vineri, 30 aprilie 2010

Oare de ce ?

Ma pregateam sa platesc cotizatia lunara la Casa de Ajutor Reciproc a filialei cand, functionarul respectiv ma roaga sa cedez intaietatea unui general in rezerva care trebuia sa participe la o adunare, in alta parte.Firesc am cedat, cu bunul simt al educatiei dobandite in familie si al respectului fata de ierarhia gradului militar.

Generalul explica interlocutorului ca sunt in atentie activitati ale Asociatiei Cadrelor Militare in Rezerva si in Retragere, prilejuite de Ziua rezervistului, si alte asemenea, care au loc in prima decada a lunii Mai.

Am intervenit intreband daca nu era mai oportun si prioritar, dat fiind situatia ingrata in care este pusa armata, exprimarea unei pozitii ferme si clare privind respectarea actualei Legi a pensiilor militare. Aceasta sa fie tramsmisa ministrului apararii, cu mentiunea expresa ca in caz contrar, Asociatia este decisa sa protesteze vehement, chiar cu un miting, daca situatia o va impune.

Raspunsul a venit sec si dezarmant, mai degraba cu o candoare specifica varstei juvenile decat cu maturitatea intelepciunii:

- Noi nu vom face acest lucru !

- De ce? - am intrebat.

- Pentru ca avem incredere in presedinte si in ministrul apararii! Am replicat ca se inseala amarnic iar timpul promisiunilor a trecut demult.

M-am ridicat si am plecat. In urma mea aceeasi tacere a camarazilor care urmarisera discutia. Vinovata si jenanta. Neputincioasa si descurajanta. Oare de ce ?

A doua zi a urmat lista. LISTA RUSINII din Senat si votul independentilor, condusi de MINISTRUL APARARII. Impotriva noastra! Oare de ce ?

Col. (r.) Dinu Laurentiu

Vicepresedinte al Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, in Rezerva si in Retragere - Filiala 2/Sector 6

SCRISOARE DESCHISA adresata de cadrele militare disponibilizate,in rezerva si retragere din filiala 2- sector 6 tuturor celor care mai cred in ceea ce

SCRISOARE DESCHISA

adresata de cadrele militare disponibilizate,in rezerva si retragere din filiala 2- sector 6 tuturor celor care mai cred in ceea ce inseamna ARMATA ROMANIEI

Avand in vedere situatia deosebit de degradanta in care ne aflam in momentul de fata, prin lupta care se da la nivelul conducerii statului pentru introducerea in regim de URGENTA a pensiilor militare in sistemul unic de pensii va informam ca vom actiona prin toate formele luptei sindicale pentru a ne pastra drepturile si demnitatea.

De peste 20 de ani se duce o lupta inegala intre structurile centrale de conducere ale statului si armata pentru eliminarea acesteia din rindul factorilor de stabilitate ale natiunii. Cateva argumente:

- reduceri drastice de efective;

- fonduri insuficiente(an de an mai mici) pentru mentinerea sistemului militar la limita supravietuirii;

- reducerea drastica a patrimoniului armatei prin “donatii” in tehnica militara, cazarmi, terenuri, etc. catre administratia centrala si locala fara

completarea deficitului;

- sustinerea unui sistem de conducere a armatei slugarnic, supus orbeste unei politici indreptate in totalitate spre desfiintarea armatei; (actualul sef al SMG –ca si sef al armatei a explicat vreodata situatia dezastruoasa a armatei?)

- actiuni concertate in toate mijloacele mass-media(in special cele aservite actualei majoritati parlamentare) pentru denigrarea organismului militar ca un vesnic consumator de resurse in detrimentul maselor populare;

- permanenta incalcare a legilor referitoare la drepturile militarilor ca si cetateni si primi aparatori ai Romaniei;

- incercarea aruncarii armatei la o asa-zisa “groapa a istoriei” prin lansarea ideii de lipsa a contributivitatii acesteia la solutionarea problemelor socio-economice ale tarii;

- lupta conducerii statului pentru invrajbirea diferitelor categorii sociale impotriva armatei in general si a pensionarilor militari in special.

Nu este necesara enumerarea actiunilor stupefiante ale actualului Guvern al Romaniei pentru desfintarea- practic- a armatei fapt realizat de catre actuala conducere a acesteia. Acestea sunt (au fost) foarte clar explicate de o serie de publicatii neaservite puterii actuale, prin opiniile multor cadre militare disponibilizate, in rezerva sau retragere, personalitati politice si in special ale conducerii SCMD prin cuvantul presedintelui sau.

Este insa obligatorie actiunea noastra de a lupta pentru neaplicarea legii pensiei unice in sistemul militar.Spun obligatoriu pentru:

· a elimina minciuna si dezinformarea care au devenit obiectiv prioritar al actualei conduceri a statului si implicit a armatei pentru ascunderea dezastrului spre care se indreapta ROMANIA;

· a ne pastra demnitatea de militar;

· a ne fi respectate drepturile castigate prin Constitutie si lege;

· a pastra imaginea Armatei Romaniei asa cum a fost creata prin sacrificii de cei care acum sunt jignitor numiti “nesimtiti” de niste oameni “mici la stat si … foarte mici la cap”;

· a face ca toate cadrele militare in activitate sa inteleaga ca masurile propuse de sistemul unic de pensii le va afecta grav si activitatea lor actuala si viitoare;

· a ne putea petrece anii de viata in liniste si decenta;

Pentru toate acestea solicitam sprijin deplin si actiune in eliminarea din prevederile sistemului unic al pensiilor a celor referitoare la militari sau crearea unui capitol distinct care sa tina cont de indicatorii specifici functionarii sistemului militar.

In acest sens solicitam un punct de vedere pertinent din partea tuturor factorilor responsabili : Presedinte, presedintii celor doua Camere ale Parlamentului ,Primul – ministru al Guvernului ,presedintii tuturor partidelor politice si nu in ultimul rand conducerea Ministerului Apararii Nationale care considera ca fac eforturi deosebite, in fapt mai mult declarative , pentru solutionarea conform prevederilor Constitutiei si ale legilor care reglementeaza situatia cadrelor militare disponibilizate, in rezerva si retragere.

Cu stima si consideratie,

Presedintele Filialei 2 sector 6 a SCMD

Col.(r) Marian TUDOR

joi, 29 aprilie 2010

Ziua Veteranilor de Război

Din anul 2007, prin Hotărâre de Guvern s-a stabilit ca la 29 aprilie să fie sărbătorită – în fiecare an – Ziua Veteranilor de Război.Cu alte cuvinte ,astazi a fost Ziua Veteranilor de Război.Pe mijloacele media ,liniste totala.Mai putin pe cateva publicatii de la Armata si pe cateva bloguri ale catorva fosti miltari.Si nu ma mir deloc. Pai mai respecta lumea amata si pe veteranii ei? Intrebati-l pe Boc si Basescu daca da sau nu.
Nu as vrea sa treaca neobservata aceasta zi si pentru noi .De aceea va invit macar sa cititi un mic omagiu (o adevarata invitatie la respect pentru veteranii de razboi adresata tuturor generatiilor)adus de un militar activ din toate punctele de vedere pe numele sau Florin Sperlea.Articolul se intituleaza "

Simboluri " si a fost publicat pe blogul personal al ofiterului la adresa:

"

“Victorii negre ” de Radu Gyr

„În fiecare zi, la orice pas, murim puţin, murim mai mult. Cu cât părem mai viu tumult, cu-atât apunem ceas de ceas. Ne credem stânci, ne vrem granit, nu ştim ce viermi profunzi ne rod. În viaţa ca un rumen rod stă miezul morţii , viermuit… Ca nişte fluvii clocotim, Înspumegaţi, triumfători- nu bănuim că sub vâltori nu-nfrângem viaţa, ci murim.
…………………………………….. Dar noi, în inimi dac-am strâns izbânda unei zile vii, zâmbim c-am mai învins o zi, în loc să izbucnim în plâns.”

Românica noastră – ţară de poveste! Poveste adevărată de pe net, scrisă de un cetăţean adevărat, dar anonim, al acestei ţări adevărate.

ROMANIA este o ţară de poveste.

O ţară în care nimic nu este ceea ce pare a fi. Credeţi-ne, pe cuvânt!

La noi, în România: - Salariile cresc, scăzând; - Pensiile sunt tot mai mari, fiind reduse; - Medicamentele gratuite trebuie cumpărate; - La robinet, apa caldă curge rece, iar apa potabilă nu e bună de băut; - Trăim în frig plătind tot mai multă căldură; - Plătim asistenţa medicală gratuită; - Avem un preşedinte care spune mereu adevărul dar fiecare promisiune a lui se dovedeşte a fi o minciună. Culmea, la fel se întâmplă şi cu primul ministru!; - Premierul ştie totdeauna ce vrea “românul” fără să-l întrebe niciodată; - Banii ţării sunt tot mai putini şi avem tot mai multi miliardari; - Poporul primeşte tot mai mult iar numărul săracilor sporeşte în fiecare zi; - Cel mai performant guvern ales de parlament este acela care tocmai fusese destituit pentru incompetenţă; - Fiecare ministru jură azi, cu mâna pe biblie, că doreşte binele poporului şi de a doua zi porneşte un program menit să-l distrugă; - Salariile profesorilor au crescut cu 50%, prin reducerea cu 15%; - Într-un singur an au fost create 200 000 locuri de muncă şi ca urmare numărul şomerilor a crescut cu 300 000; - Este garantată libertatea de exprimare a cetăţeanului datorită efortului serviciilor speciale de a le asculta, în fiecare clipă, telefonul; - Libertatea presei este sfântă, de aceea ajung în stare de faliment tot mai multe ziare antiguvernamentale; - S-a redus cu peste 60% numărul taxelor şi impozitelor, dar plătim cu 20% mai mult taxe şi impozite; - S-au desfiinţat peste 100 agenţii guvernamentale, prin creşterea numărului angajaţilor în plată al acestora cu circa 10%; - Cabinetul premierului a fost micşorat, desfiinţat chiar, prin angajarea în plus a câtorva zeci de consilieri personali ai primului-ministru; - Constituţia este respectată de guvernanţi prin încălcarea fiecărui paragraf al ei, sub îndrumarea atentă a primului ministru care este doctor în drept constituţional. Din nou, culmea, la fel procedează şi preşedintele!; - Legile cele mai bune în România sunt cele care nemulţumesc pe toată lumea; - Avem şi o instituţie denumită Direcţia Naţională Anticorupţie care a obţinut rezultate remarcabile în lupta împotriva corupţilor, fără să fie condamnat vreun corupt. Ca urmare, fără nici un corupt, am devenit ţara cea mai coruptă din Europa; - Deşi 60% din alegătorii cu drept de vot au optat pentru un preşedinte sau altul, adevăratul şef al statului a fost desemnat de “flacăra violet”; - O campanie electorală de câteva sute de milioane de euro a fost plătită cu numai circa cinci milioane; - Am fost o ţară fără premier două luni, având concomitent în funcţie trei prim-miniştri: unul demis, unul interimar şi unul desemnat; - Împrumuturile externe împovărătoare, menite să scoată ţara din criză, adâncesc şi mai grav criza; - Avem o armată tot mai puternică cu o dotare tot mai precară; - Am intrat în Uniunea Europeană, trăim mai bine dar o ducem de două ori mai prost; - Speranţa de viaţă este tot mai mare prin creşterea fără precedent a mortalităţii; - Şcoala este gratuiă pentru toţi copiii, plătindu-se taxe scolare tot mai mari; - Pentru copiii preşcolari s-au infiinţat mai multe grădiniţe datorită reducerii drastice a numărului celor existente; - Analfabeţii nu numai că pot citi, ei chiar învaţă legea circulaţiei şi obţin permisul de conducere; - Turismul a cunoscut o creştere nemaiîntâlnită, ca urmare a scăderii numărului turiştilor cu peste 50% faţă de anul precedent; - S-au luat măsuri hotărâte de întărire a economiei prin desfiinţarea a câte 20 000 de intreprinderi lunar; - Deşi, prin străduinţa guvernului, se produc anual 10 pâini pe cap de locuitor, fiecare cetăţean are asigurată cel puţin o pâine în fiecare zi; - Agricultura noastră poate hrăni 80 de milioane de oameni, ca urmare peste 80% din mâncarea zilnică a românului este adusă din alte ţări; - Petrolul produs de noi este cel mai ieftin din lume. Cum reuşim? Îl plătim cu preţul cel mai mare din Europa. Cu gazele se întâmplă la fel; - Construim în fiecare an sute de kilometri de autostradă şi ca urmare avem autostrăzi tot mai puţine; - Şi gropile din carosabil devin tot mai numeroase întrucât le astupăm continuu cu asfalt; - Oricare altă ţară cu atâtea minuni adunate laolată ar fi dispărut demult. Noi existăm! Mai sunt şi alte minuni în ţara asta. În România, minunile nu se sfârşesc niciodată! Şi asta fiindcă şi noi, românii, suntem un popor de poveste. Alegem mereu şi mereu conducătorii cei mai capabili de minunăţii!

Publicat de Elena Ungureanu

Un punct de vedere de pe Mesagerul Hunedoarean: ANULATI SI LEGILE ARMATEI ?

1. La salarii si pensii unice, este normal sa existe drepturi, obligatii si raspunderi similare, ceea ce ar presupune:

a) abrogarea L 80/1995 privind Statutul Cadrelor Militare, sau cel putin abrogarea urmatoarelor articole: 1; 8 lit.a; 3; 7; 28; 29; 30; 31; b) desfiintarea tuturor regulamentelor militare si inlocuirea acestora, ca in toate celelalte institutii, cu un regulament de ordine interioara; c) desfiintarea Justitiei Militare, concomitent cu abrogarea din Codul Penal a infractiunilor cu caracter militar; d) aplicarea integrala a Codului Muncii si in armata, in special prevederile referitoare la plata orelor suplimentare, efectuate in serviciul de zi, la alarme, la aplicatii, la trageri, la catastrofe naturale si enumerarea ar putea continua; e) sa se aprobe ca in lunile de vara, militarii sa poata purta tinuta civila lejera la serviciu ca toti functionarii publici, iar pe raspundere proprie si in Irak, Afganistan, etc;

2. Orice ar face guvernul si parlamentul, nu vor putea desfiinta D.C.C. nr. 20/2000, care consfiinteste dincolo de puterile executiva si legislativa, faptul ca militarii, ca parte principala a organelor de ordine publica interna (prevedere europeana), au dreptul la pensie de serviciu.

3. L.164, art. 5 “M.Ap….initiaza propuneri de acte normative in domeniu”, ca drept exclusiv al acestui minister. Concluzie: Ministerul muncii este in afara legii din acest punct de vedere.

4. L.164, art.2 “Pensiile militare acopera riscurile activitatii militare, precum si pierderile de venituri…” unde este vorba de contributii, unicitate, egalitate proletara sau orice altceva?;

5. Constitutia din 1923, desi nu mai este in vigoare, la art 120 prevedea: ” Gradele, decoratiunile si PENSIILE MILITARE, nu se pot lua decat numai in virtutea unei sentinte judecatoresti si in cazurile determinate de legi”, unde scrie despre guvernul efemer?.

6. Ar fi de tot rasul, in cadrul NATO, o situatie ca aceasta in care militarii NATO au legi speciale de salarizare si pensionare, iar bietii romani au pensii si salarii unice, dar civile.

7. Nu cerem guvernului nici un leu, chiar daca doar doi generali din comanda M.Ap. au pensii de peste 5000 lei, cerem in schimb respect pentru militari prin regim juridic, asa cum a fost in aceasta tara de la 1830 incoace.

8. Materializarea intentiei guvernului va duce in prima faza la golirea ARMATEI de personal cu greu si indelung specializat, iar dupa ce acest guvern nu va mai exista, nu va mai exista nici ARMATA. Totul este bine gândit. Cred însă că trebuie să şe explicăm tuturor că militarul primeşte SOLDĂ şi nu SALARIU! Diferenţa este esenţială: Pentru soldă, nu trebuie să prestezi o activitate lucrativă (care produce bani), ci să te pregăteşti personal şi sî pregăteşti pe alţii, în vederea realizării unui obiectiv major, necuantificabil în bani: SECURITATEA NAŢIONALĂ, acum şi PARTICIPAREA LA ACŢIUNI MILITARE CARE VIZEAZĂ SECURITATEA ALIANŢEI! Din ce să plătească militarul contribuţii sociale? Din banii de la buget. Pentru că el nu are venituri din activităţi care produc plus-valoare sau profituri. Şi atunci, cum să raportezi pensia militarului la ceva ce nu are? Asta numai în mintea lui Şeitan şi Boc se poate imagina! Modificarea Legilor ce tin de siguranta nationala , spatiu unde se include Statutul cadrelor militare si legea de pensionare si salarizare al militarilor , tine strict de responsabilitatea si autoritatea MApN, a CSAT si a presedintelui Romaniei. Ar insemna ca Romania sa iasa din Alianta NATO la initiativa domnilor Boc si Seitan , prin nerespectarea obligatiilor asumate de statul roman. Militarii nu cer pensii “nesimtite” ci solicita respectarea principiilor cu care tara s-a aliniat la standardele organizatiei de compatibilitate si interoperabilitate. Cred că şi această chestiune ar trebui adusă la cunoştinţa opiniei publice

miercuri, 28 aprilie 2010

Daca vom iesi sa protestam , trebuie sa ne organizam temeinic

Daca vom iesi sa protestam (si se pare ca va trebui sa o facem pentru ca se vede treaba ca pentru politicienii nostri cuvantul ratiune nu inseamna nimic ) trebuie sa ne organizam temeinic.Nu ar fi rau daca niste masuri preliminare ar fi adoptate in afara de cele mentionate si "executate" deja de conducerea centrala.In acest sens ar fi bine sa incepeti cu convocarea la BUCURESTI a presedintillor de filiale din toata tara.Pentru consultari si instructiuni!!! Asa "just in case"!!!
www.antena3.ro/stiri/politica/legea-pensiilor-din-nou-in-dezbaterea-senatului-un-protest-spontan-al-pensionarilor-spart-de-jandarmi_97951.html

Senatul a respins pensiile speciale pentru militari

...Principalul amendament care a stârnit dispute s-a referit la propunerea PSD de eliminare a cadrelor militare în activitate şi poliţiştii din noua Lege, care n-ar mai trebui să aibă obligaţia de a contribui la fondul din sistemul de asigurări sociale, după cum a explicat preşedintele Comisiei juridice din Senat, social-democratul Toni Greblă.....

marți, 27 aprilie 2010

col.(inf)DUMITRU DASCALU a trecut in lumea celor drepti

Duminica 25 APRILIE ,fostul nostru coleg din promotia 1977, col.(inf.),DUMITRU DASCALU a incetat din viata dupa o grea suferinta. De-a lungul carierei sale, noi colegii de promotie l-am avut aproape in diferite unitati ale Armatei Romane , in tara sau pe pamanturi straine , acolo unde Mama noastra Romania ne-a trimis sa o reprezentam.La Regimentul de Garda "Mihai Viteavul", la Batalionul 1 Instructie Paza Obiective Speciale , la Batalionul 2 Calugareni sau la Universitatea Nationala de Aparare , peste tot pe unde a trudit ca un vasnic ostean , colonelul DASCALU si-a pus amprenta sa de stralucit comandant si ofiter de stat major.Inca unul dintre noi ne paraseste si lasa in urma sa regrete eterne.
Sicriul cu corpul neinsufletit a fost depus astazi la Capela Mausoleului din Cimitirul Militar Ghencea 1.
Slujba de inmormantare va avea loc maine MIERCURI, 28 APRILIE orele 11.00 la Capela Mausoleului din Cimitirul Militar Ghencea 1.
Ceremonialul de inmormantare va avea loc maine, MIERCURI, 28 APRILIE, orele 12.00 la Cimitirul Militar Ghencea 3.
Dumnezeu sa te odihneasca si sa te aiba in pace drag camarad!!!
Sincere condoleante familiei indurerate!!!

luni, 26 aprilie 2010

Boc intră în istorie de Sorin Poparadu

April 26, 2010 ·

Într-o alocuţiune de-a dreptul jalnică în faţa senatorilor, premierul Boc le-a cerut să facă gestul cu care ei, împreună cu el, bineînţeles, să intre în istorie, votând o lege a pensiilor pentru eternitate. Ce nu ştie Emil Boc este că premierul Boc a intrat în istorie. El va ocupa în memoria tuturor locul celui mai bine intenţionat dar şi celui mai neinspirat şi mai lipsit de calităţile necesare funcţiei de premier. Să nu uităm, este primul premier postdecembrist dat jos de Parlament, pe motiv de incompetenţă! Nu i s-a mai întâmplat niciunuia dintre predecesorii săi o asemenea ruşine. Apoi, deşi concediat într-un mod ruşinos, Emil Boc a mai reuşit să gestioneze (aşa cum a putut) alte două guverne de cârpeală, în prezent fiind la cel de-al patrulea. Emil Boc rămâne şi cu performanţa ca instituţiile deconcertate să aibe acum câte trei directori, dintre care nimeni nu ştie care e cel valabil. Tot Emil Boc se poate mândri cu faptul de a fi salvat FMI-ul, când acesta nu prea mai avea nici o treabă, aducându-l în România ca să ne dea bani de pensii şi salarii. Una peste alta, destinul sau Traian Băsescu l-au pus pe Emil Boc să fie acela care trebuie să gestioneze cel mai amplu dezastru pe care-l cunoaşte România în ultimele trei sferturi de secol. El apare, tot mai mult, cu imaginea unui şofer a cărui maşină nu se mai mişcă din loc din lipsă de combustibil şi piese de schimb şi pe care ar trebui să o ducă la Remat. Mereu în contratimp cu realitatea, Boc se află acum într-o campanie de convingere a Parlamentului şi a populaţiei că prevederile noii legi a pensiilor sunt corecte. Că militarii trebuie aduşi la acelaşi numitor cu restul oamenilor. Că „pensiile nesimţite” poartă principala vină că o ducem rău şi că guvernul nu are bani să dea la amărâţi.

duminică, 25 aprilie 2010

Geoana: Basescu si Oprea au avut o intelegere pe pensiile militarilor, de care Boc nu a stiut

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a declarat, joi seara, ca premierul Emil Boc nu a fost la curent cu o intelegere pe care ar fi avut-o seful statului cu ministrul Apararii, Gabriel Oprea, in privinta pensiilor militarilor, precizand ca Traian Basescu ar fi vrut sa le dea un anumit mesaj militarilor......
S-a trezit si domnul GEOANA.Cand era la guvernare anul trecut in cardasie cu BOC, tacea malc. Mergea la doua capete.Acum este nevoit sa-si spuna parerea.Vom vedea la vot.Asa sa le ajute Dumnezeu.Cum voteaza!!!

sâmbătă, 24 aprilie 2010

Deputatul Teodor Atanasiu nu e de acord cu micşorarea pensiilor din sistemul militar

Într-o declaraţie politică, deputatul liberal de Alba, Teodor Atanasiu, şi-a manifestat nemulţumirea faţă de posibilitatea ca pensiile militarilor să scadă în urma noii Legi a pensiilor. Liderul liberal îl învinovăţeşte în principal pentru această măsură pe premierul Emil Boc. Teodor Atanasiu îl acuză pe actualul premier că nu a luat la timp nici o măsură coerentă, care să ducă la reducerea cheltuielilor publice şi la relansarea economiei româneşti, fapt ce îl constrânge la susţinerea unor idei reprobabile, dar pline de un fals “hei-rupism”, privind tăierea veniturilor bugetarilor......

vineri, 23 aprilie 2010

Katyn-ul romanesc in regia propriilor guvernanti sau cum pensia generalului va fi mai mica decat pensia fostului sau sofer-subofiter !

Boc, Oprea şi Şeitan s-au întâlnit pe întuneric să-şi potrivească pensiile militarilor

Diminuarea prin recalculare a pensiilor mai mari de 3 000 lei, stabilite legal dupa aceleasi criterii ca toate celelalte pensii militare, loveste in elita armatei romane care a facut posibila restructurarea, pregatirea si admiterea Romaniei in NATO si ulterior in UE ! Daca recalcularea se va face dupa contributivitate aceste pensii se vor diminua cu 50-70 la suta si ajungem in situatia in care pensia generalului va fi mai mica decat pensia fostului sau sofer-subofiter !

joi, 22 aprilie 2010

“CINEVA ACOLO SUS ” gandeste pentru noi sau BOC ,cenusa ,nisipul,avioanele si blindatele

Am mai scris eu pe undeva despre cei care se pricep la toate. Cu ce credeti ca-si omora creierul primul ministru,ieri 21 Aprilie ,in sedinta de Guvern? Cu implicatiile admisiei cenusii vulcanice la motor in functionarea avioanelor si ale nisipului la blindate.Terminase toate problemele care framanta o tara intreaga si era preocupat de aceste probleme cruciale pentru invatamant,transporturi,iesirea tarii din criza , militari ,pensionari .Daca punea si o intrebare legata de desalinizarea apei de mare si rezolvarea foametei in SAHEL puteam sa dormim linistiti. Stiam cu siguranta ca , “CINEVA ACOLO SUS ” gandeste pentru noi.Spre deliciul presei prezente conform uzantelor la inceputul sedintei de Guvern si al nostru ,( partener de dialog nu era altul decat ministrul apararii,de formatie,jurist) am fost cu totii martorii unui dialog de larga respiratie stiintifica.

Ce-o fi zis tata lui d-lui Boc (care-i dadea premierului cu oua in cap cand era mic ?):”Ana,ia uite ce ficior fain si distept avem noi !”

S-ar putea ca domnul BOC sa fie suparat pe ministrul apararii , pentru poziția sa din Senat in favoarea pensiilor militare (o poziție pentru care eu unul il asigur de respectul meu), si de aceea a inceput să ii caute acestuia nod in papură, profitând de prima ocazie. Iar acestă ocazie s-a ivit chiar a doua zi, (mai ales ca era si presa prezenta) imediat după ce Ministerul Transporturilor a anunțat că se reinstalează Codul roșu pentru aviație.

Pentru culoare si pentru voioasa aducere aminte , redau dialogul in format scris(video nu am gasit) :

“Domnule ministru Oprea, tancurile cum se descurcă în Afganistan şi… nu în Afganistan, în Irak, când era nisipul şi nu se opreau motoarele, la avioane de ce li se opresc motoarele ?”, a fost intebarea epocală pe care Boc i-a adresat-o lui Oprea, crezând, probabil, că în acest mod il va lasa in off side pe nesupusul ministru al Apărării.

“În primul rând că în Irak se mai şi opreau, domnule prim-ministru, ca să ştiţi, pe nisipul fierbinte. Dar de regulă au funcţionat. Am întrebat şi eu, am crezut că este vorba de plafon, dar specialiştii mi-au spus că nu, datorită lipsei de oxigen, de aceea intervine şi se opresc motoarele la avioane, de aceea este pericol de prăbuşire a avioanelor. Şi eu am crezut că este vorba doar de vizibilitate, dar nu, de fapt lipsa de oxigen”, a fost răspunsul destul de civilizat al lui Oprea(preluat de pe Mediafax).

Pentru lamurirea" spinoasei" problematici pot fi consultate articolul si comentariile adiacente:

http://www.adevarul.ro/actualitate/eveniment/De_ce_nu_zboara_tancurile_ca_avioanele_0_247775778.html?utm_term=nl-link&utm_source=nl-general&utm_content=323922@gmail.com&utm_medium=newsletter&utm_campaign=Adevarul-Newsletter-20100421

Col.(rez.) Costel Galateanu

Blogul meu: http://cugiralba.wordpress.com/

miercuri, 21 aprilie 2010

Năstase: Dacă un ministru din Cabinetul meu ar fi procedat ca Oprea, ar fi fost schimbat

Năstase:" Dacă un ministru din Cabinetul meu ar fi procedat ca Oprea, ar fi fost schimbat".

Si despre pensiile militarilor ce spuneti?sau d-na Tatoiu ,recreatia si pensiile militarilor.

Era interesant daca domnul ADRIAN NASTASE s-ar fi pronuntat strict la problema pensiilor militarilor si nu la atitudinea domnului ministru GABRIEL OPREA . Probabil ca dansul, ca si domnul MIRCEA GEOANA ( care pe timpul cat a fost la guvernare a tacut malc ,jucand "la doua capete", desi este fiu de general , deci avea idee " cu ce se mananca meseria de militar") are ca model / se conduce dupa expresia din popor "curva am fost la mama fata , curva sunt si maritata".
Precizati-va clar parerile dragi politicieni pentru ca acum "se aleg apele"..Sa stie lumea cu cine voteaza ca se apropie si alegerile parlamentare.Sa vedem atunci cine va mai avea curaj sa intre intr-o unitate militara.Din aceea la care s-au taiat sporurile la oameni.Nu sporurile de "intoarcere din concediu" ,"de rusine pentru femeile de serviciu" sau cele pentru "zambet " ale functionarilor din administratiile publice.Sporurile "de radiatii "ale celor de la radiolocatie, sporurile "de pericol "ale celor care lucreaza cu exploziv , "de izolare "ale celor care lucreaza prin cine stie ce munti, balti sau vagauni pe unde doar lupii,ursii sau alte lighioane mai ajung.Mama mea a nascut 1955 si in 1959 cate un baiat care , ulterior, si-au urmat tatal in cariera de ofiter ,ajungand la randul lor ofiteri. Pe unul la CERNA - VODA (eu) iar pe celalat la FETESTI(fratele) pentru ca misiunea tatalui meu in calitatea lui de comandant de baterie antiaeriana era sa apere podul de la CERNA- VODA. Si acolo nu erau decat ei ,militarii si niste amarati de civili pripasiti prin acele locuri .Ulterior ,prin 1964,dupa ce si-au pus intr-un camion "bruma "de mobila pe care o aveau s-au mutat intr-o "colonie " numita MIHAI BRAVU(asemanatoare cu aceea de la IANCA). Aici ,fiind elev in clasa a doua , mergeam zilnic la si de la scoala cate 4 kilometri ,iarna ,prin padure.Asa am crescut noi copii de militari.Si acum se ridica cei carora le-a placut recreatia si vor egalitate? Ca asa clameaza de la tribuna Parlamentului ,ieftin si populist ,micutul si frustratul prim ministru al ROMANIEI? Pai dragilor daca v-a placut recreatia ,stati in recreatie.La 14 ani "egalitatea de sanse "se manifesta "plenar" in societatea socialista..Fiecare putea sa dea examen la LICEUL MILITAR si daca obtinea cel putin media 7,20 la examen(trei materii ,si cinci -sase pe un loc la inscriere),era apt "clinic si medical" , trecea si probele fizice si psihologice(deloc usoare) , avea o fizionomie si un aspect placut (nu puteau fi primiti cei care aveau semne particulare vizibile ,erau cocosati ,aveau platfus si cine mai stie cate si mai cate defecte),avea "privilegiul" sa inceapa greul urcus catre cariera de ofiter.Dupa vreo sapte -opt ani departe de casa riscai sa fii dezradacinat de tot de locurile natale deoarece, cine stie pe unde avea nevoie patria de tine?Despre cariera ce sa mai spunem?Ca putin erau aceia care "aveau sansa sa profeseze meseria pentru care trudeau din greu.Multi erau trimisi pe la minele de carbuni,pe la CANAL , pe la CASA POPORULUI(actualul PALATal PARLAMENTULUI) sau pe ogoarele patriei. Sau ati uitat ca militarul era definit in "bancurile" vremii ca fiind persoana care era ajutata de tarani la muncile campului? Si acum ce credeti dumneavoastra dragi prieteni si colegi?Cine credeti dumneavoastra ca se pronunta despre soarta militarilor si despre pensiile lor?
Deputatul CANACHEU ,absolvent de liceu(vedeti ca rimeaza ?),primul ministru BOC , vesnic suparat pentru ca atunci cand facea el armata ,fiind ultimul din pluton ,in ordinea inaltimii , il puneau comandantii sa care tintele ,panoul ecran mobil,ladita comandantului si alte ustensile din astea specifice , "nasul" MIHAI MORARU de la B1 TV ,care alatururi de maestrul ION CRISTOIU si DAN DIACONESCU au devenit campioni la "ridicat osanale"(nu vreau sa ma exprim altfel desi ar merita), doamna MONICA TATOIU ,indragostita de Zeus PRESEDINTELE ROMANIEI si inca suparata pe vreun fost locotenent care dupa ce s-a infruptat vreo doi trei ani din dragostea ei ,a abandonat- o. Ca sa avem galeria completa ,o mai asteptam si pe "in curand candidata" TEO si totul va fi OK.Putini au fost cei care ne-au tinut fatis partea .Stima noastra pentru Doamna senator de BACAU , ELENA MITREA , pentru tinerii de la toate ANTENELE :RADU TUDOR, VICTOR CIUTACU ,MIRCEA BADEA , MOISE GURAN,GADEA ( sa ma ierte cei pe care nu i-am enumerat) pentru RAZVAN DUMITRESCU de la REALITATEA TV si multi altii.
Ce va fi ,vom vedea .Dar va asigur ca militarii nu vor uita,. .Asa cum nu au uitat ca "blamatul " BODNARAS le-a dat ordinul 50.Stiu ei militarii despre ce este vorba. Culmea ar fi sa stie si doamna TATOIU sau CANACHEU absolvent de "niste LICEU". Lupta continua!!
Honor et Patria! Vae victis!
Col.(rez.) Costel Galateanu

luni, 19 aprilie 2010

ORGANIZARE-CONSTITUIRE FILIALA 2 SECTOR 6

In atentia colegilor care si-au exprimat deja dorinta de a face parte din filiala noastra precum si a celor care doresc sa intre in aceasta filiala:

1. Comitetul de organizare al Filialei 2/ Sector 6 al Sindicatului cadrelor militare disponibilizate, in rezerva si in retragere, format din col.(r) Tudor Marian si col.(r) Dinu Laurentiu, invita la Adunarea Generala de constituire a Filialei, la care va participa col.(r) Dogaru Mircea, pe aceia dintre dvs., care:

    • au depus cererea de inscriere si cotizatia;
    • doresc sa faca parte din aceasta filiala.

2. Data: 22.04.2010 - ora 09.15.

3. Durata: 09.30- max. 11.00, in functie de durata discutiilor.

4. Loc de desfasurare: Restaurantul Esplanada, ( la etaj este magazin Mobila) situat in Str. Prelungirea Ghencea, 100 metri pe partea dreapta, imediat ce depasiti Complexul de locuinte PRIMAVARA (punct de reper cladirea G.4 S).

5. Mijloace de transport: Autobuz 122, microbuzele: 408; 428 si 456 .

6. Rugam confirmati participarea dvs., pana cel tarziu 20.04. 2010/ora 14.00., la col.(r) Tudor Marian- tel. 0723551603 sau col.(r) Dinu Laurentiu- tel. 0723691876, pentru:

- amenajarea in timp util si in conditii optime a locului de desfa surare;

- aducerea si inmanarea carnetelor de membru al sindicatului (veti avea asupra dvs. 1 poza tip buletin).

7. Reamintim celor care inca nu au depus cotizatia anuala, in suma de 120 RON, ca aceasta se varsa in unul din conturile specificate in antetul cererii de inscriere.

8. Rugam sa abordati toate problemele de interes comun, pentru clarificarea acestora.

Comitetul de organizare al Filialei 2.

duminică, 18 aprilie 2010

Armata si clasa politica

COLONIA DISPERATILOR - elegia ruinelor de la IANCA
Unitatea de la Ianca a fost 58 de ani elita aviaţiei militare. Acum seamănă cu piramidele mayaşilor din junglă. Ultimii 22 de colonişti de aici merg 5 km ca să-şi cumpere o pâine.
Mai mult:http://www.evz.ro/detalii/stiri/colonia-disperatilor-elegia-ruinelor-de-la-ianca-892488.html

ARMATA si clasa politica
In situatia "colonistilor" de la IANCA mai sunt si alti fosti militari si civili care au lucrat la diferite unitati militare din tara, astazi dezafectate. Armata si-a facut reforma ei. Au ramas multi oameni pe "dinafara".Societatea romaneasca nu a cunoscut si nu cunoaste drama lor  pentru ca asa cum au fost invatati de-a lungul timpului militarii nu s-au vaitat. Saptamana viitoare nu mai urmeaza decat rasucirea cutitului in rana . Pentru a se desavarsi crima. De ce ? Pentru ca in Parlament se discuta Proiectul neconstitutional al legii pensiilor. Ce conteaza ca organismul  indrituit sa evalueze acest Proiect l-a catalogat si, ca atare l-a  avizat ca" neconstitutional " pentru discutia in Parlament???Domnului Boc,omul cu  buze subtiri nu -i pasa. Poate unii  o sa intrebe . "Ce legatura au buzele lui BOC  in  toata aceasta tarasenie?" Se spune  despre cei cu astfel de infatisare ca sunt "oameni ai dracului", incapatanati.Va rog sa ma contraziceti ca nu este asa. Pai cum sa fie catalogat un astfel de om daca toti cei din preajma (mai putin SEITAN/omul dracului in turca si alti cativa/cateva ca el  ) ii spun ca, ceea ce intentioneaza sa faca el este ceva ilegal . Ca acest sistem care se doreste  a fi inlocuit,  dainuie de pe vremea lui CUZA .Ca el a fost imbunatatit si evaluat de-a lungul timpului de oameni cumpatati,pregatiti profesional  si organisme de specialitate ,cu expertza in domeniu ,chiar si  de la NATO . Ca el(sistemul) nu face nota discordanta cu sistemele de pensii din alte tari. Ca  principiul egalităţii de şanse, la care apeleaza toate armatele statelor cu democraţie autentică, este cel care intervine şi impune societăţii să compenseze acele privaţiuni aduse drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale celor  care au slujit sub drapel o viata de om  ,adica ale ofiterilor ,maistrilor mailitari ,subofiterilor si ,mai nou ale militarilor angajati pe baza de contract. Ca asa  se justifică faptul că pensia militarului, oriunde în lume, se calculează, în baza valorii soldei, de regulă, din ultima lună şi nu a mediei soldelor pe durata întregii activităţi şi a contribuţiei la fondul de pensii. Si cate si mai cate nu i s-au spus primului ministru.Pentru a nu parea patetic nu mai amintesc nici  realizarile armatei si nici privatiunile la care au fost supusi  cei care au slujit-o o viata.Degeaba. El isi vede de treaba inainte. Rar mi-a fost dat sa vad un astfel de om. Si Slava Domnului ,am lucrat de-a lungul carierei mele cu mii de oameni. Ni se flutura in fata faptul ca aceasta masura dureroasa este parte a unei reforme generale a statului roman.Nimic mai fals.Unde sunt reformele economice care sa genereze crestere economica astfel incat sa ne fie tuturor ,nu numai fostilor militari, mai bine? S-a incheiat reforma/restructurarea tuturor agentiilor si entitatilor bugetare si trecem iarasi la Armata? Nu s-a incheiat de loc. Zilnic mai descoperim pe la televizor organisme bugetare care nu mai au obiectul muncii , altele ale caror responsabilitati se dubleaza si ale caror angajati  se calca pe picioare sau au cate un salariu de 440000 de EURO.Chiar asa ! Nu va e rusine sa taiati pensiile militarilor si oamenii din ograda dumneavoastra sa aiba asemenea salarii? Veniti acum sa va astupati/mascati  incompetenta asmutind cetatenii unii impotriva celorlalti cu mesaje populiste???Cu ce au performat guvernele conduse de dumneavoastra domnule BOC? Ca invatamantul il vedem cum e.Saracii copii si parinti nu mai stiu ce au de facut. La cate materii sa se pregateasca pentru BAC? Cum sa dea examenul la UNIVERSITATE?Cate teze au de dat?Cat dureaza gimnaziul? Cat liceul? Cum se fac evaluarile si admiterile? Si cate si mai cate?Care sunt masurile care sa incurajeze si sa sprijine mediul de afaceri?Impozitul forfetar???Cu masuri din acestea vreti sa avem crestere economica?Nu vedeti ca toate institutiile statului sunt falimentare? Care sunt obiectivele care sa coalizeze, poporul, sa-l tina strans unit in jurul dumneavoastraCare sunt obiectivele nationale???Sau pentru dumneavoastra cuvantul "national   "inseamna ceva perimat ? Ce parere aveti cand vedeti ca tinerii pleaca peste hotare??? Cati tineri o sa mai vina sa imbrace haina militara de la 14 ani asa cum am facut noi si generatiile noastre??Ce masuri de protectie  luati dumneavoastra pentru fostii militari care au dus la bun sfarsit angajamentele internationale semnate de politicienii si guvernele dinaintea dumneavoastra.Si nu numai pentru cei care au fost in teatrele de operatii Dupa cum vedeti  ,Aliatii cer in continuare din ce in ce mai multi militari romani.Pentru ca sunt bine instruiti , pentru ca sunt loiali, buni camarazi. Si ca dovada ca sunt buni, stiti ca pregatesc in teatrele de operatii si pe militarii altor Armate! Cine si-a mai batut joc de institutiile de baza ale natiunii(si Armata conform sondajelor care se faceau ) era o astfel de institutie. De cand apareti dumneavoastra pe la nasul de la B1 TV si pe la 0(zero)tv a lui Dan Diaconescu nu stiu daca mai este asa . Chiar si pe timpul comunistilor, deturnarea Armatei de la misiunile ei de baza se facea printr-o remunerare  corespunzatoare.  
     Spre cinstea lui si a celor care l-au infiintat ,desi la inceput parea o utopie, "SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE" sub care trebuie sa actionam  unit, este ,cu parere de rau , singura institutie prin care noi putem sanctiona prin vot si alte actiuni legale specifice, pustiirea si pangarirea acestei tari. Sa aratam tuturor politicienilor din orice partid vor fi(nu numai cei din partidul domnului BOC  a caror credibilitate pentru noi este zero)ca nu ne este indiferent nimic din ceea ce intreprind.Sa afle dragii nostri politicieni ca imediat ce se vor abate de la cele promise in campaniile electorale ,promisiuni in baza carora au fost votati,vor fi sanctionati prin formele si mijloacele specifice si determinati sa "ne lase "si sa ne paraseasca".Pai  putem noi califica dragi colegi altfel decat "lipsa de vigilenta " ca sa nu spun nepasare fata de interesul national in general si al nostru personal,in particular,faptul ca Preşedintele comisiei pentru apărare din Camera Deputaţilor este domnul Costică Canacheu absolvent de liceu(rimeaza "CANACHEU absolvent de liceu")si a unei scoli postliceale? Si dansul se pronunta in  legatura cu  implicatiile asupra ROMANIEI ale acordului START 2,despre ce avioane  de lupta multirol sa cumpere ROMANIA " F16 " sau "GRIPEN", sau in legatura cu alte probleme specifice care cer cat de cat o pregatire in domeniu,niste minime cunostinte de planificare a apararii si multe altele. Poate ca domnul deputat a fost pus in fruntea acestui organism avand in vedere ca isi ingrijeste parul cu atentie ,se da cu briantina,are o infatisare placuta ,teatrala.Ca sa dea bine personalitatilor politice si militare care ne viziteaza tara si care doresc sa discute si cu componentii aceste importante Comisii a legislativului.Vedeti ca se leaga "teatral" cu "multirol"? Si domnul deputat isi dadea si mnealui intr-o seara cu parerea pe la televizor in legatura cu pensiile noastre.Si ce fata linistita si impasibila avea in concordanta cu figura ravasita si preocupata a presedintelui Sindicatului nostru,colonelul DOGARU.Pai de aia a fost pus domnul deputat presedintele Comisiei! Pentru ca nimanui nu i-a pasat ,toata lumea a tacut din gura(inclusiv noi ,chiar daca vezi doamne nu aveam voie sa ne exprimam).Sa facem dragi prieteni sa stie dragii nostri politicieni ca existam daca nu ne-au lasat sa ne traim in pace batranetile si ne baga mainile in buzunar sa ne fure bani din pensiile pe care le meritam cu prisosinta.Vom lua atititudine ferma pentru apararea valorilor acestui popor si vom sanctiona cea mai mica incalcare a drepturilor si libertatilor noastre. Si nu ne va fi greu .Pentru ca am fost obisnuiti toata viata noastra ,crescuti si educati in privatiuni de tot felul.Nu ne-am plans.Dar prea ne-a fost calcata demnitatea in picioare.Prea au ajuns sa-si bata joc de noi toti neavenitii ,totii" paznicii de gaste" si "cosasii".Nu ne-am amestecat in politica pentru ca am judecat ca politica sa o faca altii,  dar sub semnul ratiunii , al respectului fata de noi si fata de institutia pe care am slujit-o cu pasiune si demnitate atatea zeci de ani.De acum incolo o vom face pentru ca ne-a fost amenintata existenta noastra fizica si a familiilor noastre. Si culmea !! De catre cine? De catre cei pe care i-am votat sa ne reprezinte in cel mai democratic organism al tarii.
Se impune ca Sindicatul sa ne comunice prin vocea Presedintelui sau, formele legale de protest si de contestare a dispozitiilor  care ne lezeaza interesele.Nu mai suportam sa fim calcati in picioare!!! Gata!! Ajunge!!!
Honor et Patria!  Vae victis!
17 Aprilie 2010
Col.(rez.)Galateanu Costel



--
Blogul meu: http://cugiralba.wordpress.com/