luni, 31 octombrie 2011

Fostul presedinte al organizatiei judetene a PD-L Salaj preia sefia filialei PRM

Fostul preşedinte al PD-L Sălaj din perioada 2001-2008, Viorel Stanca, a anunţat faptul că a fost desemnat de conducerea centrală a PRM ca preşedinte interimar al filiale judeţene.

General în rezervă, Stanca a spus că a primit „independenţă totală în Sălaj” din partea liderului partidului, Cornel Vadim Tudor.

Am avut o discuţie de trei ore cu Vadim, în care mi-am impus condiţiile. A strigat la mine, am strigat la el, am bătut palma, am independenţă totală în Sălaj: din punct de vedere al alianţelor, al oamenilor care vin în partid. Nu se amestecă nici la candidaţi, nici la nimic, libertate totală. (...) O să aduc în partid o grămadă de „chipie”, deci ofiţeri în rezervă din MApN, din SRI, din Poliţie, toţi cei care vibrează atunci când drapelul românesc urcă pe catarg, a declarat Viorel Stanca.

Potrivit acestuia, sondajele situează actualmente PRM Sălaj la 4,5% din opţiunile alegătorilor iar ţinta pentru viitoarele alegeri este de 10%.

Stanca a subliniat faptul că la alegerile de anul viitor partidul nu va avea avea candidaţi proprii la primăria Zalău şi Consiliul Judeţean Sălaj, ci îi va sprijini pe candidaţii USL, cu care PRM Sălaj intenţionează să semneze un protocol.

Fostul lider al PDL Sălaj a adăugat faptul că plecarea sa din acest partid a venit ca urmare a „încălcării grave a democraţiei din PDL”, dar şi a atitudinii actualului preşedinte al filialei, deputatul Lucian Bode.

Lui Bode (...) vreau să îi reproşez faptul că s-a lăsat influenţat până la dominarea deplină de persoane atât din interiorul partidului cât mai ales din exteriorul acestuia şi, persoanal, îi reproşez că a cedat cinstea şi onoarea în favoare umplerii buzunarelor, a precizat Viorel Stanca. (Agerpres)

http://www.pesurse.ro/#/2011/10/31/fostul-presedinte-al-organizatiei-judetene-a-pd-l-/

Eu am ales sa fiu prost si sa ma duc la vot!Dumneavoastra?Prietenii si cunoscutii dumneavoastra?

În faţa votului, un prost este egal cu un deştept.

Dar doi proşti nu sunt egali cu doi deştepti, pentru că, din doi deştepti, unul n-o să vină la vot, fiindcă i se pare că totul e lipsit de sens.

Trei proşti nu fac nici atât cât trei deştepti, pentru că, din trei deştepti, unul are probleme existenţiale şi nu vine la vot, iar altul e sigur că o să iasă tot ăia şi n-are sens să se mai ducă.

Patru proşti contra patru deştepţi?

Exclus! Din patru deştepti, unul n-are Mercedes şi i se pare că n-o să se schimbe nimic, altul ştie el cine o să iasă, iar al treilea preferă să adoarmă la un film bun de cinematecă.

Rahat, asta e democraţia: 100 de deştepti n-or să facă niciodată cât un singur prost care votează!!!

duminică, 30 octombrie 2011

De Ce a fost pusă România să împrumute fix 13 miliarde de euro de la FMI? Cum sunt jefuite statele de marile bănci internaționale

Unii dintre ”analiștii economici cu ochii umezi”, atacați de Traian Băsescu pe tema CAS, i-au dat răspunsul președintelui, atingând o problemă mult mai dureroasă: de ce a făcut România mari datorii externe (în trei ani, datoria țării a crescut de trei ori). Ilie Șerbănescu susține că România a fost pusă să se îndatoreze la FMI pentru a putea ajuta băncile străine din țară, mai precis băncile grecești, dar și băncile europene care au o expunere mare pe Grecia.

Occupy-Wall-Street Jurnalistul Eugen Zainea, colaborator al ziarului DeCe News, ne prezintă acest scenariu:

”Poate vă întrebați de ce, din cei 20 de miliarde de euro împrumutați de România, exact 13 miliarde de euro vin de la FMI? La finele anului 2008, datoria totală (publică + privată) a României era de 72 de miliarde de euro. Din aceste 72 de miliarde, doar 11 miliarde de euro erau datorie publică, față de cca 40 miliarde în acest moment!Datoria pe termen scurt, adică platibilă în urmatorul an, era de numai un miliard de euuro. (Toate datele provin din Raportul pe 2008 al Bancii Nationale a Romaniei, deci sunt cat se poate de oficiale). În rest, 62 de miliarde erau datorie privată, din care 52 de miliarde erau repartizate egal pe doua entități:

- 26 de miliarde de euro erau datorie intracompanie (datorii ale sucursalelor din Romania ale multinaționalelor) față de companiile mamă straine. Dintre acestea, 13 miliarde erau datorie pe termen scurt! Astfel de datorii nu se platesc de regulă, ci se rostogolesc, fiindca este interesul supranaționalelor să-și mențină și dezvolte afacerile (foarte profitabile!) din România. Așa se procedeaza peste tot in lume.

-26 de miliarde de euro erau datorii intrabancare (linii de credit deschise de marile bănci europene către sucursalele lor din România, fiindcă aici a existat o piață de credite industriale și credite de consum, extrem de tentantă). Nici aceste datorii nu se plătesc, de regulă, ci se rostogolesc, fiindcă este interesul bancilor să-și mențină afacerile și să obțină profit din creditare.

Din aceste 26 de miliarde de euro, 13 miliarde erau datorie pe termen scurt, deci platibilă în următorul an (2009). Cum, între timp, intervenise criza financiară mondială și băncile aveau nevoie de bani, FMI a pus România să se împrumute cu 20 de miliarde de euro, dintre care tocmai FMI a oferit 13 miliarde, adica exact suma pe care o aveau sucursalele din România de plătit către băncile mamă din străinatate!

Acesta a fost mobilul imprumutului. Scoaterea acestor bani din Romania pentru a cârpi situația precară a băncilor. În mod similar, acestea au fost motivele pentru care și alte țări (Irlanda, Grecia, Portugalia etc.) au fost silite sa ia credite publice, pentru a permite băncilor straine să-și retragă banii, încercând să se salveze de la faliment”.

Concluzia pusă de jurnalistul economic Eugen Zainea este clară: ”Aceste credite au sporit fulgerator datoriile publice (asa cum datoria publica a Romaniei a crescut de peste trei ori in trei ani, la fel s-au intamplat lucrurile si cu celelalte tari. ACEASTA este sursa uriaselor datorii publice (suverane) ale statelor grav indatorate. In ceea ce priveste statele mari (Germania, Marea Britanie, Franta, SUA), datoriile lor suverane au crescut exorbitant inclusiv din cauza sutelor de miliarde de euro si miilor de miliarde de dolari care au fost pompate din bani publici de state in bancile private. (In cazul Germaniei, practic datoria suverana provine exclusiv din aceasta sursa, fiindca altfel, Germania este un model de gestiune a banului public)”.

http://www.dcnews.ro/2011/10/de-ce-a-fost-pusa-romania-sa-imprumute-fix-13-miliarde-de-euro-de-la-fmi-cum-sunt-jefuite-statele-de-marile-banci-interna%C8%9Bionale/

vineri, 28 octombrie 2011

Comandantul Spitalului Militar Central, afacerist cu venituri de 40.000 de euro în doar 6 zile de activitate

Colonelul dr. Emilian Ranetti, comandantul Spitalului Militar Central, a făcut afaceri printr-o firmă proprie, încălcând grav statutul cadrelor militare. Ministerul Apărării trebuie să verifice dacă firma făcea studii clinice pe pacienți, folosind logistica și materialele spitalului.

militarÎn România, prostul management îl pune în pericol chiar şi pe preşedintele Băsescu. Este cazul situaţiei de la Spitalul Militar Central, o unitate de elită a Ministerului Apărării, care ar trebui să asigure asistenţa medicală de urgenţă în cazul în care preşedintele ţării are nevoie de ea. Documente obţinute exclusiv de DeCeNews.ro arată însă deficienţe grave în conducerea acestui spital, pe care Ministerul Apărării trebuie să le sancționeze.

SMC dă cu piciorul la 4.500.000 de euro pentru investiţii

În 2010, Spitalul Militar Central a primit de la bugetul de stat o sumă de 4.500.000 euro pentru investiţii în aparatură medicală, strict necesară performanţei medicale. Însă, conducerea spitalului nu a reușit să realizeze achizițiile, nici un leu nu a fost investit, iar spitalul a trebuit să returneze banii la buget. Acest fapt e cu atât mai grav cu cât însuşi preşedintele României a recunoscut necesitatea acestor investiţii, într-un interviu la un post de televiziune, acum un an.

„Aş fi fost foarte bucuros să fac publice rezultatele vizitei mele medicale pe care le am până la stadiul la care am reuşit să o fac. Spitalul, care prin hotărâre CSAT, trebuie să caute de sănătatea preşedintelui are RMN-ul ăla defect şi până vin piesele nu pot termina vizita medicală. Am început-o în ianuarie-februarie.” Preşedinetele Traian Băsescu făcea aceste afirmaţii pe data de 12 aprilie 2010, la B1TV.

Presa a scris că motivul acestei defecţiuni ţine de faptul că aparatul respectiv a fost înlocuit de conducerea spitalului cu un dispozitiv second-hand, achiziţionat de la o firmă oarecare.

DCnews.ro așteaptă în continuare explicațiile Ministerului Apărării, existând informații că se desfășoară o anchetă a corpului de control. Comandantul Spitalului Militar Central, colonel doctor Aurelian-Emilian Ranetti a refuzat şi dânsul să dea vreo explicaţie, pe motivul că spitalul, fiind subordonat MapN, doar ministerul poate răspunde public.

Provizii gigant prin achiziţii sancționate de ANRMAP

Spitalul a făcut o serie de achiziţii care au fost sancţionate de Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice. Spitalul a făcut provizii pentru 20 de ani de medicamente care nu erau o necesitate pentru pacienţi. Este vorba de medicamentul Betaferon, folosit pentru tratarea sclerozei multiple recurent recidivantă, boală care nu este tratată cu predilecţie sau în exclusivitate în Spitalul Militar Central. Asta în condiţiile în care alte medicamente necesare pacienţilor internaţi în unitatea de elită a Ministerului Apărării nu au fost cumpărate, iar pacienții s-au plâns că trebuie să le cumpere din farmacii. Presa a mediatizat intens cazul pacientei decedate Elenei Galaman. Presa a scris şi atât. Nu a existat nici o consecinţă. Principalul reproș al ANRMAP a fost legat de lipsa unei licitații, iar amenda nu a fost atacată de col. dr. Ranetti, care s-a grăbit să o plătească, iar astfel și-a confirmat ”greșeala”.

Comandantul Spitalului, afacerist împotriva legii

Ministerul Apărării trebuie să verifice, însă, cum a fost numit colonelul doctor Aurelian Emilian Ranetti comandant al Spitalului Militar Central, în condiţiile în care acesta – militar fiind – a încălcat flagrant statutul cadrelor militare. În 2004, Ranetti şi-a făcut o firmă, înregistrată cu numele său la Registrul Comerţului, pe care a cedat-o ulterior altcuiva. Statutul militarilor le interzice să participe în orice formă în vreo societate comercială, cu excepţia celor din subordinea MapN.

În anul 2004, în decursul a doar 6 zile, firma SC Ranetti Medical Research SRL - al cărei obiect de activitate era „asistenţa medicală ambulatorie” şi nu avea nici un angajat - a avut o cifră de afaceri de 160.027,70 RON. Ce afacere sau asistență medicală ambulatorie aduce un profit atât de mare, în doar câteva zile de activitate? Ministerul Apărării trebuie să lămurească publicul dacă s-au făcut studii clinice pe pacienții internați în SMC și cum a fost folosită aparatura spitalului. Oricum, faptul că asociatul unic al firmei era Colonelul Doctor Aurelian Emilian-Ranetti contravine prevederilor şi regulamentelor militare.

Aceste date rezultă din documente oficiale publicate de autorităţi ale statului, printre care se găseşte şi hotărârea din data de 12 februarie 2005 semnată de ofiţerul Ranetti - care avea calitatea de unic asociat al firmei – privind retragerea sa din societate. Această hotărâre a fost publicată în Monitorul Oficial partea a IV-a nr 2140/11.07.2006. Faptele nu beneficiază de termene de prescripţie.

http://www.dcnews.ro/2011/10/comandantul-spitalului-militar-central-afacerist-cu-venituri-de-40-000-de-euro-in-doar-6-zile-de-activitate/#comment-12669

Bianca Guruiță

joi, 27 octombrie 2011

Pensionarii din mai multe judeţe pichetează mâine Prefecturile

Pensionarii din mai multe judeţe pichetează mâine Prefecturile

Pensionarii din mai multe judeţe vor ieşi în stradă, la finele acestei săptămâni, pentru a picheta Prefecturile şi sediile principalelor partide aflate la putere sau în opoziţie. Cel mai mare protest se anunţă mâine, la Galaţi, întrucât liderul Alianţei Pensionarilor pentru Conciliere, Vasile Panţuş, susţine că pensionarii sunt nemulţumiţi de faptul că solicitările lor, care au fost transmise şi prefectului Paul Florea în urmă cu o lună, cu ocazia ultimei acţiuni de protest, nu şi-au găsit rezolvarea din partea guvernanţilor. “Noi, actualii pensionari, suntem cei care au construit România anilor 1989 cu locurile de muncă necesare întregii populaţii, iar politicienii post-decembrişti au însuşit şi vândut la fier vechi aproape tot ce am construit noi cu atâta sudoare, fapt pentru care avertizăm că vom protesta lunar sub diverse forme împotriva actualului Guvern şi vom cere demisia tuturor politicienilor gălăţeni, Putere şi Opoziţie, dacă nu vor susţine în Parlament doleanţele noastre”, a mai spus Panţuş. El a precizat că principala nemulţumire o reprezintă modul de calculare a pensiei în cazul pensionarilor care au fost încadraţi în grupa I de muncă comparativ cu modul de calculare a pensiei în cazul celor care au fost încadraţi în condiţii speciale. “La perioade de muncă egale există o diferenţă de 22,6% între valoarea pensiei calculate pentru cei care au lucrat în grupa 1 de muncă şi respectiv a pensiei calculate pentru cei care au lucrat în condiţii speciale. Acest lucru nu este normal şi am făcut apel la toate partidele să facă ceva pentru ca această nedreptate să dispară”, a declarat Panţuş. Pensionarii mai solicită indexarea anuală a tuturor pensiilor cu 100% din rata inflaţiei şi 50% din creşterea salariului mediu brut pe economie, eliminarea coplăţii şi programărilor la medic, eliminarea impozi­tului şi a contribuţiei la asigurările de sănătate (5,5 la sută) din va­loa­rea pensiilor sub 2.000 lei, crearea de locuri de muncă. Pro­tes­tul pensionarilor gălăţeni va începe vineri în faţa Prefecturii, aceştia urmând să se deplaseze pentru a-şi striga nemulţumirile şi doleanţele la sediile PDL, PNL, PSD şi PC.

miercuri, 26 octombrie 2011

Traian Băsescu a avansat la gradul de general ofiţeri care au condus trupe în teatrele de operaţii

Preşedintele României avansând colonei la gradul de general de Ziua Armatei, 25 Octombrie 2011, foto Preşedintia României

Prezent la manifestările organizate de Ministerul Apărării Naţionale cu prilejul Zilei Armatei României, Preşedintele României a afirmat că îi face plăcere să avanseze la gradul de general ofiţeri care au participat la misiuni în teatrele de operaţii.

Conform Departamentului de Comunicare Publică al Preşedinţiei României, Preşedintele României, Traian Băsescu, a semnat marţi, 25 octombrie a.c., următoarele decrete: Acordare grad militar:

• Decret privind acordarea gradului de general de brigadă – cu o stea domnului colonel Ciolponea Constantin-Adrian din Ministerul Apărării Naţionale;

• Decret privind acordarea gradului de general de brigadă – cu o stea domnului colonel Duican Dorinel din Ministerul Apărării Naţionale;

• Decret privind acordarea gradului de general de brigadă – cu o stea domnului colonel Roman Vasile din Ministerul Apărării Naţionale;

• Decret privind acordarea gradului de general de brigadă – cu o stea domnului colonel Tărpescu Ovidiu-Ionel din Ministerul Apărării Naţionale;

• Decret privind acordarea gradului de general de flotilă aeriană – cu o stea domnului comandor Ion Cristinel-Reliu din Ministerul Apărării Naţionale;

• Decret privind acordarea gradului de contraamiral de flotilă – cu o stea domnului comandor Bocai Corneliu din Ministerul Apărării Naţionale;

• Decret privind acordarea gradului de contraamiral de flotilă – cu o stea domnului comandor Frăţilă Tiberiu din Ministerul Apărării Naţionale.

sursa: Departamentul de Comunicare Publică

Nota redacţiei: Titlul articolului este inspirat de declaraţia Preşedintelui. Dacă nu e chiar aşa ne cerem scuze.

Etichete:

DECORATII

Decretul 762 din 20 octombrie 2011 (Decretul 762/2011)
privind conferirea unor decoratii

In temeiul prevederilor art. 94 lit. a) si ale art. 100 din Constitutia Romaniei, republicata, ale art. 4 alin. (1), ale art. 6, 7, 8 si 11din Legea nr. 29/2000 privind sistemul national de decoratii al Romaniei, cu modificarile si completarile ulterioare,
avand in vedere propunerea ministrului apararii nationale,
cu prilejul Zilei Armatei Romaniei, in semn de apreciere a serviciilor deosebite aduse institutiei militare, pentru rezultatele remarcabile obtinute in procesul de instruire, precum si pentru inaltul profesionalism dovedit in executarea misiunilor incredintate,
Presedintele Romaniei d e c r e t e a z a:
Art. 1. -
Se confera Ordinul National Steaua Romaniei in grad de Comandor, cu insemn pentru militari, domnului general-locotenent Savu Gheorghe Gheorghe.
Art. 2. -
Se confera Ordinul National Steaua Romaniei in grad de Ofiter, cu insemn pentru militari, doamnei general de brigada Lupu Gheorghe Maria.
Art. 3. -
Se confera Ordinul National Steaua Romaniei in grad de Ofiter, cu insemn pentru civili, domnului Oancea Nicolae Viorel.
Art. 4. -
Se confera Ordinul National Steaua Romaniei in grad de Cavaler, cu insemn pentru militari:
1. domnului general-maior Seserman Vasile Dumitru;
2. domnului general-maior Zisu Nicolae-Stefan Catalin-Stefanita;
3. domnului general-maior Botos Ilie Ilie;
4. domnului general de brigada Ionescu Dan Gheorghe.
Art. 5. -
Se confera Ordinul National Steaua Romaniei in grad de Cavaler, cu insemn pentru civili, domnului Rotaru Ilie Gheorghe.
Art. 6. -
Se confera Ordinul National Serviciul Credincios in grad de Cavaler, cu insemn pentru militari:
1. domnului viceamiral Popa Constantin Aurel;
2. domnului general-maior Hapau Paul Marian;
3. domnului colonel Gavrilut Mihai Gheorghe;
4. domnului colonel Tase Gheorghe Marian.
Art. 7. -
Se confera Ordinul National Serviciul Credincios in grad de Cavaler, cu insemn pentru civili:
1. domnului Vasile-Ozunu Petre Mihail;
2. doamnei Gavrila Petre Georgeta;
3. doamnei Popescu Dumitru Adela-Loredana.
Art. 8. -
Se confera Ordinul National Pentru Merit in grad de Ofiter, cu insemn pentru militari:
1. domnului general-maior Rus Iosif Alexandru;
2. domnului general de brigada Grecu Petre Dan-Florin.
Art. 9. -
Se confera Ordinul National Pentru Merit in grad de Cavaler, cu insemn pentru militari:
1. domnului general de brigada Ionita Cristache Ariton;
2. domnului colonel Arseanu Eugenie Marcel;
3. domnului colonel Calin Sidor Florentin-Laur.
Art. 10. -
Se confera Ordinul National Pentru Merit in grad de Cavaler, cu insemn pentru civili, doamnei Marian Spiridon Anca-Eleonora.
Art. 11. -
Se confera Ordinul Virtutea Militara in grad de Comandor, cu insemn pentru militari:
1. domnului general de brigada Ungureanu Zaharia Ion;
2. domnului colonel Stefan Ion Sabin-Daniel.
Art. 12. -
Se confera Ordinul Virtutea Militara in grad de Ofiter, cu insemn pentru militari:
1. domnului general de brigada Motoc Toader Gheorghe;
2. domnului colonel Cavaleru Costica Dan;
3. domnului colonel Ciobanu Dumitru Ionel;
4. domnului colonel Incicas Teodor Teodor.
Art. 13. -
Se confera Ordinul Virtutea Militara in grad de Cavaler, cu insemn pentru militari:
1. domnului general-maior Tabarcia Nicolae Niculae;
2. domnului general de brigada Oprea Haralambie Haralambie;
3. domnului general de brigada Moraru Ion Catalin-Adrian;
4. domnului general de brigada Muresan Mihai Mihai-Marius;
5. domnului general de brigada Popa Dumitru Maricel;
6. domnului general de brigada Serban Gheorghe Liviu;
7. domnului general de brigada Cosneanu Gheorghe Gheorghe;
8. domnului colonel Armanu Grigore Ioan;
9. domnului colonel Asan-Mic Gheorghe Virgil;
10. domnului colonel Balasa Marian Paul;
11. domnului colonel Burca Ioan Nicolae;
12. domnului colonel Ciocoiu Zamfir Nicolae-Stefan;
13. domnului colonel ing. Cirstoiu Corneliu Emil-Doru;
14. domnului colonel Dediu Costache Costel;
15. domnului colonel Lucan Ioan Dragos-Gheorghita;
16. domnului colonel Lungu Vintila Antonel;
17. domnului colonel ing. Macovei Neculai Mihai;
18. domnului colonel Negoita Alexandru Sorin-Vasile;
19. domnului colonel Popa Ion Nicolae;
20. domnului colonel Raileanu Costache Ivan;
21. domnului colonel Stefan Ioan Marius-Daniel;
22. domnului colonel Tarpescu Ion Ovidiu-Ionel;
23. domnului colonel Vrabie Gheorghe Cristian;
24. domnului locotenent-colonel ing. Popescu Adrian Horia;
25. domnului maior Iaru Nicolae Constantin-Viorel.
Art. 14. -
Se confera Ordinul Virtutea Militara in grad de Cavaler, cu insemn pentru civili:
1. domnului Deliman Marian Adrian-Anton;
2. domnului Lepadatu Nicolae Anton;
3. domnului Mocanita Scarlat Dumitru;
4. domnului Musat Stoian Aurelian;
5. domnului Tudora Mihail Florin-Marius.
Art. 15. -
Se confera Ordinul Virtutea Aeronautica in grad de Ofiter, cu insemn pentru militari:
1. domnului general-locotenent Danila Stefan Stefan;
2. domnului general-maior Carnu Ghiorghe Fanica;
3. domnului comandor Bahneanu Constantin Catalin.
Art. 16. -
Se confera Ordinul Virtutea Aeronautica in grad de Ofiter, cu insemn pentru civili, doamnei Grosu Dumitru Ana.
Art. 17. -
Se confera Ordinul Virtutea Aeronautica in grad de Cavaler, cu insemn pentru militari:
1. domnului general de flotila aeriana Anastasof Dobre Laurian;
2. domnului comandor ing. Dodu Petru Petru-Eduart;
3. domnului comandor sing. Dragomir Neculai Dumitru;
4. domnului comandor Ion Gheorghe Cristinel-Reliu;
5. domnului comandor Lungulescu Florea Liviu-Marilen;
6. domnului comandor Voda Ioan Mircea.
Art. 18. -
Se confera Ordinul Virtutea Maritima in grad de Ofiter, cu insemn pentru militari:
1. domnului comandor Lepadatu Vasile Adrian;
2. domnului comandor Stanciu Alexandru Viorel.
Art. 19. -
Se confera Ordinul Virtutea Maritima in grad de Cavaler, cu insemn pentru militari:
1. domnului comandor Bradea Stefan Cristinel;
2. domnului comandor Hanganu Petrea Petrea;
3. domnului comandor ing. Panait Gheorghe Mihai;
4. domnului comandor Popa Ion Silviu-Fanel;
5. domnului capitan-comandor ing. Enache Ghita Costel.
Art. 20. -
Se confera Ordinul Virtutea Maritima in grad de Cavaler, cu insemn pentru civili, domnului Avram Neculai Emil-Iordache. Art. 21. -
Se confera Ordinul Meritul Sanitar in grad de Cavaler, cu insemn pentru militari, domnului maior Berbec Vasile Petre-Sorin.
Art. 22. -
Se confera Crucea Nationala Serviciul Credincios, clasa a III-a, cu insemn pentru militari, domnului plutonier adjutant Pavel Cristian Cosmin.
Art. 23. -
Se confera Crucea Nationala Serviciul Credincios, clasa a III-a, cu insemn pentru civili:
1. doamnei Budica Tudor Stefania;
2. domnului Dida Duminica Ion;
3. doamnei Marales Polozache-Vasile Cornelia;
4. doamnei Mihai Dumitru Geta;
5. doamnei Nitescu Gheorghe Georgeta.
Art. 24. -
Se confera Medalia Nationala Serviciul Credincios, clasa a III-a, cu insemn pentru civili:
1. doamnei Stefan Petre Constanta;
2. domnului Vasile Nicolae Petre.
Art. 25. -
Se confera Medalia Nationala Pentru Merit, clasa a III-a, cu insemn pentru militari, domnului caporal clasa a III-a Munteanu Radu Daniel-Bogdan.
Art. 26. -
Se confera Medalia Nationala Pentru Merit, clasa a III-a, cu insemn pentru civili:
1. domnului Anghelache Gheorghe Alexandru-Adrian;
2. doamnei Orzan Ion Niculina.
Art. 27. -
Se confera Medalia Virtutea Militara, clasa I, cu insemn pentru militari, doamnei plutonier adjutant principal Stoean Spiridon Chira.
Art. 28. -
Se confera Medalia Virtutea Militara, clasa a II-a, cu insemn pentru militari:
1. domnului maistru militar principal Gruia Tiberiu Mihai;
2. domnului maistru militar principal Prisacaru-Salaru Ilie Neculai.
Art. 29. -
Se confera Medalia Virtutea Militara, clasa a II-a, cu insemn pentru civili, doamnei Spataru Grigore Luminita.
Art. 30. -
Se confera Medalia Virtutea Militara, clasa a III-a, cu insemn pentru militari:
1. domnului maistru militar principal Catargiu Constantin Vasile;
2. domnului maistru militar principal Constantin Vasile Ionel;
3. domnului maistru militar clasa I Bezea Ion Florin;
4. domnului maistru militar clasa I Diaconu Nicolae Gheorghe;
5. domnului maistru militar clasa I Gorun Vasile Liviu;
6. domnului plutonier-adjutant principal Cocina-Vaduva Constantin Dumitru;
7. domnului plutonier-adjutant principal Mateescu Nicola Marius;
8. domnului plutonier-adjutant principal Negru Marin Petru;
9. doamnei plutonier-adjutant Corneanu Dumitru Mariana;
10. domnului plutonier-adjutant Marin Gheorghe Gelu-Gabi;
11. doamnei plutonier-adjutant Stanciuc Grigore Daniela;
12. doamnei plutonier-major Dascalu Ioan Lorena-Mihaela;
13. domnului plutonier-major Fronea Tudor Eugen;
14. domnului plutonier-major Nistor Gheorghe Valentin;
15. domnului plutonier-major Tismanaru Gheorghe Aurel-Ion;
16. domnului caporal clasa a III-a Boza Lavinel Marian;
17. domnului caporal clasa a III-a Olaru Sever Toni-Sorin;
18. domnului caporal clasa a III-a Pop Viorel Marian-Cosmin.
Art. 31. -
Se confera Medalia Virtutea Militara, clasa a III-a, cu insemn pentru civili, doamnei Paraschiv Stefan Maria.
Art. 32. -
Se confera Medalia Virtutea Aeronautica, clasa I, cu insemn pentru militari:
1. domnului maistru militar principal Grigoroiu Nicolae Nicolae;
2. domnului plutonier adjutant principal Vlaicu Alexandru Marian-Marcel;
3. domnului plutonier adjutant Badea Mircea Mircea-Mihaita.
Art. 33. -
Se confera Medalia Virtutea Aeronautica, clasa a II-a, cu insemn pentru militari:
1. domnului maistru militar principal Vasile Ion Mihai;
2. domnului maistru militar clasa I Minciunescu Gheorghe Gheorghe-Dragos;
3. domnului plutonier-adjutant Ghimis Veneriu Emilian;
4. domnului plutonier-adjutant Petrescu Ghiorghe Vasilica;
5. domnului plutonier-adjutant Plontsch Florian Mihail-Laurentiu.
Art. 34. -
Se confera Medalia Virtutea Aeronautica, clasa a II-a, cu insemn pentru civili, doamnei Dima Toma Dana.
Art. 35. -
Se confera Medalia Virtutea Aeronautica, clasa a III-a, cu insemn pentru militari:
1. domnului maistru militar principal Luca Eustatiu Stefan;
2. domnului plutonier-major Toader Gheorghe Petrisor;
3. domnului caporal clasa a III-a Cheval Ion Viorel-Raducan;
4. domnului caporal clasa a III-a Secrieriu Gheorghe Bogdan-Ioan.
Art. 36. -
Se confera Medalia Virtutea Aeronautica, clasa a III-a, cu insemn pentru civili, doamnei Vlad Nicolai Eugenia-Larisa.
Art. 37. -
Se confera Medalia Virtutea Maritima, clasa I, cu insemn pentru militari, domnului maistru militar principal Colesnicencu Gherasim Valeriu.
Art. 38. -
Se confera Medalia Virtutea Maritima, clasa a III-a, cu insemn pentru militari, domnului caporal clasa a III-a Simionov Stefan Daniel.
Art. 39. -
Se confera Medalia Meritul Sanitar, clasa I, cu insemn pentru civili:
1. doamnei Bejenaru Gabriel Mariana;
2. doamnei Dinu Constantin Ana;
3. domnului Manaila Valeriu Adrian;
4. doamnei Nitescu Ilie Maria;
5. doamnei Teleaga Ioan Elena.
Art. 40. -
Se confera Medalia Meritul Sanitar, clasa a II-a, cu insemn pentru civili, doamnei Savulescu Corneliu-Lefter Corina-Liliana.
Art. 41. -
Se confera Medalia Meritul Sanitar, clasa a III-a, cu insemn pentru civili:
1. doamnei Hornea Niculae Carmen-Silvia;
2. domnului Lefter Ion Ion-Marian;
3. doamnei Mihai Ion Florentina;
4. doamnei Platon Mihalache Elena-Stela;
5. doamnei Radu Dumitru Cristina-Maria.
--
Bucuresti, 20 octombrie 2011.
Nr. 762.