEȚI CĂ BUNUL SIMȚ ESTE O STARE DE FAPT, REALIZATĂ PRIN EDUCAȚIE (POST EDUCAȚIE) IAR DVS. NU AVEȚI CAPACITAEA EDUCAȚIONALĂ SĂ REALIZAȚI ACEST FAPT. Daca aveați această capacitate nu vă permiteați să solicitati CNR să  vă aprobe acordarea unui sprijin financiar, substanțial, pentru probleme  personale, sprijin pe care l-ați primit în condițiile în care mulți colegi, plătitori de cotizație nu l-au primit chiar dacă se aflau într-o situație mult mai dificilă decât dv.

          AM ÎNCERCAT  PE PARCURSUL ANILOR, SĂ VĂ  DEMONSTREZ CĂ SCMD TREBUIE SĂ ACȚIONEZE  PENTRU  MEMBRI SĂI.
          VĂD CĂ NU AM REUȘIT.
VĂD CĂ VĂ ALIAȚI CELOR CARE ÎNCALCĂ LEGEA.
          VĂD CĂ APRECIAȚI ÎNCĂLCAREA STATUTULUI SCMD.
          PREGĂTIȚI-VĂ SĂ RESPUNDEȚI.
Vă recomand ca în susținerea p.d.v. personale să aveți argumente legale.
VĂ SOLICIT SĂ PREZENTAȚI TOATE APROBĂRILE JURIDICE ALE DECIZIILOR CD AL SCMD  SAU  ALE  col.(r.) Dogaru care, din 18.08.2013 nu mai reprezintă SCMD.
          Vă SOLICIT CA, ELIMINÂND INTERVENȚIILE col.r. Dogaru și col.r. Pricină, să prezentați TOATE DECIZILE CD PE CARE DV. VA-ȚI PREZENTAT CONFIRMAREA.

Până atunci vă solicit ca, trecând peste obligațiile contractuale între dv., casele de avocatură și col.(r.) Dogaru, col.(r.)Pricină să prezentați contractele de prestare de servicii.
ÎN REST, VĂD CĂ BUNUL SIMȚ, BUNA CREȘTERE, EDUCAȚIA FAMILIALĂ, SUNT ELEMENTE NEÂNȚELESE PENTRU DV.
Am rugamintea ca….ÎN viitoarea ȘEDINȚĂ  a CD SĂ PREZENTAȚI TOATE SOLICITĂRILE MELE PRIVIND ACTIVITATEA DEP.JURIDIC.( observ , cu tristețe, că nici în ultimul ceas, nu urmăriți, ca șef al unui department obligat să facă acest lucru, DACĂ se respectă prevederile statutare privind desfășurarea ședintelor CD )
CĂND AM VĂZUT DEZASTRUL SINDICATULUI, MINCIUNILE PREZENTATE CU TITLU DE REALIZABIL, INVENȚIILE LEGATE DE UN IPOTETIC CNSC, AM REALIZAT CĂ TREBUIE SĂ SPUNEM LUCRURILOR PE NUME.
Legat de acest lucru VĂ INFORMEZ, pentru că VĂ FACEȚI CĂ NU CUNOASTEȚI, CĂ SCMD a ajuns la, probabil 2000 de membri din, peste 20 0000 , în 2011, datorită devierilor de la prevederile statutare, devieri făcute de președintele sindicatului, sprijinit de dv. cu toate că aveți obligația să îl atentionați asupra încălcării prevederilor statutare.

STIMATĂ COLEGĂ,
AVÂND ÎN VEDERE FAPTUL CĂ SUNTEȚI ÎN EROARE DE PREZENTARE, CĂ NU CUNOAȘTEȚI SITUAȚIA, sau nu vreți să cunoaștețti situația SINDICATULUI, VĂ SOLICIT SĂ VĂ REVIZUIȚI POZIȚIA și să informați colegii sindicaliști, din punct de vedere juridic (pentru că din alt punct de vedere NU AVEȚI CAPACITATEA, PREGĂTIREA ȘI MORALITATEA să prezentați așa ceva)  cu problemele reale ale SCMD.
ÎMI ESTE RUȘINE CĂ AM AVUT ȘI MAI AM COLEGI CARE NU REALIZEAZĂ OBIECTIVELE SCMD, CĂ AM  (DEOCAMDATĂ) COLEGI CA DOGARU ȘI PRICINĂ, CARE DEPUN EFORTURI PENTRU  DESFIINȚAREA SCMD ȘI CARE SUNT  SUSȚINUȚI DE DVS.
VĂ RECOMAND CA, ÎN MOMENTUL ÎN CARE FACEȚI APRECIERI , ILEGALE, PRIVIND ACȚIUNILE MELE SAU ALE COLEGILOR DIN CONSILIUL DE COORDONARE, SĂ VĂ PREGĂTIȚI O APĂRARE CREDIBILĂ.

ÎN MOMENTUL ÎN CARE VĂ PERMITEȚI SĂ FACEȚI APRECIERI LEGATE DE EVOLUIȚIA SCMD, nu dormiți, căutați soluții.

SPRE  DEOSEBIRE  DE  DVS. ( și de mulți colegi ai dvs. ) SUNT PREȘEDINTELE CELEI  MAI PUTERNICE ȘI NUMEROASE FILIALE DIN ȚARĂ, FILIALĂ CARE  M-A REALES CA PREȘEDINTE, FILIALĂ CARE PRIN ACȚIUNE ȘI CORECTITUDINE SE RESPECTĂ ȘI  RESPECTĂ MEMBRI SĂI.
DUMNEAVOASTRĂ PE CINE REPREZENTAȚI ?

          AM RUGĂMINTEA CA, ÎN LIMITELE  PREGĂTIRII DVS., SĂ RĂSPUNDEȚI, PUNCTUAL, SOLICITĂRILOR, ȘI NU CU JUSTIFICĂRI, PENIBILE, dictate de cei care se consideră inventatorii mersului pe jos.

DACĂ MAI FORMULAȚI RĂSPUNSURI, PREZENTAȚI SITUAȚIILE REALE.

PERSONAL LE VOI PREZENTA, INCLUSIV SITUAȚIA CHELTUIELILOR DEPARTAMENTULUI  JURIDIC DIN DECEMBRIE 2013 PÂNĂ ÎN PREZENT.

AM TOTUȘI O PROBLEMĂ.  CU TOATE CĂ AFIRMAȚI CU UN TUPEU IEIT DIN COMUN, CĂ SE PREZINTĂ CONTRACTELE CU CASA DE AVOCATURA …… UNDE SUNT ACESTE CONTRACTE?

Stimata doamnă,
Eforturile mele legate de repunere în stare de legalitate a SCMD S-AU LOVIT ȘI SE LOVESC de EFORTURILE DVS., ALE COL.(R.) DOGARU ȘI PRICINĂ, SUSȚINUȚI DE UNII COLEGI DIN TERITORIU CARE NU CUNOSC SITUAȚIA REALĂ A SCMD, de a devia de la adevărata stare de fapt.
           Ma bucur, totuși, că după trei ani, ați reușit performanța să formulați un răspuns.


Col.(r.) Marian TUDOR