sâmbătă, 29 martie 2014

29 martie 2014
CATRE MEMBRI SCMD – FILIALA SECTOR 6 ( SI NU NUMAI)
APEL LA MEMORIE
Ma gandeam, citind articolul dl. col.(r) Dogaru Mircea din 28 martie 2014,REVOLUTIA ROMANA A FOST STEARSA DIN ISTORIE –PROTEST IMPOTRIVA UNEI ORDONANTE DE URGENTA ANTICONSTITUTIONALA SI ANTINATIONALA”, postat pe <<http://dogaru-mircea.blogspot.ro/2014/03/revolutia-romana-fost-stearsa-din.html>>, ce dreptate au unii istorici atunci cand prezinta istoria fara sa o interpreteze in fel si chip, fara sa fie supusi unor presiuni politice extrene, etc. si apreciam stilul istoricului Dogaru, stil care depaseste sicanele prezentului sindicalist, stil care prezinta cu acuratete si profesionalism, o perioada (destul de lunga dar succint prezentata) din istoria zbuciumata a romanilor.

Incercam si eu sa apreciez acest stil, printr-un simplu comentariu la acest articol, pe pagina CNSC, nerecunoscut decat de voluntarii sai, pagina AFISATA, TOTUSI, pe site-ul SCMD ( cu a cui aprobare, cu al cui acord, …..? ).

Singura greseala a fost sa fac o simpla observatie legata de faptul ca presedintele sindicatului semneaza in numele SCMD si uita ca in perioada 2010-2011 si chiar 2012 luptam de unii singuri pe frontul “societatii civile”, ba unii chiar ne blamau actiunile.
Rezultatul?. DISPARITIA IMEDIATA A COMENTARIULUI.
Si m-am intrebat: O FI BINE D-LE COLONEL, O FI BINE ?
Se pare ca pentru unii este foarte bine.

De la unii vicepresedinti zonali ai CD vin vesti “incurajatoare” pentru bucuresteni si ilfoveni. Adica: ”NU VA PREOCUPA, DOMNILOR, DECAT PROBLEMELE FINANCIARE ALE SCMD?”
Le-am comunicat faptul ca preocuparea principala a BOp ale filialelor din zona, este solutionarea problemelor ridicate de membri de sindicat in legatura cu pensiile, cu recuperarea sumelor ilegal retinute, cu faptul ca MApN nu pune in aplicare hotararile definitive ale instantelor judecatoresti, etc., iar IN SUBSIDIAR,  ca ne preocupa:
- CUM SUNT GESTIONATE FONDURILE SCMD - FONDURI CONSTITUITE DIN COTIZATIILE MEMBRILOR DE SINDICAT, FONDURI GESTIONATE FARA TRANSPARENTA DE CATRE UNII MEMBRI AI CONDUCERII CENTRALE A SCMD, FONDURI A CAROR UTILIZARE TREBUIE CUNOSCUTA DE CATRE TOTI MEMBRI DE SINDICAT, FONDURI CARE TREBUIE GESTIONATE IN FOLOSUL MEMBRILOR DE SINDICAT DIN INTREAGA TARA, FONDURI CARE SA CONTRIBUIE LA AFIRMAREA SCMD, etc.
Partea proasta este ca insusi Presedintele sindicatului este preocupat de faptul ca incercam sa ne dumirim si noi, cei din Bucuresti si Ilfov, DE CE SINDICATUL A PLATIT LA DOUA CASE DE AVOCATURA ( GALCA si BARLA) SUME IMENSE, IAR REZULTATELE SUNT ZERO IN ZONA BUCURESTI-ILFOV si ne acuza acelasi Presedinte al sindicatului, ca vrem desfiintarea SCMD prin cautarea zilnica, a unor “solutii” in acest sens.

Putem sa-i felicitam pe colegii din Arges si Constanta (atat cunoastem la aceasta data) pentru lupta castigata in instanta. Le dorim succes in finalizarea acestei NEDORITE lupte, in special atunci cand M.Ap.N. va fi executat pentru nepunerea in aplicare a unei hotarari, definitive si irevocabile, a instantei judecatoresti.
Sper ca “intalnirea de la M.Ap.N. dintre Comisia de dialog a SCMD         ( numita nu stiu pe ce criterii de presedintele sindicatului)” din 20.03.2014, cu final degradant pentru sindicat, sa ramana ca un exercitiu nereusit al manipulatorilor de serviciu, ca un moment nedorit de nimeni.

Suntem intr-un moment delicat al existentei noastre ca sindicat. Avem o noua infatisare pe 08 mai 2014 cand instanta va analiza ( a cata oara?) solicitarile unor “colegi” pensionari militari, de a fi desfintat sindicatul. Am incredere ca instanta va fi demna de renumele ei.
Acest lucru trebuie sa ne faca mai responsabili fata de viitorul nostru, trebuie sa ne oblige sa actionam, impreuna, pentru noi, pentru a redeveni ce am fost.

Trebuie sa ne respectam angajamentele. Trebuie sa respectam hotararile si deciziile luate de la nivel BOp pana la CNR. TREBUIE SA NE RESPECTAM PE NOI INSINE.
2014 este un an decisiv pentru multi dintre noi. Putem demonstra ca suntem deosebiti, ca ne respectam si ca vrem sa fim respectati, ca avem forta de a separa raul de bine, in folosul celor care au avut, au si vor avea incredere in SCMD.
Avem de pregatit si desfasurat adunarile generale de bilant si de desemnare a candidatilor pentru organele de conducere ale SCMD. Avem de pregatit CONSILIUL NATIONAL AL REPREZENTANTILOR - 2014. Daca suntem impreuna reusim.
Biroul Operativ al filialei asteapta propuneri pentru viitor.
Presedintele Filialei sector 6 a SCMD
Col ( r) Marian TUDOR