joi, 31 mai 2012

Rareş Mănescu promite înfiinţarea de "Magazine Sociale", cu preţuri de producător


Rareş Mănescu, candidatul USL la Primăria Sectorului 6, a anunţat printre altele că intenţionează să înfiinţeze Magazine Sociale în toate cartierele sectorului, de unde se vor putea cumpăra produse la preţuri de producător.
Candidatul USL la Primăria Sectorului 6, Rareş Mănescu, s-a întâlnit marţi cu locuitorii din sectorul 6, de această dată fiind vorba pensionarii, administratorii, presedinţii de asociaţii de locatari si de micii întreprinzători din cartierul Drumul Taberei, anunţă un comunicat al biroului său de presă. La eveniment a participat şi ministrul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Mariana Câmpeanu. Rareş Mănescu le-a prezentat participanţilor programul său de guvernare locală şi priorităţile în privinţa pensionarilor şi categoriilor sociale defavorizate şi i-a asigurat că va menţine deschis dialogul cu ei şi după 11 iunie, când va prelua mandatul de primar.

„În mandatul meu pensionarii şi categoriile defavorizate se vor bucura de atenţie şi în niciun caz nu vor fi lăsate de izbelişte, aşa cum s-a întâmplat în ultimii opt ani“, a declarat Rareş Mănescu. 
Priorităţile candidatului USL în privinţa pensionarilor sunt oferirea de ajutor şi asistenţă medicală la domiciliu, înfiinţarea „Ghişeului Pensionarilor“, pentru ca aceştia să poată solicita ajutor la orice problemă, înfiinţarea a trei Cluburi ale Seniorilor şi înfiinţarea Magazinelor Sociale în toate cartierele sectorului, de unde se vor putea cumpăra produse la preţuri de producător. 

Rareş Mănescu le-a mai spus pensionarilor că va studia posibilitatea legală a înfiinţării unor Farmacii Sociale, de unde oamenii în vârstă şi cei nevoiaşi să-şi poată procura medicamante gratuit. La rândul său, ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a declarat că toate categoriile sociale – de la pensionari, la asistaţii social, tineri şi mame – au probleme pe care le pot rezolva nu doar guvernanţii, ci şi administraţiile locale. 

„Rareş Mănescu, care îmi este prieten de mulţi ani, se va implica în rezolvarea acestor probleme, iar votul acordat pentru candidatul USL, pentru consilierii USL, pentru primarul Capitalei, Sorin Oprescu, înseamnă un vot pentru Guvernul USL“, a afirmat Mariana Câmpeanu. 

Tot marţi, Mănescu, a fost invitat la un miting electoral al primarului general Sorin Oprescu, în cadrul căruia cei doi au prezentat proiectele comune pe care le au pentru sectorul 6. Evenimentul a avut loc în Parcul Drumul Taberei. 
Rareş Mănescu a afirmat că proiectele primarului Sorin Oprescu sunt si proiectele sale şi ale echipei de consilieri USL.

„Îl asigur pe Sorin Oprescu de toată susţinerea noastră şi de faptul că împreună vom forma cea mai puternică echipă“, a declarat candidatul USL pentru Primăria Sectorului 6. 

În programul de guvernare locală, Rareş Mănescu are mai multe proiecte pe care le va realiza cu sprijinul lui Sorin Oprescu. Printre acestea se numără ridicarea câinilor comunitari şi mutarea lor în adăpostul inaugurat de primarul general Sorin Oprescu, dar şi construcţia primului spital din sectorul 6.  


http://www.realitatea.net/rares-manescu-promite-infiintarea-de-magazine-sociale-cu-preturi-de-producator_947346.html



LA MULTI ANI GENISTILOR , REZERVISTILOR SI MILITARILOR IN RETRAGERE!

LA MULTI ANI tuturor genistilor, fosti si actuali, de ziua armei lor ! 
LA MULTI ANI si tuturor celor in rezerva si in retragere, cu ocazia Zilei Rezervistului Militar, indiferent de arma si serviciu. 
 ONOARE lor, oriunde s-ar afla: la instrucție, la studii, in teatrele de operații, la posturi in strainatate, in asociatii, ligi sau sindicate ! 
ONOARE si UN GAND PIOS celor care au scris istorie, timp de peste 150 de ani si nu mai sunt printre noi ! 

ALEGERI LOCALE 2012: Rareş Mănescu va impune un ritm de anvelopare de 300-400 de blocuri pe an

Canditatul USL la Primăria Sectorului 6, Rareş Mănescu, însoţit de ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Eduard Hellvig, a vizitat astăzi mai multe zone din sectorul 6 pentru a vedea stadiul reabilitării termice a blocurilor.



Cei doi au mers pe strada Valea Bujorului unde unul dintre blocurile de locuinţe a fost anvelopat termic în 2011 pe banii proprietarilor, dar este din nou în lucrări de reabillitare, de această dată pe banii proveniţi de la bugetul local.
„Este de neconceput faptul că Primăria Sectorului 6 face din nou aceleaşi lucrări la un bloc reabilitat deja, în timp ce proprietarii au cerut sprijinul administraţiei doar pentru repararea terasei. Banii irosiţi aici puteau fi folosiţi pentru reabilitarea unui alt bloc din cele 1.700 care aşteaptă încă anveloparea“, a declarat Rareş Mănescu.
Reabilitarea termică a blocurilor este o prioritate pentru candidatul USL la Primăria Sectorului 6. Acesta va anvelopa toate blocurile din sectorul 6  până la finalul primului său mandat, asigurând fondurile necesare unui ritm de 300-400 de blocuri anvelopate pe an. Reabilitarea se va face mai repede, mai bine, mai organizat decât până acum, la preţuri corecte şi la o calitate superioară.
Listele de reabilitare vor fi întocmite transparent, fără nepotisme şi intervenţii de tip Poteraş. Lucrările în derulare nu vor fi întrerupte, dar contractele cu constructorii vor fi renegociate. Imediat după 12 iunie, în Primărie va fi înfiinţat un birou de consultanţă, unde asociaţiile de proprietari pot găsi sprijin pentru întocmirea dosarului de reabilitare.
La rândul său, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Eduard Hellvig, a declarat că viitorul primar al sectorului 6 trebuie să gestioneze corespunzător resursele bugetare, fiind surprins că reabilitările din sectorul 6 costă mai mult decât în alte sectoare, iar numărul de blocuri anvelopate este mult mai mic în comparaţie cu restul administraţiilor locale.
„Lucrurile nu pot rămâne aşa! Opt ani de mandat care au coincis cu o perioadă de creştere economică au lăsat prea puţine urme în sectorul 6. S-a făcut prea puţin şi acest lucru arată gradul de competenţă al actualului primar. Când mă uit la blocul pe care au fost montate din nou schelele mă simt ca în Legenda Meşterului Manole“, a afirmat Eduard Hellvig.
Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului a dat asigurări că, începând din septembrie, lucrările de reabilitare a blocurilor vor fi plătite din fonduri europene, deoarece Comisia Europeană a aprobat finanţarea prin bugetul comunitar a creşterii eficienţei energetice a blocurilor construite în perioada 1950-1990.

Cum se vor inapoia banii retinuti in plus pentru CASS din pensiile de peste 740 de lei? Normele de aplicare pentru OUG nr. 17/2012, publicate

31 Mai 2012 Roxana Neagu
Casa de Pensii Publice a stabilit, printr-un act normativ publicat marti, care este procedura prin care vor fi restituite sumele incasate gresit de stat pentru contributii CASS de la pensionarii cu pensii mai mari de 740 de lei. Mai exact, institutia a publicat normele de publicare pentru OUG nr. 17/2012, cea care a decis ca pensionarii trebuie sa isi recupereze esalonat banii platiti in plus. Actul normativ nu lamureste insa daca mostenitorii au dreptul sa solicite acesti bani, in cazul in care pensionarii vor deceda inainte de finalizarea platilor. 


Autor Roxana Neagu

 
  
 MFP/CNAS/CNPP nr.772/163/198/2012).

Actul normativ stabileste ca sumele retinute de la data de 1 ianuarie 2011 pana la data de 30 aprilie 2012, reprezentand diferenta dintre pensiile nete rezultate prin aplicarea procentului de contributie de asigurari sociale de sanatate asupra intregului cuantum al pensiei si pensiile nete rezultate prin aplicarea procentului de contributie de asigurari sociale de sanatate asupra partii din pensie care depaseste nivelul de 740 lei, se restituie astfel:
  • pentru sumele retinute in perioada ianuarie—martie 2011, restituirea se realizeaza in transe lunare egale in perioada iunie—august 2012;
  • pentru sumele retinute in perioada aprilie 2011—aprilie 2012, restituirea se realizeaza pana la data de 31 decembrie 2013.
Transele lunare pentru sumele din ianuarie-martie 2011 se stabilesc prin cumularea diferentelor de pensii nete corespunzatoare lunilor ianuarie, februarie si martie 2011, suma rezultata urmand a fi impartita in 3 parti egale.

In cazul in care, in urma acestei operatiuni, rezulta subdiviziuni ale leului, acestea se inmultesc cu 3, iar suma rezultata se aditioneaza la diferenta de restituit in prima transa, prin rotunjire la leu.

Restituirea sumelor percepute gresit pensionarilor se face din oficiu de catre Casa Nationala de Pensii Publice, prin casele teritoriale de pensii, precum si de catre casele de pensii sectoriale si cele apartinand sistemelor proprii de asigurari sociale neintegrate in sistemul public de pensii.

Plata catre titularii drepturilor de pensii a sumelor care se restituie in conditiile Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 17/2012 se efectueaza impreuna cu drepturile de pensii aferente fiecarei luni.
Suma care se restituie titularului se evidentiaza distinct pe talonul de plata a drepturilor de pensie.
"Restituirea sumelor reprezentand diferenta dintre contributiile de asigurari sociale de sanatate retinute de la data de 1 ianuarie 2011 pana la data de 30 aprilie 2012 rezultate prin aplicarea procentului de 5,5% asupra intregului cuantum al pensiei si contributiile rezultate prin aplicarea procentului de 5,5% asupra partii din pensie care depaseste 740 lei se face prin diminuarea veniturilor bugetului Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate si se evidentiaza la o pozitie distincta de venituri bugetare.", explica Ordinul Casei Nationale de Pensii Publice.

De asemenea, actul normativ precizeaza ca sumele reprezentand diferente de plata la impozitul pe veniturile din pensii, dupa recalculare pe perioada 1 ianuarie 2011—30 aprilie 2012, se fac venit la bugetul de stat.

Pentru inscrierile noi la pensie, precum si pentru pensiile recalculate din perioada 1 ianuarie 2011—30 aprilie 2012, restituirea sumelor retinute in plus in aceasta perioada, se face corespunzator fiecarei luni pentru care s-a acordat pensia/pensia recalculata, indiferent de data comunicarii la plata in sistem centralizat. Calculul acestor sume se face de catre casele teritoriale de pensii, casele de pensii sectoriale si cele apartinand sistemelor proprii de asigurari sociale neintegrate in sistemul public de pensii.

Ce se intampla cu pensionarii care ies din sistem inainte de finalizarea platilor

Ministrul Muncii a explicat dupa adoptarea OUG nr. 17/2012 ca banii incasati in plus pentru CASS de la pensionari vor fi restituiti numai titularului, si nu familiei sau mostenitorilor.

"As vrea sa stiti urmatorul lucru, ca daca un pensionar are o datorie catre stat, daca persoana decedeaza, acea datorie nu este preluata de mostenitori. Deci pensia reprezinta o institutie separata in Romania, si-a constituit niste reguli de-a lungul a 100 de ani si incercam sa le respectam in favoarea pensionarului. Dar, va spun, asa cum noi nu transferam debitul pensionarului asupra mostenitorului, nici aceasta suma care i se cuvine titularului nu va fi transferata mostenitorilor", a argumentat Mariana Campeanu.

Ministrul muncii, contrazis de dreptul comun

Pe de alta parte, Laura Mihalcea, avocat la societatea de avocatura Ionescu si Sava, a aratat ca "In conditiile dreptului comun, drepturile de pensie neincasate pana la decesul pensionarului se transmit catre mostenitorii acestuia. Nu exista nicio lege speciala care sa interzica acest aspect".

Avocatul este de parere ca nici OUG nr. 17/2012 nu interzice acest aspect. La art. 2 alin. 4 din OUG se prevede : „plata catre titularii drepturilor de pensii a sumelor care se restituie in conditiile art. 1 se efectueaza impreuna cu drepturile de pensii aferente fiecarei luni” – ceea ce inseamna ca daca pensionarul e in viata, sumele incasate in mod ilegal se restituie odata cu pensia, in mod esalonat. Prin acest articol nu este specificat expres ca plata se restituie numai pensionarilor, ci articolul trebuie interpretat ca, in cazul in care plata se face catre pensionari, acesta se face odata cu pensia, conform articolului precizat.

"Deci, in cazul in care plata nu se face catre pensionar, intrucat pensionarul a decedat, acest articol nu este aplicabil, devenind incident dreptul comun", puncteaza mai departe avocatul de la Ionescu si Sava.

Astfel, potrivit Laurei Mihalcea, baza legala care le ofera dreptul mostenitorilor sa incaseze sumele retinute in mod ilegal este dreptul comun, si anume: art. 644 si urm., art. 650 si urm. din vechiul Cod civil, respectiv art. 953 si urm. din noul Cod civil. Bineinteles, pentru ca mostenitorii sa incaseze sumele in discutie este necesar ca acestia sa se deschida succesiunea si apoi sa o accepte (altfel, nu ar avea calitatea de mostenitori, si implicit, nici dreptul de a culege de pe urma defunctului aceste sume).

Aceeasi prevedere este regasita si in Normele de aplicare a OUG nr. 17/2012, astfel ca problema nu este deloc elucidata.

Mai mult decat atat, avocatul demonteaza si argumentatia ministrului Muncii referitor la datoriile pensionarului catre stat care nu sunt transferate mostenitorilor.

"Daca un pensionar are o obligatie de natura patrimoniala catre stat si nu a executat-o pana la decesul sau, aceasta obligatie se transmite mostenitorilor in conditiile dreptului comun. Statul are dreptul sa ceara aceste datorii si din cate stiu le cere", a explicat Laura Mihalcea.

Legea pensiilor naste si mai multe semne de intrebare

In acelasi timp, multe persoane au argumentat ca, in baza art. 120 din Legea pensiilor (Legea nr. 263/2010), mostenitorii au dreptul sa primeasca banii din CASS incasat gresit de stat, in cazul in care pensionarii decedeaza pana la recuperarea integrala a sumelor.

Acest articol stabileste ca:
Art. 120. - (1) Sumele neincasate de catre pensionar, reprezentand pensia pe luna in care a avut loc decesul si/sau, dupa caz, drepturi restante de pensie, cuvenite si neincasate pana la deces, se platesc sotului supravietuitor, copiilor, parintilor sau, in lipsa acestora, celorlalti mostenitori, in conditiile dreptului comun.
(2) Sumele prevazute la alin. (1) pot fi solicitate in cadrul termenului general de prescriptie.

Normele de aplicare pentru Art. 120. din Legea pensiilor

Art. 80. - (1) Sumele ramase neincasate de catre pensionarul decedat, prevazute in art. 120 alin. (1) din lege, se platesc:
a) sotului supravietuitor;
b) copiilor;
c) parintilor;
d) in lipsa acestora, mostenitorilor in conditiile dreptului comun.
(2) Actele necesare in vederea acordarii acestor sume sunt, dupa caz:
- cerere (anexa nr. 9);
- certificatul de deces, in original si in copie;
- actul de identitate al solicitantului (original si in copie);
- acte de stare civila ale solicitantului, din care sa rezulte gradul de rudenie cu decedatul (original si copie);
- certificatul de mostenitor (original si copie);
- copia talonului de plata a pensiei persoanei decedate, dupa caz.
Avocatul Laura Mihalcea este de parere ca acest articol 120 este interpretabil.

"Consider ca se poate interpreta in sensul ca sumele retinute in mod ilegal se incadreaza in ipoteza „drepturi restante de pensie, cuvenite si neincasate pana la deces”, deoarece aceste sume reprezinta de fapt parti din drepturile de pensii (pe care statul le-a retinut in mod ilegal), ce se cuvin pensinarilor conform noii OUG si care vor fi considerate incasate abia in momentul in care se restituie ultima transa din totalitatea sumelor retinute in mod ilegal. Astfel, in cazul in care pensionarul decedeaza inainte de restituirea integrala a sumelor retinute in mod ilegal, atunci mostenitorii acestuia au dreptul sa faca o cerere pentru restituirea acestor sume. Asa cum specifica articolul, aceasta restituire se face tot in conditiile dreptului comun, neexistand prevederi speciale in acest sens", arata Mihalcea.

Reamintim ca, prin Decizia nr. 223 si Decizia nr. 224 din data de 13 martie 2012, Curtea Constitutionala s-a pronuntat asupra exceptiilor de neconstitutionalitate referitoare la dispozitiile art.259 alin.(2) din Legea nr.95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii.
Curtea a constatat ca dispozitiile art.259 alin.(2) din Legea nr.95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii sunt constitutionale in masura in care se interpreteaza in sensul ca procentul de 5,5% se aplica numai asupra veniturilor din pensii care depasesc 740 de lei

Deciziile nr. 223 si 224 au fost publicate in Monitorul Oficial, nr. 236 din 18 aprilie 2012.

Potrivit motivarii CCR, categoria de venituri asupra careia poarta sarcina fiscala - contributia de asigurari de sanatate - sunt veniturile din pensie; sarcina fiscala este stabilita asupra diferentei dintre cuantumul pensiei si suma deductibila de 740 lei, iar prin modalitatea concreta de calcul al acestei sarcini fiscale se ajunge, in privinta tuturor pensiilor, indiferent de cuantumul lor concret, la plata catre bugetul asigurarilor sociale de stat a cotei de 5,5% aplicata asupra diferentei mentionate si la scutirea totala de la plata contributiei a sumei deductibile de 740 lei.

Puteti consulta OUG nr. 17/2012 in sectiunea de Legislatie sau pur si simplu accesand acest link.

Cum să furi un miliard de euro!


Autor: ROSCA STANESCU SORIN 
Eduard Hellvig s-a aşezat pe o bombă cu ceas atunci când a preluat Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului. Iniţial, au existat indicii sau chiar probe, unele mediatizate, conform cărora doamna Elena Udrea a sifonat bani publici. Apoi, zilele trecute, a explodat o primă bombă. Lansată, ce-i drept, de procurorii Departamentului pentru Luptă Antifraudă de la Bruxelles. Aceştia au identificat nereguli grave în legatură cu faimoasa “Gala Bute”, folosită de Elena Udrea pentru a-şi face campanie. Dacă semnalele procurorilor de la Bruxelles se confirmă, atunci DNA, care a preluat cazul, va fi obligat să constate că s-au săvârşit infracţiuni. Oricum, nu mai plăteşte UE, ci plătim noi cei 1,3 milioane euro. Ceea ce, însă, a descoperit Eduard Hellvig în minister întrece orice imaginaţie.
            Noul ministru de la Dezvoltare a cerut, de urgenţă, sprijinul Ministerului de Interne. O adevărată cutie a Pandorei s-a deschis. Din ea ies fantomele doamnei Elena Udrea. Care au primit contracte de 2 miliarde de euro. Dintre acestea, reporterii de la www.paginaintai.net au identificat operaţii extrem de dubioase, săvârşite de clientele PDL, în valoare de cel puţin 1,3 miliarde euro. Sub ministeriatul lui Vasile Blaga dar mai ales al Elenei Udrea. Aceasta uriaşă sumă de bani a fost distribuită, în vremuri de criză, clientelei PDL, care, în schimb, a sponsorizat partidul sau i-a îmbogăţit pe membrii acestuia. Fiecare dintre aceste contracte este supraevaluat. Aproape toate vizează construcţia sau modernizarea unor săli de sport.
            Cine sunt beneficiarii? Aşa cum reiese din ampla documentare a colegilor de la Pagina Întâi, avem de-a face cu o faună destul de diversă de personaje. Asfaltatori din “grupul de sprijin” PDL, consilieri ai Palatului Cotroceni, inclusiv directoarea de cabinet a Preşedintelui Traian Băsescu, reprezentanţi ai unor societăţi comerciale, cu sediul în clădiri aparţinând PDL, patroni de ziare, posturi de radio şi televiziuni cotroceniste, alte societăţi, care, fără excepţie, au sponsorizat campaniile politice PDL şi ale Preşedintelui României. Dintre aceştia, unii sunt anchetaţi de DNA pentru alte fapte iar, în cazul altora, au fost deja întocmite rechizitorii.
            Contractele sunt atât de numeroase, încât Eduard Hellvig nu are altă soluţie decât aceea de a constata că “avem de-a face cu un jaf public” şi de a solicita sprijinul autorităţilor. Între timp, maşina de sifonat bani, pusă în funcţiune şi turată la maxim de Elena Udrea, trebuie oprită. Iar cheia de contact ar fi bine să fie aruncată la canal.
            Iată unde sunt banii românilor, pensionari şi nepensionari, copii şi adulţi, în vremuri de cumplită criză. Iată ce a făcut unul dintre cei mai importanţi miniştri ai cabinetelor Boc, în dispreţul opiniei publice. Iată de ce ţara este confruntată cu atât de multe lipsuri.
Au trecut doar câteva zile de la instalarea Guvernului Ponta, iar presa cotrocenistă începe să se agite, arătându-i pe miniştri cu degetul şi întrebând cu candoare: “oare de ce nu sunt scoase la lumina ilegalităţile despre care USL vorbea, în opoziţie fiind? Nu cumva USL-ul a minţit?”. Nu a minţit! Ceea ce se întâmplă la Dezvoltare e doar începutul!

Sursa: CorectNews

Pensionarii militari nu vor mai trebui să restituie statului banii încasaţi în 2011



ponta_victor4.jpg
Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, că pensionarilor militari cărora de la 1 iunie urma să li se oprească sumele primite în 2011 "nu li se va lua niciun leu din pensie".

"Era o problemă destul de veche şi stringentă referitoare la o categorie de pensionari militari, în special din MApN, dar şi din Ministerul de Interne cărora, prin recalcularea pensiilor, nu doar că li s-a diminuat pensia, dar de la 1 iunie urma să li se ia, practic, din pensie ceea ce primiseră în 2011. Pentru aceia am aprobat un memorandum. Nu li se ia niciun leu din pensie. În Parlament, la Camera Deputaţilor, este un proiect de lege care va fi dezbătut în prima şedinţă, pe 11 sau 12 iunie, şi acolo probabil că decizia va fi să nu li se mai ceară acestor militari (...) să plătească din urmă, din 2011, ceea ce au încasat", a susţinut Ponta, la finalul şedinţei de guvern.

Referitor la declaraţiile ministrului Muncii, Mariana Câmpeanu, care a spus că ar vrea să pună în aplicare legea privind indexarea pensiilor de la jumătatea acestui an, premierul a afirmat că orice cheltuială se decide abia după consultarea Ministerului Finanţelor şi a instituţiilor financiare internaţionale cu care România are acorduri. "Doamna ministru Câmpeanu, ca orice ministru al Muncii şi Protecţiei Sociale, îşi doreşte să facă foarte multe lucruri. Şi eu îmi doresc să le facem. (...) La reduceri sunt de acord din prima, când mi se propun reduceri. Când mi se propun cheltuieli, nu pot să le aprob decât după ce discutăm cu Ministerul de Finanţe şi cu partenerii internaţionali", a afirmat Victor Ponta. AGERPRES

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-12391958-victor-ponta-pensionarii-militari-nu-vor-mai-trebui-restituie-statului-banii-incasati-2011.htm

"Fostii militari", un concept aberant,incalificabil!




Preşedintele ţării ne-a mai devoalat o parte din adâncul gândirii creatoare a domniei sale. După o îndelungată şi vinovată abţinere, domnul preşedinte a afirmat într-un discurs printre dinţi, abia stăpânindu-şi ura, căpensionarii militari sunt foşti militari. Un concept prezidenţial mai vechi, neafirmat public până acum, care a produs deja efecte dezastruoase. O afirmaţie menită să mai adauge un strop de otravă dispreţului cu care îi tratase şi până acum pe slujitorii sub drapel.

 Domnia sa, Comandantul, se face că nu ştie că militarul nu depune jurământul numai până la pensie. Se preface că nu cunoaşte, deşi are o pregătire militară atestată de propria biografie, că un militar rămâne militar până la moarte. Chiar şi după !

Domnul preşedinte ne-a dezvăluit acum, mai clar,adevăratele motivele pentru care au fost desfiinţate pensiile militare de stat: fiindcă, la pensie, conform judecăţii domniei sale, militarul dispare. Devine un „fost”, fără drepturi şi fără identitate.

Susţinerea publică a acestei idei, permite acum tuturor militarilor, chiar şi celor neîncrezători, să înţeleagă intenţia cu care Curtea Constituţională a concluzionat că militarul nu are drept la pensie. Se vede mai bine că Decizia nr. 735/2010 a C.C.R. nu făcea decât să materializeze juridic viziunea Comandantului Forţelor Armate. Concepţie conform căreia militarul în rezervă
nu mai este militar !

 El devine, prin „reevaluare” prezidenţială, un civil nou-nouţ. Ca urmare, proaspătul civil trebuia rupt de instituţia militară. Trebuia sfărâmată legătura sa cu militarii activi. Trebuia ucis, formal, militarul din el, înainte de a o face destinul. Ceea ce s-a şi întâmplat, cu impulsul C.C.R.. Pas cu pas.

El, pensionarul militar, „fostul militar” conform concepţiei „reformatoare” a preşedintelui, după zeci de ani de muncă şi renunţări la drepturile fireşti oricărui alt cetăţean al ţării, pierde odată cu pensionarea orice drept pecuniar constituţional. A devenit un „fost” Şi atât! Un asistat social de cea mai joasă speţă. Conform Deciziei mai sus menţionate, pensionarului militar i se va atribui ceva ce se numeşte un suplimentAdică, pe româneşte, va fi beneficiarul unei pomeni din mila guvernanţilor! De ce spun pomană? Deoarece, pentru militarul în rezervă pensia a încetat să mai fie un drept constituţional ca la toţi ceilalţi locuitori ai României.

 
În mintea preşedintelui de azi şi, prin servilism, în înţelesul constituţional al Curţii Constituţionale, militarul în rezervă poate să dispară. I s-a luat, absolut aberant, dreptul la pensie. În locul pensiei militare i se acordă un supliment!. Odată cu militarul în rezervă,poate să dispară şi armata de rezervă. Aproape o sută de mii de potenţiali luptători instruiţi deja.


Discriminarea este evidentă! Chiar şi pentru cei mai îngăduitori, ura cu care sunt trataţi „foştii militari”este o realitate. Ca dovadă, iată cum apare, după completare (publicată în Monitorul Oficial nr.64/ 26 ianuarie 2012!), Legea nr.303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor: art.82*)alin.7, „Judecãtorii şi procurorii pot opta între pensia de serviciu şi pensia din sistemul public. Judecãtorii şi procurorii militari pot opta între pensia de serviciu şi pensia militarã de serviciu”…. Ei pot opta. Pentru ei există şi acumpensia militară de serviciu!!! Iar mai departe, la art.85*)alin.2,scrie negru pe alb:”Pensiile de serviciu ale judecãtorilor şi procurorilor, precum şi pensiile de urmaş prevãzute la art. 84 se actualizeazã ori de câte ori se majoreazã indemnizaţia brutã lunarã a unui judecãtor şi procuror în activitate, în condiţii identice de funcţie, vechime şi grad al instanţei sau parchetului, cu luarea în considerare, în procent, a sporurilor intrate în baza de calcul la acordarea pensiei de serviciu, precum şi a sporului de vechime. Dacã în urma actualizãrii rezultã o pensie de serviciu mai micã, judecãtorul sau procurorul îşi poate pãstra pensia aflatã în platã.” Pentru ei se poate! Pentru „foştii militari”, NU  !!!

Nu este bătaie de joc? Nu este expresia cea mai elocventă a umilinţei? Nu reprezintă cel mai clar exemplu de discriminare? Unde este „Legea unitară a pensiilor” prin care se desfiinţează ca “nesimţite”toate “pensiile speciale”? Unde sunt vorbele sforăitoare despre justeţe şi dreptate socială? Ale preşedintelui încă în funcţie! Ale premierului-primar-boC !
În mod evident, cele de mai sus sunt texte extrase din legile militare, texte prin a căror anulare a fost desfiinţat statutul militarilor în rezervă. Acum sunt introduse în legile celor care se află deasupra tuturor. Ale căror pensii nu s-au “recalculat”. În legile celor care trăiesc într-o altă ţară, în România lor! Întreaga fărădelege, a fost posibilă cu aportul interesat şi anticonstituţional al Curţii Constituţionale! La îndemnul preşedintelui şi al primului ministru-primar-boC !

Niciodată, în cursul milenarei sale istorii, Armata nu a fost într-un asemenea mod desconsiderată. Iar militarul, niciodată atât de injosit. Despre acest adevăr, domnul preşedinte trebuie să fie conştient! Deoarece istoria, indiferent de intenţiile distrugătoare ale unuia ori ale altuia, îşi va reintra în drepturi, cu neiertătoare consecinţe pentru cei care o neagă. Fie ei preşedinţi de ţară ori simpli muritori.
Armata, ca instituţie, a tacut . Dar Armata nu este o entitate abstractă. Ea este vie, populată. Iar ei, militarii, sunt fiinţe înzestrate cu gândire. Sunt educaţi şi responsabili. Ei au glas. Ei sunt adevăraţi, au suflet, au simţiri. Şi nu pot suporta la nesfârşit umilinţa. Ei ştiu că au drept crez doar voinţa poporului şi, mai devreme sau mai târziu, vor asculta glasul acestuia. Semnele în acest sens sunt evidente. Ele ies la suprafaţă în ciuda nesfârşitelor oprelişti, legiferate ori nu.

Dacă este în firea lucrurilor ca orice preşedinte să devină odată un fost preşedinte, niciodată (chiar niciodată!), un militar nu va fi un fost militar! Oricât de mult şi-ar dori, unul sau altul, să se întâmple aşa. 
SURSA: http://teopal.com/?p=1379 --

Foştii militari nu vor mai returna statului sumele considerate că au fost date în plus la pensie



Guvernul României a aprobat un memorandum în şedinţa din 30 mai, care prevede ca foştilor militari să nu li se ia mai nici un leu celor cărora li s-a diminuat pensia ca urmare a aplicării prevederilor OUG nr. 1 din 2011.

Aceştia urmau ca în urma recalculării/revizuirii pensiilor să piardă nu numai prin diminuarea cuantumului lunar al pensiiei dar urmau să returneze statului toată diferenţa acordată în 2011 şi care se considera că s-a dat în plus.
Memorandumul va urgenta aprobarea proiectului de lege aflat la Camera Deputaţilor, care urmează să-l dezbată în prima şedinţă de plen, ca şi cameră decizională.
În cumunicatul adresat de ministrul apărării, Corneliu Dobriţoiu, cu ocazia Zilei rezervistului, acesta a precizat: “Am reuşit, într-o primă etapă, printr-un memorandum aprobat de Guvern în şedinţa din 30 mai, să nu li se ia nici un leu celor cărora li s-a diminuat pensia ca urmare a aplicării prevederilor OUG nr. 1 din 2011.”
Ministrul a specificat că în a doua etapă a procesului de eliminare a discrepanţelor cauzate în procesul de rectificare a pesnnsiilor foştilor militari, se vor aduce pensiile micşorate la cuantumul din decembrie 2010.
“O a doua etapă a acestui demers urmăreşte ca, în condiţiile bugetare ale anului următor, să elimine toate discrepanţele cauzate în procesul de rectificare, aducând cuantumul pensiilor celor cărora le-au fost diminuate la nivelul celor din 2010″ a precizat Dobriţoiu.
De asemenea acesta declarat că actul este unul reparatoriu pentru cei cărora le-au fost pe nedrept diminuate veniturile, dar totodată i-a asigurat pe cei care, în urma recalculării, au beneficiat de pensii majorate, că, în baza principiului neretroactivităţii, un bun câştigatvor rămâne cu acest drept câştigat.
De altfel Dobriţoiu a specificat în cuvântul său: “consider nu doar o datorie ci şi o obligaţie să acţionez în perioada imediat următoare, cu întreaga mea energie şi cu toate mijloacele pe care le am la dispoziţie ca ministru şi om politic, pentru a repara toate nedreptăţile greu de înţeles şi imposibil de acceptat pe care le-aţi îndurat în domeniul recalculării pensiilor militare. Vom acţiona, în paralel, pe linia redefinirii legislaţiei pensiilor militare, în spiritul tradiţional al pensiilor ocupaţionale, existent până acum în Armata României. În acest sens, vom institui un dialog serios, profesionist cu toate asociaţiile cadrelor în rezervă, fără discriminări, în cadrul unei comisii tripartite, alături de reprezentanţii Ministerului Apărării Naţionale şi ai Parlamentului. Sunt încredinţat că expertiza dumneavoastră, a rezerviştilor, ne va ajuta să găsim cea mai bună soluţie pentru reintroducerea acestui sistem de care se bucură militarii din multe armate aliate, şi pe care l-aţi pierdut în mod nedrept, şi fac asta în numele obiectivului comun de recâştigare a demnităţii militarilor, de recâştigare a rolului, importanţei şi respectului de care s-au bucurat în societate, de-a lungul istoriei, ostaşii noştri. Nu în ultimul rând, doresc să vă asigur că voi acţiona pentru ca nimeni să nu mai îndrăznească să încerce, prin subterfugii politice, să lovească în demnitatea şi onoarea corpului de cadre, prin avansări abuzive sau prin acţiuni de politizare a armatei”.

TABEL CU MEMBRII SCMD CARE TREBUIE SA ACHITE DIFERENTA DE ONORARIU(vezi mailul col VASILE MIHAI)


Domnilor colegi,
Va trimit spre studiu si informarea colegilor nostri cele doua situatii din atas.
Mentionez faptul ca tabelul nominal cu membrii SCMD care trebuie sa achite
diferenta de onorariu s-ar putea sa contina si date inexacte, in sensul ca acea
diferenta sa fie deja achitata de catre unii dintre colegii nostri, dar acest fapt 
sa nu fie reflectat de tabel.
Oricum, dumneavoastra impreuna cu membrii SCMD cuprinsi in situatie, aveti
tot dreptul sa verificati exactitatea datelor din tabel.
In legatura cu onorariul de succes (situatie pe care v-am trimis-o anterior), va 
informez ca pana in prezent din cei 50 de colegi care trebuie sa achite acest 
onorariu s-a prezentat unul singur.
Cu multumiri pentru ajutorul dumneavoastra si aleasa consideratie,
 
SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE
Departamentul Juridic 
Col. (r) Vasile MIHAI
Telefon: 0736601110


Scmd
Sect.
Nume si prenume
Data instantei
Revizuite
Nr.dosar
tribunal
Termen
Suma
A cata decizie este
6
Alexandrescu Grigore
09-04-12
43121/
15.12.2011
35722/3/2011
29.10.2012

1
6
Alexandrescu Grigore
24-05-12
43121/
06.02.2012
35722/3/2011
29.10.2012
70 lei
2
6
Anghel Dănuţ
26-03-12
60327/07.12.2011
35699/3/2011
25.10.2012

1
6
Anghel Dănuţ
12-05-12
60327/23.01.2012
35699/3/2011
25.10.2012
70 lei
2
6
Anghel Lucian-Ionel
31-03-12
80084/15.12.2011
38065/3/2011
14.11.2012

1
6
Anghel Lucian-Ionel
26-05-12
80084/10.02.2012
38065/3/2011
14.11.2012
70 lei
2
6
Anghel Neculae
14-04-12
62838/07.12.2011
40182/3/2011
06.12.2012

1
6
Anghel Neculae
31-05-12
62838/09.02.2012
40182/3/2011
06.12.2012
70 lei
2
6
Anghel Nicuşor
30-03-12
91276/15.12.2011
36473/3/2011
15.10.2012

1
6
Anghel Nicuşor
16-06-12
91276/15.03.2012
36473/3/2011
15.10.2012
70 lei
2
6
Apreutesei Viorel
23-03-12
79054/07.12.2011
36456/3/2011
15.10.2012

1
6
Apreutesei Viorel
12-05-12
79054/26.01.2012
36456/3/2011
15.10.2012
70 lei
2
6
Ardeleanu Ioan
29-03-12
58498/07.12.2011
36521/3/2011
22.10.2012

1
6
Ardeleanu Ioan
16-06-12
58498/09.03.2012
36521/3/2011
22.10.2012
70 lei
2
6
Balomirean Ioan
13-04-12
89957/25.12.2011
40173/3/2011
20.12.2012

1
6
Balomirean Ioan
24-05-12
89957/20.02.2012
40173/3/2011
20.12.2012
70 lei
2
6
Balomirean Ioan
11-06-12
89957/02.03.2012
40173/3/2011
20.12.2012
30 lei
3
6
Balotă Dumitru
19-03-12
40295/07.12.2011
34520/3/2011
10.10.2012

1
6
Balotă Dumitru
18-05-12
40295/20.02.2012
34520/3/2011
10.10.2012
70 lei
2
6
Bâruţă Ion
16-04-12
60217/23.01.2012
13534/3/2012
21.11.2013
70 lei
2
6
Bâruţă Ion
16-07-12
60217/06.04.2012
13534/3/2012
21.11.2013
30 lei
4
6
Blanariu Victoria
14-04-12
70385/07.12.2011
36565/3/2011
26.11.2012

1
6
Blanariu Victoria
08-06-12
70385/16.02.2012 respectiv 06.03.2012
36565/3/2011
26.11.2012
70 lei
2
6
Bleotu Ion
13-04-12
49431/07.12.2011
39782/3/2011
06.12.2012

1
6
Bleotu Ion
30-06-12
49431/29.02.2012
39782/3/2011
06.12.2012
70 lei
2
6
Boariu Mircea
29-03-12
47992/15.12.2011
38124/3/2011
29.11.2012

1
6
Boariu Mircea
22-04-12
47992/23.01.2012
38124/3/2011
29.11.2012
70 lei
2
6
Boariu Mircea
05-05-12
47992/08.02.2012
38124/3/2011
29.11.2012
30 lei
3
6
Bocşaru Gheorghe
05-04-12
77700/15.12.2011
36679/3/2011
09.11.2012

1
6
Bocşaru Gheorghe
21-06-12
77700/09.03.2012
36679/3/2011
09.11.2012
70 lei
2
6
Brănescu Zamfir-Ion
02-04-12
97048/13.12.2011
38057/3/2011
20.11.2012

1
6
Brănescu Zamfir-Ion
20-05-12
97048/01.22.20121
38057/3/2011
20.11.2012
70 lei
2
6
Breslaşu Mihail-Romulus
31-03-12
40442/23.12.2011
36451/3/2011
31.10.2012

2
6
Brumă Mihai
24-03-12
47934/12.12.2011
8778/3/2012
23.09.2013

1
6
Brumă Mihai
28-05-12
47934/27.02.2012
8778/3/2012
23.09.2013
70 lei
2
6
Buliga Gheorghe
06-04-12
91841/07.12.2011
39854/3/2011
14.12.2012

1
6
Buliga Gheorghe
20-05-12
91841/10.02.2011
39854/3/2011
14.12.2012
70 lei
2
6
Burtescu Constantin
25-03-12
92684/15.12.2011
36614/3/2011
07.11.2012

1
6
Burtescu Constantin
12-05-12
92684/31.01.2012
36614/3/2011
07.11.2012
70 lei
2
6
Butunoi Aurel
02-04-12
94876/28.12.2011
21971/3/2011
20.06.2012

1
6
Butunoi Aurel
09-06-12
94876/20.02.2012
21971/3/2011
20.06.2012
70 lei
2
6
Buzăianu Melania
01-04-12
53146/12.12.2011
36482/3/2011
22.10.2012

1
6
Buzăianu Melania
11-05-12
53146/11.02.2012
36482/3/2011
22.10.2012
70 lei
2
6
Cană Nicolae
24-03-12
41809/12.12.2011
31499/3/2011
13.09.2012

1
6
Cană Nicolae
18-05-12
41809/07.02.2012
31499/3/2011
13.09.2012
70 lei
2
6
Cernea Ion
19-05-12
42717/15.12.2011



1
6
Cernea Ion
23-06-12
42717/26.03.2012


70 lei
2
6
Chioţea Marin
25-03-12
60727/15.12.2011
25160/3/2011
30.05.2012

1
6
Chioţea Marin
05-07-12
60727/15.03.2012
25160/3/2011
30.05.2012
70 lei
2
6
Chiriac-Mihai Constantin
05-04-12
93303/07.12.2011
29999/3/2011
28.06.2012

1
6
Chiriac-Mihai Constantin
06-05-12
93303/09.02.2012
29999/3/2011
28.06.2012
70 lei
2
6
Ciuculescu Silviu-Florian
15-04-12
89609/15.12.2011
35080/3/2011
24.09.2012

1
6
Ciuculescu Silviu-Florian
24-05-12
89609/31.01.2012
35080/3/2011
24.09.2012
70 lei
2
6
Cojocaru Stelian
24-03-12
49440/28.12.2011
35896/3/2011
24.10.2012

1
6
Cojocaru Stelian
04-06-12
49440/24.02.2012, 49440/02.03.2012
35896/3/2011
24.10.2012
70 lei
2
6
Cojocaru Stelian
08-07-12
49440/26.03.2012, 49440/02.03.2012
35896/3/2011
24.10.2012
30 lei
3
6
Colţ Nicolae
01-04-12
78155/15.12.2011
36479/3/2011
30.10.2012

1
6
Colţ Nicolae
02-06-12
78155/01.03.2012
36479/3/2011
30.10.2012
70 lei
2
6
Constantinescu Claudiu-Nicolae
04-03-12
90788/15.12.2011
6497/3/2012
12.06.2012

1
6
Constantinescu Claudiu-Nicolae
29-04-12
90788/25.02.2012
6497/3/2012
12.06.2012
70 lei
2
6
Constantinescu Claudiu-Nicolae
26-05-12
90788/27.02.2012
6497/3/2012
12.06.2012
30 lei
3
6
Cotoară-Nicolae Alexandru
22-03-12
97998/23.11.2011
38154/3/2011
28.11.2012

1
6
Cotoară-Nicolae Alexandru
12-05-12
97998/31.01.2012
38154/3/2011
28.11.2012
70 lei
2
6
Cozma Necolae
24-03-12
46607/15.12.2011
35717/3/2011
24.10.2012

1
6
Cozma Necolae
03-05-12
46607/27.01.2012
35717/3/2011
24.10.2012
30 lei
3
6
Cozma Necolae
03-05-12
46607/27.01.2012
35717/3/2011
24.10.2012
70 lei
2
6
Cozma Necolae
24-06-12
46607/22.03.2012
35717/3/2011
24.10.2012
30 lei
4
6
Cracsner Constantin-Edmond
26-03-12
92423/15.12.2011
35472/3/2011
24.10.2012

1
6
Cracsner Constantin-Edmond
23-06-12
92423/15.03.2012
35472/3/2011
24.10.2012
70 lei
2
6
Cristea Gheorghe
13-04-12
81659/28.12.2011
36895/3/2011
12.11.2012

1
6
Cristea Gheorghe
10-06-12
81659/23.02.2012
36895/3/2011
12.11.2012
70 lei
2
6
Cucean Vasile
24-03-12
48017/07.12.2011
8780/3/2012
18.09.2013

1
6
Cucean Vasile
20-05-12
48017/21.02.2012
8780/3/2012
18.09.2013
70 lei
2
6
Curpăn Ioan
15-04-12
44119/15.12.2011
40216/3/2011
11.12.2012

1
6
Curpăn Ioan
11-06-12
44119/24.02.2012
40216/3/2011
11.12.2012
70 lei
2
6
Danciu Romică
25-03-12
40515/07.12.2011
24876/3/2011
29.06.2012

1
6
Danciu Romică
03-06-12
40515/24.02.2012
24876/3/2011
29.06.2012
70 lei
2
6
David Ioan
07-04-12
52830/15.12.2011
31776/3/2011
03.09.2012

1
6
David Ioan
21-04-12
52830/20.01.2012
31776/3/2011
03.09.2012
70 lei
2
6
David Ioan
28-05-12
52830/23.02.2012
31776/3/2011
03.09.2012
30 lei
3
6
Dinu Alexandru
24-03-12
55743/12.12.2011
35711/3/2011
22.10.2012

1
6
Dinu Alexandru
18-05-12
55743/31.01.2012
35711/3/2011
22.10.2012
70 lei
2
6
Dobondi Ferenţ
26-03-12
48006/12.12.2011
36506/3/2011
15.10.2012

1
6
Dobondi Ferenţ
24-05-12
48006/24.02.2012
36506/3/2011
15.10.2012
30 lei
3
6
Dobondi Ferenţ
24-05-12
48006/09.03.2012
36506/3/2011
15.10.2012
70 lei
2
6
Domilescu Gheorghe
22-03-12
97991/15.12.2011
36429/3/2011
15.10.2012

1
6
Domilescu Gheorghe
31-05-12
97991/06.03.2012
36429/3/2011
15.10.2012
70 lei
2
6
Domilescu Gheorghe
05-07-12
97991/27.03.2012
36429/3/2011
15.10.2012
30 lei
3
6
Drăghicescu Petru
28-08-11
93048/11.05.2011
57047/3/2011
16.01.2013

1
6
Drăghicescu Petru
24-02-12
93048/15.11.2011
57047/3/2011
16.01.2013

2
6
Driu Constantin
08-04-12
49453/15.12.2011
11147/3/2012
29.10.2013

1
6
Driu Constantin
19-05-12
49453/10.12.2011
11147/3/2012
29.10.2013
70 lei
2
6
Driu Constantin
15-06-12
49453/09.03.2012
11147/3/2012
29.10.2013
30 lei
3
6
Enescu Constantin
19-03-12
43526/15.12.2011
39329/3/2011
08.11.2012

1
6
Enescu Constantin
05-05-12
43526/07.02.2012
39329/3/2011
08.11.2012
70 lei
2
6
Enescu Constantin
24-06-12
43526/27.03.2012
39329/3/2011
08.11.2012
30 lei
3
6
Fercu Costin-Florin
26-03-12
88834/15.12.2011
37403/3/2011
29.11.2012

1
6
Fercu Costin-Florin
06-05-12
88834/24.02.2012
37403/3/2011
29.11.2012
70 lei
2
6
Fîntînă Ion
23-03-12
92295/12.12.2011
36529/3/2011
06.11.2012

1
6
Fîntînă Ion
16-06-12
92295/12.03.2012
36529/3/2011
06.11.2012
70 lei
2
6
Furculeşteanu Florentina-Violeta
19-03-12
60498/07.12.2011
32292/3/2011
05.10.2012

1
6
Furculeşteanu Florentina-Violeta
24-05-12
60498/26.01.2012
32292/3/2011
05.10.2012
70 lei
2
6
Gălăţeanu Costel
12-04-12
85816/15.12.2011
35894/3/2011
22.10.2012

1
6
Gălăţeanu Costel
11-05-12
85816/23.01.2012
35894/3/2011
22.10.2012
70 lei
2
6
Gheorghe Gheorghe
29-03-12
39907/20.12.2011
10042/3/2012
30.10.2013

1
6
Gheorghe Gheorghe
05-05-12
39907/06.02.2012
10042/3/2012
30.10.2013
70 lei
2
6
Gheorghe Gheorghe
20-05-12
39907/13.02.2012
10042/3/2012
30.10.2013
30 lei
3
6
Gheorghe Niculae
26-03-12
40178/07.12.2011
36706/3/2011
17.10.2012

1
6
Gheorghe Niculae
11-05-12
40178/31.01.2012
36706/3/2011
17.10.2012
70 lei
2
6
Gheorghe Scarlat
17-03-12
41803/07.12.2011
34514/3/2011
11.10.2012

1
6
Gheorghe Scarlat
02-06-12
41803/09.03.2012
34514/3/2011
11.10.2012
70 lei
2
6
Gherasim Constantin
24-03-12
42709/07.12.2011
27922/3/2011
12.06.2012

1
6
Gherasim Constantin
17-06-12
42709/13.03.2012
27922/3/2011
12.06.2012
70 lei
2
6
Grădinaru Viorel
29-03-12
81275/07.12.2011
37114/3/2011
19.11.2012

1
6
Grădinaru Viorel
26-05-12
81275/08.02.2012
37114/3/2011
19.11.2012
70 lei
2
6
Grigore Ion
09-04-12
42715/12.12.2011
36652/3/2011
08.11.2012

1
6
Grigore Ion
31-05-12
42715/05.03.2012
36652/3/2011
08.11.2012
70 lei
2
6
Grigore Ion
09-07-12
42715/13.03.2012 si 42715/18.04.2012
36652/3/2011
08.11.2012
30 lei
3
6
Igna Petra
17-03-12
101394/12.12.2011
34092/3/2011
08.10.2012

1
6
Igna Petra
03-04-12
101394/12.12.2011
34092/3/2011
08.10.2012
70 lei
2
6
Ioan Jan
09-04-12
52827/07.12.2011
11734/3/2012
01.11.2013

1
6
Ioan Jan
21-05-12
52827/17.01.2012
11734/3/2012
01.11.2013
70 lei
2
6
Ionescu Constantin
02-04-12
77693/15.12.2011
36530/3/2011
12.11.2012

1
6
Ionescu Constantin
13-04-12
77693/20.01.2012
36530/3/2011
12.11.2012
70 lei
2
6
Ionescu Constantin
06-05-12
77693/26.01.2012
36530/3/2011
12.11.2012
30 lei
3
6
Ionescu Constantin
07-05-12
77693/26.01.2012
36530/3/2011
12.11.2012
30 lei
4
6
Ionescu Constantin
27-05-12
77693/20.02.2012
36530/3/2011
12.11.2012
30 lei
5
6
Ionescu Constantin
28-05-12
77693/05.03.2012
36530/3/2011
12.11.2012
30 lei
6
6
Ionescu Gabriela-Margareta
23-03-12
86429/07.12.2011
36533/3/2011
27.11.2012

1
6
Ionescu Gabriela-Margareta
22-04-12
86429/20.01.2012
36533/3/2011
27.11.2012
70 lei
2
6
Ionescu Gabriela-Margareta
13-05-12
86429/21.02.2012
36533/3/2011
27.11.2012
30 lei
3
6
Ionescu Gabriela-Margareta
17-05-12
86429/21.02.2012
36533/3/2011
27.11.2012
30 lei
4
6
Ionescu Ion
06-04-12
92421/09.12.2011
35253/3/2011
28.09.2012

1
6
Ionescu Ion
07-07-12
92421/23.03.2012
35253/3/2011
28.09.2012
70 lei
2
6
Ionescu Marin
26-03-12
84602/07.12.2011
33452/3/2011
08.10.2012

1
6
Ionescu Marin
02-07-12
84602/14.03.2012 si 84602/23.03.2012
33452/3/2011
08.10.2012
70 lei
2
6
Iordache Mircea
19-03-12
51508/07.12.2011
36353/3/2011
22.10.2012

1
6
Iordache Mircea
05-05-12
51508/20.01.2012
36353/3/2011
22.10.2012
70 lei
2
6
Iţă Mihail
02-04-12
94301/15.12.2012
10536/3/2012
21.10.2013

1
6
Iţă Mihail
20-05-12
94301/16.02.2012
10536/3/2012
21.10.2013
70 lei
2
6
Jurca Viorel
29-03-12
42286/15.12.2011
31054/3/2011
10.09.2012

1
6
Jurca Viorel
25-05-12
42286/13.02.2012
31054/3/2011
10.09.2012
70 lei
2
6
Jurca Viorel
08-06-12
42286/24.02.2012
31054/3/2011
10.09.2012
30 lei
3
6
Ionescu Gabriela-Margareta
13-05-12
86429/21.02.2012
36533/3/2011
27.11.2012
30 lei
3
6
Ionescu Gabriela-Margareta
17-05-12
86429/21.02.2012
36533/3/2011
27.11.2012
30 lei
4
6
Ionescu Gabriela-Margareta
13-05-12
86429/21.02.2012
36533/3/2011
27.11.2012
30 lei
3
6
Ionescu Gabriela-Margareta
17-05-12
86429/21.02.2012
36533/3/2011
27.11.2012
30 lei
4
6
Ionescu Ion
06-04-12
92421/09.12.2011
35253/3/2011
28.09.2012

1
6
Ionescu Ion
07-07-12
92421/23.03.2012
35253/3/2011
28.09.2012
70 lei
2
6
Ionescu Marin
26-03-12
84602/07.12.2011
33452/3/2011
08.10.2012

1
6
Ionescu Marin
02-07-12
84602/14.03.2012 si 84602/23.03.2012
33452/3/2011
08.10.2012
70 lei
2
6
Iordache Mircea
19-03-12
51508/07.12.2011
36353/3/2011
22.10.2012

1
6
Iordache Mircea
05-05-12
51508/20.01.2012
36353/3/2011
22.10.2012
70 lei
2
6
Iţă Mihail
02-04-12
94301/15.12.2012
10536/3/2012
21.10.2013

1
6
Iţă Mihail
20-05-12
94301/16.02.2012
10536/3/2012
21.10.2013
70 lei
2
6
Jurca Viorel
29-03-12
42286/15.12.2011
31054/3/2011
10.09.2012

1
6
Jurca Viorel
25-05-12
42286/13.02.2012
31054/3/2011
10.09.2012
70 lei
2
6
Jurca Viorel
08-06-12
42286/24.02.2012
31054/3/2011
10.09.2012
30 lei
3
6
Leonte Ioan-Mugurel
23-03-12
97500/15.12.2011
38532/3/2011
07.11.2012

1
6
Leonte Ioan-Mugurel
08-06-12
97500/09.03.2012
38532/3/2011
07.11.2012
70 lei
2
6
Lică Pavel
19-03-12
48644/07.12.2011
35706/3/2011
30.10.2012

1
6
Lică Pavel
30-04-12
48644/20.01.2012
35706/3/2011
30.10.2012
70 lei
2
6
Lică Pavel
05-05-12
48644/01.02.2012
35706/3/2011
30.10.2012
30 lei
3
6
Luca Ruxandra
01-04-12
91856/12.12.2011
29978/3/2011
27.06.2012

1
6
Luca Ruxandra
17-06-12
91856/14.03.2012
29978/3/2011
27.06.2012
70 lei
2
6
Macariu Pavel
24-03-12
40142/15.12.2011
52572/3/2011
21.01.2013

1
6
Macariu Pavel
05-05-12
40142/02.02.2012
52572/3/2011
21.01.2013
70 lei
2
6
Maria Mircea
29-03-12
79696/12.12.2011
40525/3/2011
07.12.2012

1
6
Maria Mircea
20-04-12
79696/23.01.2012
40525/3/2011
07.12.2012
70 lei
2
6
Martin Ion
26-03-12
84867/07.12.2011
34041/3/2011
03.09.2012

1
6
Martin Ion
08-04-12
84867/14.12.2011
34041/3/2011
03.09.2012
70 lei
2
6
Martin Ion
23-06-12
84867/15.03.2012
34041/3/2011
03.09.2012
30 lei
3
6
Matei Gheorghe
29-03-12
48033/15.12.2011
35545/3/2011
24.10.2012

1
6
Matei Gheorghe
11-06-12
48033/14.03.2012
35545/3/2011
24.10.2012
70 lei
2
6
Maxim Mircea
07-04-12
59992/07.12.2011
36441/3/2011
15.10.2012

1
6
Maxim Mircea
04-05-12
59992/23.01.2012
36441/3/2011
15.10.2012
70 lei
2
6
Maximciuc Constantin
24-03-12
47981/13.12.2011
31050/3/2011
27.09.2012

1
6
Maximciuc Constantin
12-05-12
47981/10.02.2012
31050/3/2011
27.09.2012
70 lei
2
6
Măhărea Iulian
01-04-12
40486/23.12.2011
35828/3/2011
31.10.2012

1
6
Măhărea Iulian
19-04-12
40486/23.01.2012
35828/3/2011
31.10.2012
70 lei
2
6
Măhărea Iulian
16-06-12
40486/13.03.2012
35828/3/2011
31.10.2012
30 lei
3
6
Mărăşescu Dumitru
29-03-12
42382/07.12.2011
36534/3/2011
01.11.2012

1
6
Mărăşescu Dumitru
28-05-12
42382/16.02.2012
36534/3/2011
01.11.2012
70 lei
2
6
Mihai Vasile
22-03-12
41815/07.12.2011
33523/3/2011
09.10.2012

1
6
Mihai Vasile
07-04-12
41815/15.12.2011
33523/3/2011
09.10.2012
70 lei
2
6
Mihai Vasile
17-05-12
41815/20.02.2012
33523/3/2011
09.10.2012
30 lei
3
6
Mihai Vasile
08-06-12
41815/21.02.2012
33523/3/2011
09.10.2012
30 lei
4
6
Mitran Gheorghe
22-03-12
93941/15.12.2011
19095/3/2011
05.06.2012

1
6
Mitran Gheorghe
19-05-12
93941/20.02.2012
19095/3/2011
05.06.2012
70 lei
2
6
Moldovan Viorel
19-03-12
78182/05.12.2011
7693/3/2012
25.09.2013

1
6
Moldovan Viorel
12-05-12
78182/08.02.2012
7693/3/2012
25.09.2013
70 lei
2
6
Moroşan Viorel
05-04-12
94581/09.03.2012
10527/3/2012
24.10.2013

1
6
Moroşan Viorel
05-04-12
94581/07.12.2011
10527/3/2012
24.10.2013
70 lei
2
6
Munteanu Florin
25-03-12
79106/12.12.2011
36159/3/2011
26.10.2012

1
6
Munteanu Florin
09-06-12
79106/05.03.2012
36159/3/2011
26.10.2012
70 lei
2
6
Nae Octavian
01-04-12
86694/07.12.2012
36635/3/2011
06.11.2012

1
6
Nae Octavian
16-05-12
86694/21.02.2012
36635/3/2011
06.11.2012
70 lei
2
6
Năiboiu Florica
23-03-12
97519/12.12.2011
38907/3/2011
23.11.2012

1
6
Năiboiu Florica
03-05-12
97519/02.02.2012
38907/3/2011
23.11.2012
70 lei
2
6
Năiboiu Gheorghe
26-03-12
49473/09.12.2011
38909/3/2011
30.11.2012

1
6
Năiboiu Gheorghe
02-04-12
49473/07.02.2012
38909/3/2011
30.11.2012
70 lei
2
6
Năstăselu Ion
24-03-12
58291/07.12.2011
40077/3/2011
21.12.2012

1
6
Năstăselu Ion
26-05-12
58291/22.02.2012
40077/3/2011
21.12.2012
70 lei
2
6
Nistor Ştefan
23-03-12
57413/15.12.2011
34567/3/2011
12.10.2012

1
6
Nistor Ştefan
27-04-12
57413/24.01.2012
34567/3/2011
12.10.2012
70 lei
2
6
Onose Vasile
30-03-12
48013/12.12.2011
27943/3/2011
13.06.2012

1
6
Onose Vasile
29-04-12
48013/25.01.2012
27943/3/2011
13.06.2012
70 lei
2
6
Oprea Mircea-Răzvan
07-04-12
57021/15.12.2011
37419/3/2011
20.11.2012

1
6
Oprea Mircea-Răzvan
04-06-12
57021/27.02.2012
37419/3/2011
20.11.2012
70 lei
2
6
Oprişor Dumitru
02-04-12
55736/04.01.2012
38592/3/2011
21.11.2012

1
6
Oprişor Dumitru
12-05-12
55736/26.01.2012
38592/3/2011
21.11.2012
70 lei
2
6
Oroian Teofil
25-03-12
53520/12.12.2011
35006/3/2011
08.10.2012

1
6
Oroian Teofil
03-05-12
53520/25.01.2012
35006/3/2011
08.10.2012
70 lei
2
6
Pană Rodica Corina
18-03-12
86325/19.12.2011
7621/3/2012
13.09.2013

1
6
Pană Rodica Corina
15-04-12
86325/20.01.2012
7621/3/2012
13.09.2013
70 lei
2
6
Pană Titus-Nicolae-Dor
13-06-11
58480/16.03.2011
47106/3/2011
17.01.2013

1
6
Pană Titus-Nicolae-Dor
19-03-12
58480/23.12.2011
47106/3/2011
17.01.2013

2
6
Pană Titus-Nicolae-Dor
04-06-12
58480/09.03.2012
47106/3/2011
17.01.2013
30 lei
3
6
Pătru Cătălin-Manuel-Andrei
30-03-12
88833/15.12.2011
36465/3/2011
31.10.2012

1
6
Pătru Cătălin-Manuel-Andrei
26-05-12
88833/09.02.2012
36465/3/2011
31.10.2012
70 lei
2
6
Pătru Cătălin-Manuel-Andrei
16-07-12
88833/24.02.2012
36465/3/2011
31.10.2012
30 lei
3
6
Petre Petre
31-03-12
39942/07.12.2011
40450/3/2011
18.12.2012

1
6
Petre Petre
12-05-12
39942/08.02.2012
40450/3/2011
18.12.2012
70 lei
2
6
Petrescu Marin
07-04-12
40766/15.12.2011
36485/3/2011
15.10.2012

1
6
Petrescu Marin
20-05-12
40766/13.02.2012
36485/3/2011
15.10.2012
70 lei
2
6
Popescu Marcel
07-04-12
56049/12.12.2011
33437/3/2011
08.10.2012

1
6
Popescu Marcel
07-06-12
56049/31.01.2012
33437/3/2011
08.10.2012
70 lei
2
6
Popescu Ovidiu
23-03-12
95971/08.12.2011
36619/3/2011
20.11.2012

1
6
Popescu Ovidiu
04-06-12
95971/08.03.2012
36619/3/2011
20.11.2012
70 lei
2
6
Popescu Sorin
10-06-11
94544/
46483/3/2011
28.01.2013

1
6
Popescu Sorin
30-03-12
94544/29.12.2011
46483/3/2011
28.01.2013

2
6
Pralea Ion
26-03-12
92689/28.12.2011
40160/3/2011
17.12.2012

6
6
Pralea Ion
09-06-12
92689/09.03.2011
40160/3/2011
17.12.2012
70 lei
6
6
Precup Ioan
22-03-12
43528/15.12.2011
23096/3/2011
25.06.2012

6
6
Precup Ioan
01-07-12
43528/29.03.2012
23096/3/2011
25.06.2012
70 lei
6
6
Precup Ioan
01-07-12
43528/14.03.2012
23096/3/2011
25.06.2012
30 lei
6
6
Precup Ioan
01-07-12
43528/29.03.2012
23096/3/2011
25.06.2012
30 lei
6
6
Prunache Ovidiu
29-03-12
86374/07.12.2011
37408/3/2011
16.11.2012

6
6
Prunache Ovidiu
14-05-12
86374/31.01.2012
37408/3/2011
16.11.2012
70 lei
6
6
Radu Gheorghe
12-04-12
79447/15.12.2011
12830/3/2011
12.11.2012
70 lei
6
6
Radu Gheorghe
12-04-12
79447/20.02.2012
12830/3/2011
12.11.2012

6
6
Radu Virgil
19-03-12
79083/15.11.2011
40493/3/2011
03.12.2012

1
6
Radu Virgil
20-05-12
79083/02.02.2012
40493/3/2011
03.12.2012
70 lei
2
6
Răpan Ilie
23-03-12
56683/15.12.2011
32170/3/2011
03.10.2012

1
6
Răpan Ilie
31-05-12
56683/27.02.2012
32170/3/2011
03.10.2012
70 lei
2
6
Răpan Ilie
15-07-12
56683/12.04.2012
32170/3/2011
03.10.2012
30 lei
3
6
Samoschi Poldi
08-04-12
94600/20.12.2011
11735/3/2012
04.11.2013

1
6
Samoschi Poldi
04-06-12
94600/27.02.2012
11735/3/2012
04.11.2013
70 lei
2
6
Staicu Viorel
26-03-12
55198/15.12.2011
36167/3/2011
23.10.2012

1
6
Staicu Viorel
11-05-12
55198/10.01.2012
36167/3/2011
23.10.2012
70 lei
2
6
Stănescu Petre-Paul
26-03-12
47973/15.12.2011
40443/3/2011
03.12.2012

1
6
Stănescu Petre-Paul
19-05-12
47973/22.02.2012
40443/3/2011
03.12.2012
70 lei
2
6
Stoianovici Ionel Romeo
16-04-12
53542/10.01.2012
12837/3/2012
11.11.2013

1
6
Stoianovici Ionel Romeo
28-04-12
53542/20.01.2012
12837/3/2012
11.11.2013
70 lei
2
6
Şoavă Dumitru
23-03-12
40907/15.12.2011
35830/3/2011
22.10.2012

1
6
Şoavă Dumitru
02-06-12
40907/15.02.2012
35830/3/2011
22.10.2012
70 lei
2
6
Ştefan Corneliu
31-03-12
97524/09.01.2012
38062/3/2011
08.11.2012

1
6
Ştefan Corneliu
21-06-12
97524/13.03.2012
38062/3/2011
08.11.2012
70 lei
2
6
Tamazlîcaru Valeria
07-04-12
75369/12.12.2011
39853/3/2011
14.12.2012

1
6
Tamazlîcaru Valeria
25-05-12
75369/11.02.2012
39853/3/2011
14.12.2012
70 lei
2
6
Tătulescu Gheorghe
25-03-12
79110/12.12.2011
36709/3/2011
16.10.2012

1
6
Tătulescu Gheorghe
23-06-12
79110/12.03.2012
36709/3/2011
16.10.2012
70 lei
2
6
Toma Gheorghe
23-03-12
52832/07.12.2011
36639/3/2011
23.11.2012

1
6
Toma Gheorghe
28-05-12
52832/16.02.2012
36639/3/2011
23.11.2012
30 lei
3
6
Toma Gheorghe
28-05-12
52832/23.02.2012
36639/3/2011
23.11.2012
70 lei
2
6
Topârcean Aurel
24-03-12
89611/05.12.2011
36391/3/2011
31.10.2012

1
6
Topârcean Aurel
28-04-12
89611/31.01.2012
36391/3/2011
31.10.2012
70 lei
2
6
Traşcă Constantin
29-03-12
53979/05.12.2011
19108/3/2011
27.06.2012

1
6
Traşcă Constantin
25-05-12
53979/10.02.2012
19108/3/2011
27.06.2012
70 lei
2
6
Tudor Ion Cristinel
29-03-12
48037/05.12.2011
36582/3/2011
30.11.2012

1
6
Tudor Ion Cristinel
05-05-12
48037/09.02.2012
36582/3/2011
30.11.2012
70 lei
2
6
Vamanu Constantin
06-04-12
79074/07.12.2011
40693/3/2011
18.12.2012

1
6
Vamanu Constantin
21-05-12
79074/20.02.2012
40693/3/2011
18.12.2012
70 lei
2
6
Vasilache Milica
29-03-12
80214/15.12.2011
37405/3/2011
15.11.2012

1
6
Vasilache Milica
02-06-12
80214/02.02.2012
37405/3/2011
15.11.2012
70 lei
2
6
Vasile Mihaela
17-03-12
89601/21.12.2011
7626/3/2012
30.09.2013

1
6
Vasile Mihaela
15-04-12
89601/27.01.2012
7626/3/2012
30.09.2013
70 lei
2
6
Zaharia Victor
02-04-12
89623/07.12.2011
31772/3/2011
18.09.2012

1
6
Zaharia Victor
18-05-12
89623/22.02.2012
31772/3/2011
18.09.2012
70 lei
2
6
Zarcu Marian
09-04-12
80597/05.12.2011
11732/3/2012
06.11.2013

1
6
Zarcu Marian
27-05-12
80597/24.02.2012
11732/3/2012
06.11.2013
70 lei
2
6
Zorilă Ferezia
19-03-12
152265/12.12.2011
21956/3/2011
21.05.2012

1
6
Zorilă Ferezia
15-06-12
152265/03.04.2012
21956/3/2011
21.05.2012
70 lei
2